lauantai 17. maaliskuuta 2018

Aina pitää kokeilla jotain uutta!Ja mehän täällä Uutelan tallilla niin tehdäänkin! Mitä ei olisi jo hevosilla kokeiltu ja niitä asioihin totutettu? Minä en ainakaan ollut vielä ennen tätä päivää ratsastanut pressun kanssa, joten otimme sen tämänpäiväisen ratsastuksen tavoitteeksi.

Tein Platinalla pikaiset alkuverryttelyt kaikissa askellajeissa. Platina oli laukassa hiukan outo, sillä se ei olisi millään halunnut liikkua tarpeeksi eteen. Luultavasti tämä johtui minusta, sillä en osannut ratsastaa yhtään ja varmasti puristin polvilla. Sori hevonen.

Kun kaikki kolme askellajia oli käyty lävitse, auttoi Pia antamalla pressun minulle ja varmistamalla, ettei se osunut maahan. Sitten lähdimme liikkeelle. Platina oli hiukan huolestunut pressusta, mutta ei pelännyt sitä kuitenkaan. Kohta jo ravasimme puolikkaalla kentällä pressun lerpattaessa takanamme. Tuuli meinasi pari kertaa tarttua pressuun, jolloin huomasin Platinan hiukan hätäilevän ja vievän takaosaansa sivulle ikäänkuin pitääkseen pressun lautastensa päällään. Ravi sujui hätäilemisestä huolimatta hyvin, eikä Platina taaskaan pelännyt pressua, joten päätin yrittää laukkaa.

Laukka ei oikeastaan onnitunut kovinkaan hyvin. Tämä johtui kokonaan minusta; jouduin ensinnäkin ratsastamaan yhdellä kädellä, sillä toisella pitelin pressusta kiinni ja olin muutenkin hiukan hermostunut ja jäin tappelemaan hevosen kanssa liikaa. Pitäisi vain tuollaisissa tilanteissa muitaa pitää pää kylmänä ja rentoutua. Noh, aina ei voi mennä ihan täydellisesti. 

Saimme vaikeuksista huolimatta kuitenkin otettua ihan hyvät laukat, joista Pia sai napsittua kivoja kuvia. Kuvista huomasin, että kyllä Platina osaa kantaa etuosaansa erittäin hienosti, jos vain haluaa. Parissa kuvassa se on nimittäin todella ryhdikkään näköinen!Lopettelin pressuharjoitukset aika pian, sillä avustajani Pian oli lähdettävä. Jätin pressun maahan sillä aikaa kun laukkasin Platinalla vielä pari kierrosta ympäri puolikkaan kentän. Nyt meni jo paremmin, enkä ollut enää niin jäykkä. Platina tosin vänkäsi kokoajan pienelle ympyrälle, joten pitääkin muistaa harjoitella suoralla laukkaamista enemmän.

Kun katsoo kokonaista kuvaa, harjoituksesta jäi kuin jäikin ihan mukava tunne. Vaikka kaikki ei mennyt ihan nappiin, en tippunut, eikä Platina pelännyt pressua. Ensi kerralla suoriudutaan sitten paremmin! Lisäksi minun varmastikin täytyy kaivaa ompelukone ja kangasta jostakin ja ommella minulle tällaisiin harjoituksiin jonkinlainen viitta, jotta saan käteni vapaaksi. 

2 kommenttia:

 1. Taas niin huippua lukea teidän treeneistä! Oot kyllä löytänyt mahtavan vuokrahevosen! :) Täytyy ottaa itsellekin tavoitteeksi ratsastaa liikutushevosella kaulanarulla tämän vuoden puolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäät! :D Olen täysin samaa mieltä. Ruunasta löytyy vieläkin ihan uusia puolia ja kokoajan kehitytään!

   Kannattaa kyllä, mutta muista, ettet heti mene kiitolaukkailemaan kentälle, vain totuta hevonen ensin vaikka maastakäsin paineeseen. Sitten kun se vastaa kunnolla paineeseen, siirry selkään :)

   Poista