perjantai 8. kesäkuuta 2018

Hieno hevonen, huono ratsastaja
Tilasin tuossa viikko sitten Taur.se stä ratsastushuovan ja lampaankarvasatulan välimuodon joka saapui jo tämän viikon alussa. Olenkin testaillut sitä ahkerasti ja todennut, että huopa on erittäin hyvä. Se on ilmatopattu ja istuimessa on lampaankarvapäällyste. Tänään ratsastin Platiniumilla ja laitoin sille ratsastushuovan selkään. Suunnitelmana oli mennä hiukan erilaisilla pinnoilla eli matoilla ja pressulla. 

Aloitimme käynnissä menemällä mattojen ja pressun ylitse. Nämä eivät olleet Platiniumille minkäänlainen este, joten kohta jo ravasimme niiden yli. Ravissa minun on helpointa keventää vaikka ei jalustimia olekaan. Istuessani ravissa selkäni joutuu niin kovalle koetukselle, ettei se luultavasti kestäisi jos en keventäisi ollenkaan ja onhan se varmastikin myös Platinan mielestä paljon mukavampaa kun selässä ei hytkytä ja pompita.

Ravattuamme myös hiukan uraa pitkin pyysin Platinalta laukkaa. Se nosti laukan nätisti ja ylläpiti sitä aika helposti. Laukkasin muutaman kierroksen ennenkuin ohjasin ruunan matoille. Alkupää meni hienosti, mutta sitten Platina rikkoi raville luultavasti pohjan tuntuman muuttumisen takia. Otin vielä matot laukassa pari kertaa uudestaan ennenkuin vaihdoimme suuntaa. Loppujen lopuksi Platina pysyi laukassa koko mattojen ajan ja jatkoi niiden jälkeenkin samassa askellajissa.

Oikea kierros on niin minulle kuin myös Platinalle vaikeampi, jonka todellakin huomaa laukatessa. Ensimmäinen laukka meni hyvin, mutta sitten Platina rupesi vastustelemaan ihan kunnolla ja potkimaan. Ensin luulin, että se oli kipeä jostakin sillä tällaista käytöstä ei siltä ennen ole nähty, mutta sitten tajusin vian olevan vain ja ainoastaan minussa.

Olen aika vino ja tasapainoton oikeassa kierroksessa mentäessä joten laukannostossa ja laukatessa ihan huomaamattani kirraan jaloillani ja istunnallani, joten Platinan oli yksinkertaisesti todella vaikea laukata hyvin ja nätisti. Kun muutin omaa olemistani rennommaksi ja joustavammaksi Platina laukkasi taas normaalisti ja halukkaasti, tosin hiukan näreä se taisi olla äskeisestä, sillä se viskoi päätään pariin otteeseen.
Lopuksi teimme vielä sellaisen tempun, että heitin kaulanarun pois ja laukkasimme helpompaan suuntaan pienen kierroksen ihan ilman mitään päävehkeitä. Minulla oli ainoastaan raippa ohjausvälineenä ja ääneni jarruna. Kaikki meni onneksi mallikkaasti ja saimme lopetettua treenin hyvillä mielin.

Video:

4 kommenttia:

 1. Tuo huopa on kyllä kivan näköinen ja varmasti siinä on mukava istua. Te ootte kyllä Platinan kanssa todella taitavia, kun pystytte tekemään niin paljon kaikkea hyvin vähille varustuksilla. Se onkin aivan uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi kiva ja mukava istua! Kiitos, kiitos! :D

   Poista
 2. Tuossa kyllä varmasti lihakset kehittyy, kun keventelee ilman jalustimia! Itsekin jouduin kerran ratsastustunnillani loppuravien aikaan keventämään ilman jalustimia, ja kun olin jo valmiiksi hieman väsähtänyt, tuntui se aika paljonkin lihaksissa :D

  Pakko vielä mainita tähän, että tuo on hyvä, kun tajuaa omia virheitään ja pystyy korjaamaan niitä :) Mulla on ainakin tuota samaa ongelmaa, että laukannostossa ja laukassakin istun liikettä vastaan ja tämä totta kai pitäisi saada korjattua. Onneksi tunneilla käyminen on auttanut jo ainakin vähän, vaikka tekemistä edelleen riittää :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä pistää lihakset töihin niin jaloista kuin keskivartalostakin! Jep, omat virheet kun huomaa tulee hevosellekin liikkumisesta helpompaa ja yhteistyö pelaa paremmin. Pikku hiljaa sitten korjaillaan vanhoja ja uusia ongelmia!

   Poista