keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Mahtava aloitus vuodelle 2018...

Aloitetaan postaus tällaisella edustavalla kuvalla :D (Hevonen koetti haukotella)


Jee! Vihdoinkin olet täällä vuosi 2018!

Minun vuoteni ei alkanut mitenkään mahtavasti, sillä sain tänään tietää, että hajonneelta kovalevyltäni oli pyyhkiytynyt kaikki kuvat ja videot pois, joten minulla ei nyt sitten ole melkein mitään kuvia tai videoita viimeisestä puolesta vuodesta. Onneksi minulla on kuitenkin parhaat kuvat ladattu tänne bloggeriin ja videoita löytyy Youtubesta. Ehkä minä kuitenkin selviän tästä koitoksesta, vaikka kymmenien tuhansien kuvien menettäminen harmittaa ja ärsyttää. 

Mennäänpäs sitten kuitenkin tämänpäiväisiin touhuihini Platinan kanssa. Tänään ohjelmassa oli rentoa maastakäsittelyä ja kuvaamista. Ennen kentälle lähtöä puunasin Platinan oikein puhtaaksi kaikessa rauhassa. Platina seisoi harjattavana oikein kiltisti ja antoi minun jopa putsata sen sieraimista räät pois ilman kiukuttelua. Yleensä Platina ei tykkää toimenpiteestä yhtään, vain väistää alta nopeasti pois.


"Kissa!"

Pian lähdin kiiltävän hevosen kanssa kentälle, jossa laskin Platinan ensin irti. Kuvasin ruunaa noin kymmenisen minuuttia. Platinaa ei kyllä yhtään hyvittanut poseerata, vain se kulki ympäri kenttää turpa maassa kiinni. Pari kertaa ruuna kuitenkin pysähtyi katsomaan jotakin ja minähän otin tilanteesta hyödyn irti ja annoin kameran soida.

Otettuani tarpeeksi kuvia vein kameran pois ja kytkin Platinan naruun. Ensin teimme väistämisharjoitusta, jonka olin bongannut jostakin Youtube videosta. Se on todella hyödyllinen tehtävä, sillä siinä pitää oikeasti hevosenkin ajatella. Palkitsin Platinaa pienellä namilla aina, kun se väisti kunnolla. "Oisko nyt namien paikka?"

Seuraavaksi harjoittelimme seuraamista. Sidoin riimunnarun Platina  kaulalle, jotta saisin siitä tarvittaessa kiinni. Platinalla on nimittäin sellainen pahe, ettei sillä aina riitä keskittyminen, jolloinka ruunaa on hyvä vähän ohjata narusta tulemaan perässä. Minunkaan taitotasoni ei ole vielä riittävän korkealla, että menisimme kentällä yhtä harmoonisen näköisesti kuin jotkut parit esimerkiksi Instagramissa :)

Seuraaminen onnistui yllättävän hyvin ja otimme ravia useamman kerran. Pari kertaa Platinalla keskittyminen herpaantui, jolloin tiesin, että seuraavaan hyvään suoritukseen tulisi lopettaa. Kun saimme tehtyä vielä yhden hyvän käännöksen, palkitsin ruunan ja jätin sen hetkeksi rauhaan. Otin ruunasta vielä parit kuvat, ennenkuin lähdimme takaisin talliin.

Tallissa laitoin vain kameran tallitupaan ja katsoin Platinan kaviot ennenkuin vein sen takaisin tarhaan mutustelemaan heiniään. Sinne se jäi tyytyväisenä tarhaan syömään, varmaan tykkää tällaisesta työskentelystä. Ei ole rankkaa puuhaa ja nameja saa paljon ;)
4 kommenttia:

 1. Kovalevyn hajoaminen on ihan kamalaa! Mulla meni lähes kuuden vuoden kuvat ja videot pari vuotta sitten, kun ulkonen kovalevy kolahti johonkin ja hajosi... Onneksi tosiaan edes osa kuvista on tallessa blogissa! Mä aloin nyt varmuuden vuoksi lataamaan kuvat Driveen ulkoisen kovalevyn lisäksi, niin onpahan ainakin kopiot tallessa jossain jos tuokin päättää hajota :D

  https://nelistelya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Multa sentään meni vain puolelta vuodelta, mutta että 6 vuodelta! Siitä en varmasti selviäisi :/ Mäkin olen miettinyt driveen lataamista, mutta siinä sitten kestäisi niin kauan, kun kuvat on sen verran isoja...

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Varmasti inhottavaa tuo, kun kaikki kuvat häviää, mutta onneksi on näitä some-kanavia, joihin kuvia on tullut jaettua enemmän ja vähemmän ja sen myötä kuvia on saatu säilytettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä inhottavaa, mutta sentään täällä blogissa on osa kuvista :D

   Poista