keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Onko target training meidän juttu?
Viimeiset kolme päivää ovat kyllä olleet tosi kivoja, sillä ei ole tarvinnut mennä kouluun tet -viikon takia. Yllätys yllätys, menin tettiin tallille, jonne pääsen kätevästi aamuisin kulkemaan koulubussilla. Tämä postaus ei kuitenkaan ole tarkoitettu tetin käsittelyyn, vain tämän iltapäivän touhuihin.

Ensiksi kävimme yhdessä Eijan kanssa rakentamassa pienen radan kentälle tulevaa harjoitusta varten. Sitten otimme Ellin käytävälle harjattavaksi. Kipakka tamma ei olisi millään halunnut, että kukaan koskettaa sen lautasia, mutta kun nopeasti sipaisi sai nekin harjattua hiukan puhtaammaksi.

Nopean harjauksen jälkeen Eija otti Ellin narun päähän ja talutti tamman kentälle. Elli kiinnostui heti kentällä olevista tavaroista ja se menikin Eijan saattamana tutustumaan niihin heti kun olin saanut portin kiinni ja kameran valmiiksi. Toisin kuin olimme olettaneet, Elli ei ollut moksiskaan matolle kävelemisestä. Kylmän viileästi pikkutamma käveli niin punaisen kuin vihreänkin maton yli, eikä pressukaan tuottanut ongelmia. 

Renkaita Elli hetken ihmetteli, mutta sen jälkeen se asteli niidenkin yli, kirjaimellisesti. Ei tainnut jalkojen pituus riittää, kun tamman päätti astua niin etu- kuin myös takajalallaan renkaiden päälle. Kun Eija oli vielä hetken aikaa pyörittänyt Elliä matoilla, hän luovutti varsan minun hallintaani. Elli seurasin minuakin (lähes puolituttua ihmistä!!!) matoille ja pressuille ilman ongelmia. Renkaita tamma ei olisi enää millään jaksanut ylittää, mutta leipäpalan avulla tämäkin este saatiin suoritettua kunnialla. On se kiva pikkutamma!

Kun Elli oli jo onnellisesti karsinassaan mutustelemassa heiniä, hain Platinan tarhasta talliin. Sen harjaamiseen menikin sitten hieman enemmän aikaa, sillä ruuna oli tapansa mukaan käynyt piehtaroimassa tarhan kuraisimmassa kohdassa. Kentälle päästyämme laitoin portinnarun kiinni ja päästin Platiniumin vapaaksi. Ruuna ei onneksi kirmannut auringonlaskuun, vaan päätti mennä rikkomaan hienon esterakennelmani. Pieni vihellykseni kuitenkin muutti ruunan kulkusuunnan ja se tuli luokseni hakemaan nameja. 

Tähän väliin voisin hiukan kertoa tästä otsikossa mainitusta target trainingista. Järkevää suomennosta en sanoille löytänyt, mutta suora suomennos olisi kohde koulutus tai ainakin jotain sinne päin. Target trainingissa ajatuksena on, että ihmisellä on kädessään raippa, jota koskettamalla hevonen saa namin. Hiljalleen, kun hevonen tajuaa raipan kosketuksen ja namin saamisen yhteyden voidaan raipan sijaintia muuttaa. Lopulta hevosen tulisi osata seurata raippaa kaikissa askellajeissa.

Tämä on vasta minun ja Platinan toinen kerta taget trainingin parissa, joten mitään ammattilaisia emme (vielä ;) ) ole. Platinium osaa seurata raippaa jo käynnissä ja ravissa niin, että olen sen vasemmalla puolella. Rupean siirtymään "väärälle puolelle", kun vain saadaan hiukan lisää rutiinia harjoituksiin.


Aluksi menimme kentällä erilaisia kuvioita mm. pyöritin Platinaa minun ympäri ja pujottelimme parin pöntön ympäri. Kun Eija saapui kameran kanssa kentälle, aloitimme työskentelyn esteen parissa. Ensin halusin Platinan vain kävelevän esteen ylitse luokseni, joka onnistui helposti. Seuraavalla kerralla tulimme esteelle ravissa ja Platina hyppäsi pienen hypyn renkaiden yli. Jossakin vaiheessa tein esteestä hiukan leveämmän, mutta muten harjoitus pysyi samana.

Otimme toistoja vain vähän, sillä Platiniumilla on tässä vielä niin paljon ajateltavaa ja opittavaa, että se väsyy todella helposti. Ei ehkä niinkään fyysisesti, mutta sen aivot varmasti väsyvät kaikesta ajatustyöstä. Vähän sama, kun esimerkiksi koulussa on jokin todella vaikea tehtävä jonka suoritettua tuntuu siltä, ettei ajatukset enää kulje yhtään.


Annoinkin tarpeeksi esteen parissa työskenneltyämme ruunalle hiukan vapaata aikaa korjatessani tavarat kentältä pois. Sitten vein ruunan talliin syömään heinää ja soitin itsellenikin kyydin kotiin. 

Täytyy kyllä vielä lopuksi sanoa, että todellakin toivon tämän target trainingin olevan se "meidän juttu". Nyt ainakin näyttää lupavalta ja Platinakin näyttää tykkäävän tästä loogisemmasta palkitsemisesta. Toivottavasti pidit postauksesta, kuvista ja videosta!2 kommenttia:

  1. Katsoin jo Instagramissa, että tää näytti mielenkiintoiselta työskentelyltä! Tätä voisin hyvin kokeilla oman liikutusheppanikin kanssa :) Täytyypä tutustua aiheeseen tarkemmin!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä tosi mielenkiintoista ja tuntuu sopivan meille hyvin! Tänäänkin treenattiin vähän ja Platina on ihan innoissaan jopa ravaamassa kepin perään :P

    VastaaPoista