lauantai 14. huhtikuuta 2018

Ratsastin ihan oikealla lännenhevosella!Tänään sain tilaisuuden ratsastaa Friz nimisellä lännenhevosella! En ole ikinä tätä ennen ratsastanut oikealla lännenhevosella, joten olihan sitä hiukan hämmentynyt kun tilaisuus tällaiseen koitti. Olen vain istunut lännensatulassa, viimeksi Pilinan Pojan selässä, mutta onhan se nyt ihan erilaista ratsastaa oikealla lännenhevosella kuin englantilaisella tyylillä koulutetulla hevosella. 

Minä olin tietysti aluksi ihan hukassa varsinkin pysähtymisessä, mutta Friz oli oikein rauhallinen ja mukava, mutta laittoin minut silti opettelemaan asioita. Lännenhevosilla käytettiin kääntymiseen neck reiningiä eli ne kääntyvät väistämällä kaulalla olevasta ohjasta poispäin. Friz ei todellakaan tarvinnut paljon painetta ohjasta kääntyäkseen, vaan pienikin hipaisu riitti. Pysähdyksessä taas tuli laittaa jalat eteen ja sanoa "whoa", mikä ei kyllä sujunut minulta oikein hyvin. Kuka niitä jarruja tarvitsee muutenkaan?Ratsastuksessa minua ohjeisti Mari Vidgren, hevosten omistaja. Hän antoi minulle ihanan selkeät ohjeet, joten jopa ymmärsin mitä minun piti tehdä. Toteutus nyt sitten oli hiukan haparoivaa, mutta hengissä selvittiin!

Lopussa, kun olin kokeillut Frizillä jopa spinniä pääsin ratsastamaan vielä hetkeksi hiukan herkemmällä ja vauhdikkaammalla hevosella. Pääsin kokeilemaan tällä hevosella spinniä hieman kovemmalla vauhdilla. Kokemus oli kyllä ihan ainutlaatuinen, sillä harvoin sitä itsensä löytää paikallaan pyörivän hevosen selästä.

Maia näytti, miten spin tehdään!


Kiitos Marille tämän hienon kokemuksen mahdollistamisesta! Käykäähän tsekkaamassa Woodland Ranchin Facebook -sivut ja tutustukaa leiritarjontaan! 2 kommenttia:

  1. Wau! Tuo olisi kyllä kokemuksena ihan huippu! Toivottavasti mäkin pääsen joskus kokeilemaan lännenhevosella menoa :) Itse asiassa pääsin tässä hiljattain jo kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa lännensatulalla ratsastusta ja sekin oli jo positiivisesti yllättävä kokemus :D Ehkä sekin kertoo jo jotain, että aloin tuon jälkeen katsella myytäviä lännensatuloita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Toivon myöskin, että pääsisit testaamaan. Oli nimittäin todellakin positiivisesti erilaista!

      Poista