sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Others do dressage, we have fun!Eikö se niin mene, että sunnuntaina tulisi ottaa rennosti ja pitää kivaa, jotta selviää maanantain masennuksesta? Minun mielestäni ainakin! 

Tänään pidimmekin Platinan kanssa todella mukavan ja hauskankin puuhatuokion kentällä. Vein sinne kaikki pressut ja matot mitä vain irti lähti. Sitten hain Platinan tarhasta talliin ja annoin sen käydä karsinassa sillä aikaa, kun minä hain ruunan varusteet varustehuoneesta. 

Platina oli aika likainen, sillä se oli varmastikin piehtaroinut viime yönä. Puruja ei ollut helppo saada hevosen paksusta talvikarvasta irti, mutta lopulta sain kuin sainkin ruunan ruskean karvan taas kiiltäväksi ja puhtaaksi. Laitoin sille suitset päähän ja kaulanarun kaulaan ennenkuin menin hakemaan kameran ja kypäräni tallituvasta. Sitten lähdimmekin kentälle!Suljettuani kentän portin kiipesin jakkaralta Platinan selkään ja annoin sille namin, koska se oli seissyt niin hienosti paikallaan. Kävelimme pari kierrosta kentän ympäri vielä suitset päässä, ennenkuin otin ne pois. Tälläkertaa Platina kääntyi kivasti katsomaan minua, kun räpläsin leukahihnan solkea auki, se varmasti luuli saavansa namia.

Kun suitset roikkuivat aidalla, vaihdoimme suunnan ja kävelimme vielä yhden kierroksen kentän ympäri tähän uuteen suuntaan. Sen jälkeen ohjasin Platinan vihreää mattoa kohti. Platina olisi halunnut pysähtyä haistelemaan mattoa, mutta maiskautettuani terävästi se meni maton yli hienosti. Seuraavaksi kävelimme punaisen ja sen vieressä olevan toisen vihreän maton yli. Platina ei taaskaan pelännyt mattoja, vain olisi vain halunnut jäädä haistelemaan niitä. 
Lopuksi oli vielä vuorossa käveleminen pressun yli. Olin taitellut pressun niin, että se oli pitkän ja kapean suorakaiteen muotoinen. Ensin menimme pressun yli niin, että Platinalla oli edessään vähemmän ylitettävää. Kun olimme päässeet pressun yli, käänsin ruunan niin, että tälläkertaa menimme pressun yli pituussuunnassa. Sain todella ohjata jotta saisin pidettyä Platinan pressun keskellä, onneksi ruuna kuunteli hyvin apujani, eikä vängännyt pois pressun päältä. 

Pyörimme tämän jälkeen vähän aikaa matoilla ja täytyy kyllä sanoa, että olen niin tyytyväinen ruunaan. Se ei edes sävähtänyt , kun tuulenpuuska nosti pressua ilmaan ja sai pressun kahisemaan todella paljon. Ruuna vain pysähtyi tarkkaavaisena katselemaan pressua ja jatkoi pyytäessäni matkaa täysin rentona. 
Ratsastaminen kävi pian tylsäksi, joten tulinkin selästä pois. Ensiksi menimme pressun luokse. Platina tutki pressua innoissaan ja kohta sainkin hyvän idean; laitan pressun Platinan selkään! Taittelin pressun hieman pienemmäksi ja laitoin sen varovasti ruunan selkään. Platina hieman ihmetteli pressua, mutta muuten se ei ollut moksiskaan. Täytyy myös mainita, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun minä loimitin Platinan jollakin muulla kuin loimella. Taitaa sitä kuitenkin oltu loimitettu pressuilla ja matoilla ennenkin, kun noinkin lunkisti asiaan suhtautui. 

Harmittaa näin jälkikäteen, kun en tajunnut kaivaa kameraa laukusta esiin ja napata kunnollista kuvaa Platinasta pressu selässään, mutta otin minä sentään puhelimella jonkinnäköisen kuvan todisteeksi.

Otin hetken käveltyämme ja ihmeteltyämme pressun pois Platinan selästä ja laitoin sen maahan kauniisti taiteltuna. Haettuani kameran, pressu ei enää ollutkaan kauniisti taiteltu, vain se oli epämääräinen mytty, jota Platina kuopi ja nyppi hampaillaan. Ruunan touhut olivat hauskaa katseltavaa ja kuvattavaa. 

Huonolaatuinen kuvatodiste, mutta nyt kukaan ei voi ainakaan väittää, että valehtelisin :D

Kun Platina kyllästyi pressun kaivelemiseen, se tuli luokseni. Hyödynsinkin tämän tilaisuuden ja lähdin kävelemään poispäin hokien itselleni mielessä "rentoudu, olkapäät alas". Tämä toimi ja Platina seurasinkin minua pari mutkaa kunnes pysähdyin ja palkitsin sen. Palkinnon jälkeenkin se seurasi minua kunnes viitoin ruunaa jatkamaan omille teilleen. Menin taas hiukan kauemmaksi kuvaamaan Platinan touhuja. 

Kohta sain taas uuden hyvän idean; koska en jaksanut(tiedän, olen laiska) enää taitella pressua siististi, miksi en loimittaisi Platinaa vihreällä matolla! Hain maton hiukan kauempaa ja kävelin Platinan luokse. Ruuna olisi kovasti halunnut herkkuja, mutta totteli kieltäessäni sitä ja jätti taskuni rauhaan. Taas kerran silittelin Platinan selkää hetken ja sen jälkeen tyrkkäsin painavan maton Platinan selkään. Ruuna taas ihmetteli hetken aikaa mattoa, ennenkuin jatkoi matkaansa muihin puuhiin.
Annoin maton olla Platinan selässä sen touhutessa omia juttujaan ja minun kuvatessa. Lopuksi tietenkin otin maton ruunan selästä pois ja vein sen ja muutkin matot katoksen suojiin. Platina oli mielellään lähdössä kentältä mukaani ja tulikin korvat hörössä suitsittavaksi portin luo. 

Tallissa minä vain harjasin ruunan kertaalleen ja otin kavioista lumipaakut pois. Annoin lopuksi vielä pienen porkkananpalan Platinalle, ennenkuin vein sen takaisin tarhaan.

Olen kyllä niin tyytyväinen Platinaan tänään ja erityisesti siihen, miten lunkisti se suhtautui pressuun ja mattoihin. Ei se niitä ole varsinaisesti aiemmin pelännyt, mutta se on ollut etenkin pressun kanssa hiukan varautunut ja varovainen. Tänään taas ruunaa ei hetkauttanut edes se, kun tuuli hiukan riepotteli pressua!


10 kommenttia:

 1. Teidän touhailuista on kyllä aina yhtä mukava lukea! Oikein kiva postaus ja hienoja nää kuvatkin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kuvia ja muutenkin tosi kiva postaus!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tällaiset treenit on ihan parhaita! Piristää kyllä pahimmankin päivän. Tästä postauksestahan ihan inspiroitui, saattaa olla että meidän seuraavat treenit on samanlaiset :D

  http://nelistelya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä! Hauskaa pitää pitää aina ja ottaa vähän rennommin välillä :D Ihana kuulla, että sait inspiraatiota tästä postauksesta. Leikkikää tekin ihmeessä :)

   Poista
 4. Todella kiva postaus ja kivoja kuvia!

  VastaaPoista