sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Rallittelua pulkka perässäVihdoin minun kauan odottama päivä koitti, nimittäin laskiaissunnutai! Eija oli jo monta viikkoa ennen sopinut tälle päivälle ponipulkkailua ja minä olin pistänyt päivän kalenteriini muistiin, sillä ponipulkkailu on yksi parhaista jutuista mitä talvella voi tehdä. 

Päivän ensimmäisenä pulkkailuhevosena toimi Pate. Pia laittoi sille kaikki varusteet päälle ja Eija viritti liinan ruunan perään. Eevi ratsasti Patella lämmittelykierrokset Pian istuessa pulkassa kyytiläisenä. Pate ravasi mäen ylös hienosti ja rauhallisesti, ruunalla ei näyttänyt olevan mitään kiirettä.Platina otti hiukan kierroksia pulkkailusta :D


Kun kyytiläiset rupesivat haluamaan hieman vauhdikkaampaa kyytiä, Pia hyppäsi vuorostaan satulaan. Pian ratsastamana Pate antoi mukavan rennot laukkavauhdit pulkkailijoille. Kerta kerralta vanha herra Pate jaksoi laukata mäen ylös, eikä ruuna edes näyttänyt kovinkaan kuumuvan. Kaikkien päästyä kyytiin ja kokemaan vauhdin hurmaa, Pia meni jäähdyttelemään Patea kentälle ennenkuin toi sen talliin.

Seuraavan hevosen, Murun varustus oli jo täydessä vauhdissa, kun Pia ja Pate tulivat ottamaan omia varusteitaan pois. Kohta pääsimme lähtemään kentälle kera Sinin, Eijan, Murun ja tietysti minun. Murulla ei ollut ollut koskaan pulkkaa perässään ratsastaen, joten menimme kentälle varmuden vuoksi, jotta vaaratilanteita ei syntyisi niin helposti. Ajaessa sen kärryjen perässä on kyllä ollut pulkka, kaksikin, mutta onhan se nyt ihan eri asia, sillä kärryjen takaa hevonen ei näe pulkkia.


Aluksi Muru oli hiukan varautunut, mutta kohta huomasi pulkan olevan vaaraton ja saattoi rentoutua. Kun Muru oli tarpeeksi rennon näköinen, eikä kuikuillut enää taakse, Eija hyppäsi pulkan kyytiin. Muru veti pulkkailijaa kuin vanha tekijä ja kohta jopa ravattiin. 

Ravattuaan pari kierrosta kentän ympäri päättivät Eija ja Sini, että he voisivat tulla mäen ylös pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla tuli hiukan mutkia matkaan, sillä Pia ja muut Patella hurvitelleet olivat juuri ajamassa pois tallilta. Muru kuitenkin pienen rohkaisun jälkeen meni kiltisti autojen ohitse ja ravasi mäen päälle.

Seuraavalla kerralla vauhtia olikin sitten jo ihan reilusti. Minä napsin mäen päällä kuvia ja katsoin hiukan äimistyneenä Murun huimaa menoa. Tamma näytti ottavan tosissaan tämän pulkkailun ja latasikin askeliinsa aika paljon virtaa. Mäen päällä Muru kuitenkin hidasti nätisti käyntiin ja pysyi seisahduksissa kun Eija nousi ylös pulkasta.

Kuvaaja: Sini

Eija, Sini ja Muru lähtivät vielä kentälle jäähdyttelemään, kun minä menin talliin varustamaan Platinaa. Platina ei ollut yllättäen juuri ollenkaan likainen, joten sen harjaukseen meni vain viisi minuuttia. Laitoin sille suitset ja satulan, Eija sai sitten itse viritellä liinan rintaremmiin kiinni, sillä minä en osannut.

Koska Platinallakaan ei ollut takana kuin yksi tai kaksi ponipulkkailukertaa, päätimme, että kokeilisimme ensin pulkkailua kentällä, jonka jälkeen menisimme mäen yläs rauhallisesti. Aluksi Platina katseli hiukan epäilevästi pulkkaa, mutta kun Eija jäi vetämään pulkkaa Platinan taakse, ei ruuna enää välittänyt tästä sinisestä muovinpalasta pätkän vertaa. Eija saikin aika pian hypätä pulkan kyytiin Platinan vedettäväksi. 

Platina ei välittänyt perässään tulevasta pulkasta yhtään käynnissä, eikä myöskään ravissa. Ravasimme pari kierrosta ympäri kenttää, kunnes Eija vaihtoi kuvaajan paikalle ja Sini hyppäsi pulkkaan. Sinin istuessa pulkassa ravasimme todella monta kierrosta kentän ympäri. Hevonen oli kokoajan rento ja tottelevainen.

 Video kentällä menosta: 

Kuvat tästä eteenpäin: Eija


Kohta Eija avasi portin ja lähdimme Y-risteykseen, jossa käännyimme tallillepäin. Kun näin Eijan olevan kuvauspaikalla ja Sini oli saanut pulkan suoristettua taakse, maiskutin Platinalle ja sanoin: "Anti mennä ruuna"! ja Platinahan meni. Ruuna ravasi ensin kiihtyvällä tahdilla ja maiskutuksestani nosti nätin laukan, jota se ylläpiti parin askeleen ajan. Olin todella ylpeä ja iloinen hevosesta, miten uskomattoman hienosti se oli mennytkään! Sinilläkin kuulosti olevan hauskaa pulkassa, sillä hänkin nauroi.

Toisella kerralla Platina oli hiukan vauhdikkaampi, mutta se laukkasi silti mukavan rauhassa. Kolmatta kertaa en kuitenkaan lähtenyt kokeilemaan, sillä se olisi saattanut olla ruunalle liikaa. Lähdinkin siis jäähdyttelemään Platinaa kentälle. Kävelimme pari kierosta kenttää ympäri kumpaankin suuntaan, ennenkuin ratsastin sen talliin, jossa otin siltä varusteet pois.


Minä: "Jess! Hyvä ruuna, hieno oot!"

Sinillä on hauskaa! Minä taas selvästi keskityn ratsastukseen :P

Ennen tarhaan pääsyä Platina sai vielä rapsutukset ja pari porkkanaan palkkioksi, olin todella tyytyväinen tähän hevoseen!

Kiitos taas kaikille mahtavasta päivästä, toivottavasti vielä tänä talvena päästäisiin pulkkailemaan!

 
Ps. Nyt on käynnissä Blogiexpon blogiäänestys, käy äänestämässä!

4 kommenttia:

 1. Pulkkailu on kyllä superhauskaa! Itsekin olen päässyt sekä pulkkaa vetävän hevosen että pulkankin kyytiin :D
  Tää oli taas todella kiva postaus lukea! Ihania nää kuvatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että sinäkin olet pääsyt pulkkailemaan :D

   Poista
 2. Todella kiva postaus! Pulkkaratsastus tuntuu olevan kyllä ihan super hauskaa, tosin itse en ole koskaan päässyt kokemaan sitä todellista tunnetta. Teillä taitaa kyllä olla hyvät mahdollisuudet kokea kaikenlaista hevosten kanssa ja se on kyllä arvostettavaa!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kyllä kokeilla jos mahdollisuus tulee, nimittäin pulkkaratsastus on huisin hauskaa! Jep, täällä Uutelassa on kyllä monipuolisesti koulutettuja hevosia, kaikki pyritään totttamaan ja kouluttamaan mahdollisimman moniin asioihin :D

   Poista