sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Voihan pomppuponit!

Viime kesänä on viimeksi irtohypytetty hevosia, joten nyt oli jo korkea aika rakentaa kentälle estekuja ja päästää hevoset pomppimaan! Kuja rakennettiin kolmen ihmisen voimin ja siihen tuli yksi puomi ja kolme estettä. Ensimmäinen este puomin jälkeen oli ristikko, sitten yhden laukka-askeleen jälkeen tuli pieni pysty ja lopuksi kahden laukan päässä häämötti joku okserin tapainen. 

Kujan reunalle toimme reilusti rompetta, jotta hevoset eivät yrittäisi juosta kujasta pois. Oli tynnyriä, aitanauhaa ja jopa postilaatikko! 

Kujan valmistuttua otimme talliin harjattavaksi ensimmäiset urit, jotka olivat Emma ja Platinium. Platina oli aika kurainen, mutta sain sen yllättävän nopeasti hevosen näköiseksi. Emma meni ensiksi hyppäämään, joten Platina joutui jäämään hetkeksi karsinaan.

Emma oli aluksi hiukan ihmeissään esteistä, eikä meinannut oikein ymmärtää, että niiden yli tuli hypätä. Pienen kannustuksen avulla tamma kuitenkin loikki sujuvasti esteiden yli ja kaarsi luokseni herkkuämpärille. Toistimme tämän pari kertaa, mutta emme halunneet kuitenkaan tylsistyttää Emmaa, joten kohta oli toisen hevosen vuoro.
Ennen kentälle viemistä laitoin Platinalle vielä suitset päähän. Eija lupautui viemään Platinan kujaan, jotta minä pystyisin keskittymään kuvaamiseen. 

Platina oli todella innoissaan nähtyään esteet ja Eijalla olikin siinä pitelemistä. Se hyppäsi todella ilmavasti ja korvat olivat terävästi pystyssä. Minun luokseni päästyään ruuna aina puhisi innoissaan. Montaa kertaa emme kuitenkaan voineet ruunaa viedä kujaan, sillä se ei oikeasti tuntunut pysyvän Eijan käsissä! Niin innoissaan ruuna oli!Seuraavaksi puunaukseen pääsivät Muru ja Larkko. Kummatkin näyttivät harjauksen jälkeen oikein komeilta ja kiiltäviltä. Kun suitset ja suojat oli laitettu Murun päälle, lähtivät Sini ja tamma kentälle. Larkko jäi omaan karsinaansa vuoroaan odottamaan.

Ensimmäisellä hyppykerralla Murun vauhti pysyi aika maltillisena, mutta toisella kerralla tamma oli jo muistanut jutun idean ja oli ihan innoissaan. Kovasta vauhdista huolimatta tamma selvitti esteet hienosti ja tuli aina suorituksen jälkeen hakemaan luotani palkinnon. 
Murun jälkeen oli karsinassa odottelevan Larkon vuoro. Naureskelimme matkalla kentälle Larkon viime vuotisia suorituksia, jotka eivät olleet kovinkaan vauhdikkaita. Tästä Larkko taisikin motivoitua, sillä se hyppäsikin ihan hienosti. Kerta kerralta ruuna meni aina nätimpää ja nätimpää laukkaa ja hyppäsi rennosti esteiden yli. Hyvä Larkko!
Larkon jälkeen kentälle tuotiin tallin ori Osku. Osku oli ensikertalaisena aika epäileväinen esteiden suhteen, mutta kun se oli kerran päässyt läpi estekujasta, rupesi vauhtiakin löytymään. Ori selvästi nautti, kunhan vain tajusi estekujan idean. Oskua hyppyytimme hiukan kauemmin kuin muita hevosia, jotta se väsyisi ja saisi päivän liikunta-annoksen täyteen.
Seuraavaksi vuorossa oli yksivuotias tamma Elli. Elliä ei niinkään esteet pelottaneet, mutta herkkuämpäri oli kamala. Ilmeisesti tamman silmissä musta ämpäri muistutti enemmän mustaa aukkoa, joka syö pieniä suomenhevosia!

Vauhtiin päästyään Ellikin näytti meille niin hienoja hyppyjä, kuin myös hassun hauskoja pukkeja. Elliä juoksutettiin samalla lailla kuin Oskuakin, eli sitä ei otettu kiinni, vaan se sai juosta estekujan lopusta takaisin sen alkuun kentän ympäri.
Lopuksi hyppäämään pääsi Viinu. Viinusta löytyi kyllä vauhtia vaikka muille jakaa, eikä sitäkään ruvettu ottamaan kiinni ja taluttelemaan, sillä tamma niin hienosti laukkasi aina estekujan alkuun. Viinu selvästi tykkäsi hyppäämisestä.


Tyylillä!


Lopuksi toimme vielä Platinan uudestaan kentälle hyppäämään, sillä halusin antaa sille mahdollisuuden juosta ja revitellä. Maastot ovat olleet nyt todella huonossa kunnossa, niin sinne ei oikein voi mennä höyryjä päästelemään. Tällä kertaa suoritimme hypytyksen vain kahdella esteellä irtojuoksutustyylillä. Platina nautti esteiden hyppäämisestä suunnattomasti, eikä olisikaan halunnut lopettaa. 


4 kommenttia:

  1. Mahtavia nää kuvat! Todella hienoja hevosiakin, jotka näyttävät ihanan innostuneilta! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia oli kyllä taas kerran! Itse tykkäsin ehkä kaikista eniten tästä ensimmäisestä hypytettävästä. Se on kyllä nätti, vaikka muutkin hevoset ovat hyvän näköisiä!

    VastaaPoista