keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Vihdoinkin me uskallettiin!


Nimittäin hypätä ilman suitsia! Kasasimme ennen ratsastusta Eijan kanssa pienen ristikon kentälle. Mitään ihmeellisempää en halunnut sinne laittaa sillä erikoisempia ja isompia esteitä varten on ihan hyvä mennä suitsien kanssa niin meno on varmempaa.

Menin hakemaan innokkaan Platiniumin laitumelta jossa se oli Paten kanssa. Laitoin Patelle pari porkkananpalaa ruokinta-astiaan jotta se ei tulisi Platinan perässä portista. Temppu toimi hyvin ja tyytyväinen Pate jäikin laitumelle mutstelemaan porkkananpalojaan.

Tallissa harjailin Platinan ja satuloin sen. Laitoin sille tietenkin myös suojat jalkaan ja kasasin suitset jos niitä tarvittaisiinkin. Sitten kävin hakemassa itselleni kypärän päähän ja ratsastuskengät jalkaan. Alkuverryttelyissä en tehnyt mitään ihmeellistä. Kävelimme hetken aikaa tehden voltteja ja ravailimme parit pääty-ympyrät rennolla meiningillä. Laukassa pyysin Platinalta hiukan enemmän sillä halusin sen laukkaavan aktiivisesti, mutta silti rauhallisesti. Ruuna onnistui tässä todella hienosti ja kohta aloimmekin jo hyppäämään! 

Ensin hyppäsimme kummallekin helpompaan vasempaan kierrokseen. Ensimmäisellä kerralla Platina hiukan hämmentyi ja pudotti raville hiukan ennen estettä hypäten aika hauskan hypyn ristikon yli. Tämä hyppy herätti minussa hiukan huvitusta, sillä tuntuuhan se nyt aika hassulta kun hevonen ponnistaa tasajalkaa ja hyppää pää alhaalla! Seuraava hyppy meni todella hyvin. Ponnistuspaikka osui todella hyvään kohtaan ja minäkin pääsin joten kuten mukaan hyppyyn. Otimme tämän jälkeen vielä yhden hypyn samaan suuntaan. Lopputulos näyttää lähinnä hyppäävältä hirveltä, mutta vaihdoimme silti suuntaa hyvin mielin.


Toiseen suuntaa oli hiukan vaikeampi kääntää esteelle, sillä Platinalla on oikeaan kierrokseen hiukan huonompi tasapaino. Jouduinkin monesti estettä lähestyttäessä korjaamaan hiukan oikealle jotta osuisimme keskelle ristikkoa. Muuten hypyt kyllä onnisuivat myös tähän suuntaan. Yhdessä lähestymisessä en oikein ratsastanut ja vauhti lopahti, mutta sain senkin korjattua seuraavassa lähestymisessä.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tähän treeniin ja ylpeä siitä, että Platinakin pysyi rauhallisena ja kuunteli minua <3

Video: 1 kommentti:

  1. Teillä täytyy kyllä olla aikamoinen yhteys ja luottamus Platinumin kanssa, kun pystytte noin vain hyppäämään ilman suitsia, vau! Tämä postaus oli kyllä kiva ja tykkäsin, kun olit kuvien lisäksi laittanut tähän videonkin muutamista hypyistä!

    VastaaPoista