maanantai 9. huhtikuuta 2018

Millaista oli Tampereella Hevoset-messuilla?


(Kirjoitettu) la 7.4.

Nyt on takana messujen ensimmäinen päivä. Tänään olin siis #tähtiblogistina Hevoset- messuilla ihmettelemässä ja tuumailemassa niin ostettavaa, kuin hienoja esityksiäkin.

Saavuin messukeskukselle noin puoli 11 ja menin heti seuraamaan pientä luentoa eettisestä hevosmiestaidosta. Tämä luento oli kyllä hyvä! Siinä kerrottiin lyhyesti myös hevosen luonnonmukaisesta koulutuksesta, josta poimin itselleni pari tärkeää kohtaa ylös. Luennon järjesti Apple Three Ranch.

Luennon jälkeen suuntasin Hankkija -areenan laidalle seuraamaan vikellysnäytöstä ja pararatsastusesitystä. Vikeltäjät temppuilivat hienosti ja pararatsastajatkin esiintyivät oikein mainiosti.
Näiden kahden esityksen jälkeen suuntasin taas luennolle. Tällä kertaa se kertoi varusteiden vaikutuksesta hevoseen. Luento oli aika vahvasti painottunut satulan istuvuuteen ja satulavöihin, jäin kaipaamaan tietoa kuolaimista ja kuolaimettomuudesta. Luennon jälkeen menin kaverini kanssa syömään läheiseen Hesburgeriin.

Syömästä tultuamme menin kuvaamaan käynnissä olevia esteratsastuskilpailuita. Sain mielestäni ihan kivoja kuvia, vaikka en tietystikään ihan parhaita mahdollisia. Yllättävän hyvä tuo Canonin 50mm f1.8 objektiivi!
  
Estekisojen jälkeen menin vielä katsomaan Hevosbloggaajien handler -kisaa, johon minäkin osallistun huomenna. Hevoset suoriutuivat tehtävistä pääosin hienosti ja rauhallisesti. Lopuksi seurasin Hankkija -areenalla tapahtuvaa Suomenhevos jalostusoriitten näytöstä. Kaikki olivat pukeutuneet teema-asuihin, joka oli kyllä hieno lisä esityksiin! Suosikkini kaikista oli Ghost Busters!

Ennen lähtöä kuvasin vielä hetken ajan kouluratsastusta. Tarkemmin sanottuna Kür -luokkia, joissa ratsastetaan musiikin tahtiin.

Huomenna uudestaan! Minä aion huomenna myös hiukan shoppailla, sillä en saanut sitä tehtyä vielä tänään. Toivottavasti löydän jotakin hyödyllistä.
 (Kirjoitettu) su 8.4.

 Messujen toinen ja viimeinen päivä väsytti jalat ihan tyystin. Tänään saavuin messukeskukselle jo hieman kello yhdeksän jälkeen. Hankkija -areenalla oli menossa Hevostaitoliiton esitys, joka kyllä kuvasti meidänkin touhua aika hyvin. Sain esityksestä myös pari uutta ideaa työskentelyyn ja siedätykseen.

Hevostaitoliiton esityksen jälkeen seurasin Anna-Julia Kontion esteklinikkaa ja kuvasin sitä. En kuitenkaan juuri keskittynyt Anna-Julian selostukseen, sillä huomasin hänen oppien olevan aika eri tyyliset kuin minun ratsastustyylini ja muutenkin tehtävät olivat aivan liian vaikeita puskaratsukolle.
 Klinikan jälkeen etsin isolta messualueelta kavereitani. Oli kiva nähdä vihdoinkin nämä kaverit, joiden kanssa on juteltu aika monesta asiasta WhatsApp:in välityksellä. Kiertelimme hiukan kaupoissa, jonka jälkeen kävimme taas syömässä lähellä sijainneessa Hesburgerissa.

Syömisen jälkeen lähdin yhden kaverini kanssa koluamaan kauppoja huolellisemmin läpi ja mukaan tarttuikin pari asiaa. Valitettavasti en löytänyt hanskoja minun koossani ja chapseja unohdin etsiä, mutta yhdet ratsastushousut tarttuivat mukaani. Vaikkakin ne ovat polvipaikkaiset ja vähän oudon väriset, ovat ne silti varmastikin ihan hyvät, kun vertaa hinta-laatu suhdetta. Housut nimittäin maksoivat vain 35 euroa!

Shoppailun jälkeen katsoimme estekisoja parin lähdön ajan ja otimme yhteiskuvat kaverieni kanssa. Kuvien oton jälkeen kiertelin ja kaartelin hetken aikaa kojujen luona odotellessani, että Hevosbloggaajien handler -kisa alkaisi. 
Kohta jo ensimmäiset kilpailijat marssivat kentälle ja suorittivat radan. Mauno pääsi radalle kolmantena omistajansa Alexin kanssa ja minun vuoroni oli sitten neljäntenä. Rata meni mielestäni ihan hyvin. Juttelin Maunolle ja kehuin sitä paljon. Pujottelu, kääntyminen ja jopa matonkin ylitys sujuivat mainiosti, mutta peruutus hiukan ontui. 

Voittajaksi suoriutui Pauliina Tasala ja Kuu! Kaikki saivat pienet palkinnot ja ruusukkeet, mikä oli kyllä kiva juttu. Sai siinä sitten pienen muiston kilpailusta. Kävimme vielä ulkona ottamassa yhteiskuvat, jonka jälkeen lähdinkin jo iskäni kyydillä pois messuilta.

Kiitos kaikille ihanista messuista! Ehkä ensivuonna käyn uudestaan.


Tässä postauksessa kuvituskuvina toimivat ensimmäisenä messupäivänä otetut kuvat. Muokkailen loput kuluvan viikon aikana ja julkaisen ne erillisessä kuvapostauksessa! Kannattaa pysyä kuulolla!

6 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä oikein kiva postaus! Mukava kuulla, että messuilla oli noin paljon mukavaa tekemistä ja paljon erilaisia ohjelmanumeroita. Tuo hevosbloggaajien välinen handler-kilpailu oli kyllä varmasti kiva ja oli varmasti kiva päästä sinne itsekin puuhailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun jaksoit kommentoida! Messuilla oli kyllä jopa ihan liikaakin tekemistä ja sitäkin enemmän ihmisiä! Handler kisa oli oikein mukava uusi kokemus!

   Poista
 2. Tässäpä oli hyvin toteutettu katsaus messuviikonlopun tapahtumiin :) Olisi kiva lukea vielä lisää tuosta eettisen hevosmiestaidon luennosta sekä hevostaitoliiton esityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä oli jo toivonut joku toinenkin. Voisinkin jopa kirjoittaa pienen selostuksen noista, jos vain saan aikaa! Kiitos kommentista :)

   Poista
 3. Oho, sähän ootkin löytänyt halvalla ratsastushousut! Muutenkin sulla on ollut todella mahtavan oloiset messupäivät! Nää kuvatkin on ihanan valoisia ja laadukkaita, ainakin mun ottamiin verrattuna :D Mua niin harmittaa, että tuo bloggaajien handler-kisa jäi multa välistä.. No, onneksi siitä on saanut nähdä useampiakin kuvia mm. Instagramin puolelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeessa oot; messut oli tosi kivat! Putkena mulla oli tosiaan 50mm f1.8, jossa riittä kyllä kivasti valovoima alemmillakin iso-arvoilla!

   Poista