lauantai 21. huhtikuuta 2018

Me varaudutaan pahimpaan...


Säähän! Koska perinteisesti Suomen kesä ei ole pelkkiä hellepäiviä täynnä, vaan mukaan mahtuu lukuisia sadepäiviä, aukaistiin sateenvarjo ja laitettiin kumisaappaat jalkaan jo aikaisin! Meitä ei sadesää pääsekään yllättämään.

Tänään oli siis hiukan erikoisempaa treeniä luvassa, sillä kokeilimme miten Platina reagoi sateenvarjoon. Tapani mukaan laskin sen kentälle ihan vapaaksi, jotta siedätys voisi tapahtua hevosen ehdoilla ja se voisi poistua paikalta jos siltä tuntui.


Tässä kuvassa Platina on hiukan huolissaan.

Ensiksi silittelin ruunaa hetken ajan avaamattomalla sateenvarjolla, jota Platina oli tietysti ensin hiukan haistellut ja maistanut. Sen jälkeen avasin sateenvarjon ja annoin ruunan taas tutkia sitä. Minun piti kuitenkin seurata ruunan touhuja tarkasti, jotta se ei vahingossakaan tökkäisi silmäänsä sateenvarjon "piikkeihin". Ruuna antoi myös avata sateenvarjon selkänsä yllä, mutta pään yläpuolella varjo ei saanut olla.

Kun olin mielestäni puuhannut varjon kanssa tarpeeksi, teimme parit targeting harjoitukset Platinan kanssa. Kentällä ei ollut mitään tavaraa, joka kyllä vaikutti todella paljon ruunan keskittymiskykyyn. Olen nyt vieläkin varmempi siitä, että agility on se meidän juttu! Vähän kesemmällä pitää käydä ostamassa sellaisia uimapötköjä ja väsätä niistä jonkinlainen portti ja rengas, jonka läpi mennään.Eija saapui pian kentälle kuvaamaan ja minä hyppäsinkin siinä Platinan selkään. Taas heiluttelin kiinni olevaa sateenvarjoa ja taputtelin sillä Platinan kaulaa ja lautasia. Ruuna kuulosteli touhujani selässä tarkkaavaisena, mutta ei koettanut lähteä pois paikalta, joten hiljalleen availin sateenvarjoa. Kohta pääsimmekin jo kävelemään, jolloin Platina rentoutui ja pystyi keskittymään muuhunkin kuin vain tuohon sateenvarjoon. Ravaamaankin päästiin!

Koko totutus meni kyllä erinomaisesti, sillä Platina ei missään vaiheessa mennyt paniikkiin ja se oli koko ajan utelias ja uskaltautui jopa loppujen lopuksi rentoutumaan. Menimme ihan viimeiseksi jopa ravia ilman varusteita minun pidellessä sateenvarjoa!
2 kommenttia:

  1. Hauska postaus! Te kyllä koitatte kaikenlaisia kummallisuuksia Platinan kanssa, mutta ehkä se on vain hyvä asia, jotta Platina tottuu kaikenlaisiin härpättimiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun pidit! Kaikenlaista tulee kokeilla, niin ei arki muutu liian tylsäksi ;) Ollaan molemmat tosi helposti tylsistyviä tyyppejä Platinan kanssa, joka on myös yksi syy näihin meidän touhuihin.

      Poista