lauantai 13. tammikuuta 2018

Motivaatio palasiMinulla on ollut viime aikoina motivaatiopulaa monessa asiassa; koulunkäynnissä, valokuvauksessa, hiukan kirjoittamisessakin ja etenkin piirtämisessä. Motivaatiopula koulunkäyntiin johtui ensimmäisen viikon väsymyksestä ja valokuvaukseen ja bloggaamiseen vaikutti simppelisti pimeys. Onneksi nyt on päivä jo pitenemässä ja kohta varmaan riittää valo kuvaukseen neljän jälkeenkin! Piirtämiseen minulla ei taas ole ollut motivaatiota pariin kuukauteen, joka johtui liian hankalasta työstä, joka sitten vei harrastuksesta kaiken ilon. Otin kuitenkin eilen Gimpin esille ja tein eilisen ja tämän päivän aikana ihan näppärän yksisarvisen. Kuva tästä piirroksesta on postauksen lopussa.

Nyt mennään kuitenkin tämän päivän kuviin, eikä valiteta motivaatiopulasta enää enempää. Tänään kävin siis Platinan kanssa ottamassa hieman poseerauskuvia, sillä minulta oli tyystin loppunut kaikki instagramiin julkaistavat kuvat. 
Ensin Platina pääsi puunattavaksi. Harjasin sen todella, siis todella huolellisesti läpi, selvitin harjan ja hännän, pyyhin turvan ja silmät, sekä putsasin ruunan suitset. Laitoin myös pienen sipauksen valjasrasvaa suitsiin tekemään nahkaosat vielä kiiltävämmiksi. Platina seisoi puhdistussession ajan kiltisti paikallaan ja tuntui jopa nauttivan, kun sitä harjailin.

Laitoin Platinalle suitset päähän ja asettelin niskassa sojottavat jouhet nätimmin niskahihnan alle. Hain talutusnaruksi sileät nahkaohjat, joihin olin myös laittanut hieman valjasrasvaa, vaikka aikeinani olikin photoshopata hihna pois kuvista. Pilkoin myös pari porkkanaa taskuuni, jotta saisin palkattua ruunaa, kun se seisoi hienosti."En poseeraa, poseeraa itte!"

Kun kaikki oli siistiä (lue: hevonen oli siisti), lähdimme ulos tallista. Ensimmäiseksi kuvauspaikaksi valikoitui tallin takana oleva mäki, jossa käänsin Platinan niin, että se seisoi ylämäkeen. Otimme parit kuvat ja jatkoimme matkaa tallipihan kautta. Pysähdyimme siinäkin ja otin ruunasta parit kuvat tallin toimiessa taustana.

Tallinpihasta tallustelimme kentän ja alatarhojen välissä menevälle tielle. Tässä käänsin Platinan niin, että taustana oli luminen metsä. Tämä tausta osoittautui aivan täydelliseksi, sillä se oli tarpeeksi tumma! Platinakin poseerasi oikein nätisti ja näytti suurimmaksi osaksi ihan skarpilta katsellessaan tarhoissa olevia hevosia.Seuraavaksi kävelimme radalle. Otimme matkalla parit kuvat koivujen luona ja tiellä. Radalla otin useita kuvia eri kulmista, sekä koetin ottaa Platinasta kokovartalokuvan. Tallille ajoi juuri sopivasti auto, kun olin ottamassa kuvia, joka sitten sai Platinan ryhdistäytymään. Nämä kuvat napattuani annoin Platinalle pari porkkananpalaa ja lähdimme kävelemään takaisin.

Emme kuitenkaan menneet talliin, vain suuntasimme kentälle, jossa päästin Platinan irti. Annoin sen hetken aikaa vain hengailla, mutta sen jälkeen pyysin ruunan menemään ympyrälle. Platina oli tänään aika laiska, mutta ei kentällä olisikaan voinut ruunaa laukkuuttaa, sillä se oli sen verran liukas, ettei hokitkaan pureneet kunnolla. Onneksi kuitenkin ravissa hokit pitivät ongelmitta.Platina ravasi pätkittäin ympärilläni todella kivasti selkäänsä käyttäen. Se myös vaihteli muotoaan aika paljon, ensin venytti kaulaa alas ja oli pitkänä, sitten etupää nousi hieman ja Platina ravasi pari askelta ryhdikkäämmin. 
En oikeastaan teettänyt Platinalla mitään ihmeellistä, kunhan vain vähän ravuutin ruunaa ympyrällä molempiin suuntiin ja otin parit ravi-käynti-ravi siirtymiset. Lopuksi harjoittelimme vielä vähän ympyrältä luoksetuloa. Kumpaankin suuntaan Platina ei olisi ensiksi tullut luokse, mutta kun vain pyysin sitä sitkeästä käveli ruuna lopulta minun tykö palkattavaksi ja rapsutettavaksi.

Kun irtojuoksutus oli ohi, menimme takaisin talliin. Siellä otin suitset pois Platinan päästä ja harjasin sen nopeasti läpi. Katsoin myös tapani mukaan sen kaviot ja tarkistin, ettei hokit olleet löystyneet. Tämän jälkeen Platina sai syödä loput porkkananpalat ja mennä karsinaan syömään heiniä.
 Tässä vielä lopuksi kuva piirtämästäni yksisarvisesta. Mitäs tykkäätte?


4 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia nämä kaikki ja hyvä postaus muutonkin! Lisäksi tuo piirrustus on todella upea! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kun pidit niin postauksesta kuin piirroksestakin :D

      Poista