tiistai 27. maaliskuuta 2018

Puomeja ilman käsiä!Tänään menin tallille tavallisesti koulun jälkeen ja kävin laittamassa kentälle kaksi puomia. Laitoin ne kulkemaan keskihalkaisijaa pitkin pujottelua varten olevien muovipönttöjen väliin. Sitten menin takaisin talliin ja laitoin Platinan valmiiksi.

Platinasta lähtee nyt todella paljon karvaa, joten sen harjaaminen ei ole mikään maailman helpoin homma! Lisäksi lähtevän karvan mukana pintaan nousee muuta likaa, joten sienelle on paljon käyttöä. Koska menimme puomeja, laitoin Platinalle jalkaan suojat, jotta se ei kolhisi jalkojaan. Lisäksi laitoin sille tietenkin satulan ja kaulanarun. 

Kun hevonen oli valmis, menin pukemaan turvaliivin päälleni ja laitoin kypärän päähäni. Koska ulkona lämmitti aurinko, päätin laittaa kesähanskat käteeni. Sitten lähdimme ruunan kanssa kentälle.


Tein Platinan kanssa nopeahkot alkuverryttelyt. Käynnissä kiersin noin kymmenen minuuttia kenttää ympäri tehden ympyröitä ja muita epämääräisiä kuvioita sinne tänne. Ravissa taas meillä oli joku ideakin hommassa, nimittäin siirtymiset. Ensiksi ravattiin ja sitten siirryttiin käyntiin, jota mentiin viisi askelta. Näiden viiden askeleen jälkeen koitettiin saada mahdollisimman hyvä siirtyminen raviin. Platina virkistyy tällä tehtävällä aina todella nopesti, joten kohta minulla oli allani oikein mukavan eteenpäinpyrkivä hevonen.  

Kohta teimme ravinnostoja pysähdyksestä ja pysähdyimme suoraan ravista. Koetin näin saada Platinaa käyttämään takapäätään, mutta enimmäkseen ruuna koitti luistaa tehtävistään menemällä pitkänä matona. Ehkä seuraavalla kerralla voisi ottaa ravinnostoja peruutuksesta!

Ravityöskentelyissä ei mennyt kauaa, joten pääsimme pian laukkaamaan. Platina oli kuten yleensäkin hiukan nihkeä vaikeampaan suuntaansa eli nykyään vasempaan kierrokseen. En jäänyt sen enempää tappelemaan ruunan kanssa, vain vaihdoin suunnan, jotta saataisiin parit kuvat puomeilta. Platina laukkasi todella hienosti oikeaan suuntaan. Laukka oli rauhallista ja jopa ajoittain ihan tasapainoista. Puomeista selvittiin yli helposti. Parilla kerralla Platina hyppäsi hiukan isomman hypyn, mutta muuten se meni puomien yli todella maltillisesti. Kiirettä ei ollut ja työskentely oli hallittua. Huomasin myös näissä hiukan isommissa hypyissä, että kaulanarulla ratsastamisesta on itseasiassa siinä hyötyä; jos minulla olisi ohjat, olisin luultavasti kaulalla Platinan venyttäessä päänsä eteenpäin. Kaulanarulla mentäessä ruunalla on kuitenkin vapaa pää, eikä ole vaaraa, että se vetäisi minut vahingossa kaulalle. Tämä kaulalle tippuminen oli viime syksynä varsinainen ongelma hypätessä, sillä ponnistuskohdat vaihtelivat. Taidankin koettaa hypätä seuraavalla kerralla kaulanarulla.

Kun olimme tehneet tarpeeksi töitä oikeassa laukassa, vaihdoin suuntaa. Parin yrityksen jälkeen sain kuin sainkin Platinan rentoutumaan ja liikkumaan eteenpäin kivasti. Se meni puomeja mukavasti myös tähänkin suuntaan. Vasemmassa kierroksessa vaihtelin paljon käännösten paikkoja. Joskus menin puomien ulkopuolelta, joskus taas yli ja joskus tein pääty-ympyrän puomien ja portin väliin.Laukkatyöskentelyn jälkeen ravailimme vielä pienen hetken, mutta sen jälkeen annoin Platinan kävellä loppukäynnit ihan rauhassa. 

Olen taas todella tyytyväinen Platinaan! Se esitti taas kivaa laukkaa ja lopulta meni vaikeampaankin suuntaan ihan mukavasti.

Tein pienen videon tästä päivästä, mutta siitä tuli aika huono, sillä unohdin kuvata ratsastuksen jälkeen. Suunnittelin kuitenkin tekeväni tässä lähiaikoina ihan oikean tallivideopostauksen!

PS. Videossa näkyy tuo otsikossa mainittu puomin ylitys ilman käsiä!4 kommenttia:

 1. Tämä oli oikein kiva postaus, kivojen kuvien ja videoiden kera! On niin ihailtavaa, miten paljon pääset tekemään Platinan kanssa ja teillä on kyllä varmasti todella hyvä luottamus toistenne välillä, sillä pystytte tekemään noin vähin varustein mitä vain!

  VastaaPoista
 2. Tää oli oikein kivasti kirjoitettu postaus! Tykkäsin myös tuosta videosta ja innolla odotan, jos toteutat tuon tallivideopostauksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa kuvasin tänään jo videopostauksen, jonka julkaisen hieman illemmalla ;)

   Poista