perjantai 11. toukokuuta 2018

Rauhallista laukkailua ja pelottavia tynnyreitä


Jee! Pitkästä aikaa koitti hyppypäivä! Tallille suuntasin koulun loputtua kamera ja vaihtovaatteet kainalossa. Hain auringossa seisovan Platinan tarhasta ja vein sen käytävlle. Platina oli kerrankin lähes puhdas, joten minun ei tarvinnut kuin suorittaa pikainen harjaus, jouhien selvitys ja kavioiden putsaus ruunalle. Sitten päästiin siihen hankalaan osioon nimittäin kumiputsien laittamiseen. Tekniikka oli aika hakusessa, mutta jotenkin onnistuin lopulta keplottelemaan putsit Platinan etujalkoihin ilman että sain kovinkaan paljon haavoja sormiini. Yleensä nimittäin minulla on aina putsien laiton jälkeen ihan rikkinäiset sormet.

Seuraavaksi laitoin Platinalle suojat sen etujalkoihin ja laitoin ruunan karsinaan. Menin kentälle seuraamaan Larkon ratsastusta. Larkko ravasi hienosti Paten ja Pian johdolla. Kun Larkko oli poistunut kentältä, aloin rakentamaan paria estettä. Vieritin kaksi tynnyriä pystyn alle ja laitoin kentän toiselle laidalle pienen ristikon. Muuta en tuntenut tarvitsevani, sillä emme pitkän tauon jälkeen voisi mitään hirveän monimutkaisia juttuja tehdäkään. Esteet rakennettuani palasinkin talliin varustamaan Platinaa.


Aina ei mene kuin Strömsössä! :P


Kun vihdoin pääsimme kentälle lämmittelemään, oli tuuli kadonnut ja jättänyt jälkeensä kuumuuden. Minulla oli päällä pitkähihainen, jossa todellakin tuli kuuma, mutta ei auttanut valittaa, sillä en halunnut saada (mahdollisessa) putoamisessa hiekasta haavoja käsiini. Verryttelimme ihan simppelin kaavan mukaan. Ensin käynnissä vähän ympyröitä ja pysähdyksiä, sekä ravissa päätyympyröitä ja siirtymisiä. Laukkaa otimme pääty-ympyrällä. Halusin Platinan laukkaavan rennosti ja kiireettömästi ja siinä onnistuinkin hyvin. Platinalla ei nimittäin ollut mikään kiire ja se myös ylläpiti laukan mainiosti. 

Kohta Eija saapui kentälle kuvaamaan ja valvomaan hyppäämistä. Ristikon hyppääminen sujui todella hyvin. Sain ohjattua Platinan kaikilla kerroilla esteelle rauhallisessa laukassa ja ponnistuspaikka sijoittui vain pari kertaa hiukan liian lähelle estettä. Huomasin myös, että puomityöskentelystä on todellakin ollut apua, sillä nyt pystyin jo laskemaan pari askelta ennen estettä askeleet ja ponnistuspaikan. Tosin en vielä ole oppinut yhditämään ketjuun esim. eteen ajavaa liikettä, joka täytyisi mahdollisesti suorittaa ponnistuspaikan tullessa huonoon kohtaan.
Seuraavaksi siirryimme lyhyiden välikäyntien ja juomatauon jälkeen hyppäämään isompaa estettä, joka tuotti aika lailla hankaluuksia. Ensimmäisellä kerralla Platina pysähtyi esteen eteen ihan ihmeissään ja toisella kerralla hyppäsi aivan kamalan hypyn esteen yli. Pyysinkin Siniä tämän takia ottamaan puomin tynnyreiden päältä pois. Pelkille tynnyreillekin Platina kielsi, sillä minua rupesi jännittämään. Sitten Platina taas hyppäsi ja seuraavaksi kielsi. Minä olin aika jännittäjä juuri näiden kieltojen takia ja Platina tuntui vierastavan hiekan napsumista tynnyreihin, joten pyysin Siniä ja Piaa ottamaan tynnyrit pois ja vaikka tekemään ihan tavallisen pystyn. (Aion ottaa seuraaviin treeneihin tynnyrit mukaan, mutta laitam maton niiden päälle. Nyt tuntui vain hyvältä vähän helpottaa, sillä taukoa on ollut aika reilusti.)

Tavallisen pystyn hyppäämisessä ei ollut mitään ohgelmaa. Platina laukkasi esteelle aika nätisti , vaikka kaarteessa olisikin ollut kiva jyrätä ja saimme lähes kaikkiin hyppyihin hyvät ponnistuspaikat. Minäkin pääsin rentoutumaan ja niin teki myös Platina. Ruuna antoi minun lähes vain istua ja ohjata tai siltä se ainakin tuntui. Pystyimme jopa lopuksi korottamaan pystyä yhdellä pykälällä, joka oli ihan huippua! 

Treenistä jäi kyllä tosi hyvä fiilis! Vaikka välillä oli hiukan hankalaa, olen ylpeä siitä, että pystyin lopulta unohtamaan pelot ja antaa hevosen suorittaa. Olihan siellä tosi hyviäkin kohtia, sillä ainakin suurin osa hypyistä ristikolle meni todella hienosti. Odotankin innolla seuraavaa hyppykertaa :D
Kiitos Eijalle kuvista ja Sinille ja Pialle esteiden kokoamisavusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti