lauantai 20. tammikuuta 2018

Kauniin pakkaspäivän ratsastusTänään oltiin sovittu Pian kanssa treffit tallille puoli kahdeksitoista. Ohjelmassa oli Emman irtojuoksutus ja Platinan ratsastus. Vaikka puhelimeni näyttämä sääennuste näytti pilvistä keliä, näyttäytyi aurinko silti pilvien takaa, mikä teki ilmasta todella ihanan.

Aloitimme Emman irtojuoksutuksella. Pia toi varsan sisälle talliin, jossa harjasimme sen putipuhtaaksi, jotta se näyttäisi kuvissa edustavalta. Emma seisoi oikein nätisti harjattavana ja antoi Pian katsoa kaviot läpi ongelmitta.

Tamman puhdistettuamme Pia lähti taluttamaan Emmaa kentälle ja minä seurasin raippojen ja kameran kanssa perästä. Kun jäin laittamaan porttia kiinni, Pia kävi kävelemässä pienen lenkin kentän ympäri Emman kera. Sen jälkeen Pia päästi tamman irti ja ohjasi sen kaviouralle. 
Emma ravasi isoa ravia kenttää ympäri ja vaikka sen olisi pari kertaa tehnyt mieli muuttaa suuntaa omatoimisesti tai mennä Pian luokse, se kuitenkin jatkoi kehottamisen jälkeen kiltisti kaviouraa pitkin. Kohta Pia pyysi Emmaa vaihtamaan suunnan, jonka se teki oikein hienosti. Toiseen suuntaan Emma olisi halunnut kääntyillä hieman enemmän, mutta lopulta tamma meni taas oikein mallikkaasti uralla. 

Minulla oli aika isoja vaikeuksia pitää raippaa kädessä ja kuvata samaan aikaan. Onneksi minua ei kuitenkaan tarvittu kovinkaan paljon Emman juoksuttamisessa, vain tehtävänäni oli pitkälti ainoastaan seistä kentällä ja maiskuttaa pariin otteeseen. Sain vaikeuksista huolimatta omasta mielestäni todella kivoja kuvia pikkutammasta, jonka raviaskel venyi ja venyi.

Irtojuoksutuksen jälkeen Pia vei Emman sisälle ja minä seurasin taas perästä raipat ja kamera käsissäni. Tallissa Pia antoi Emmalle hiukan juotavaa ja vei sen sitten karsinaansa heiniä syömään. Samalla minä otin Platinan varusteet käytävälle valmiiksi.
Kun Emma oli karsinassa, pääsi vuorostaan Platina käytävän naruihin puunattavaksi. Ruuna olikin ihan puruinen ja hännässäkin oli pari pientä takkua. Harjattuani ruunan laitoin sille satulan selkään, suitset päähän ja kaulanarun kaulaan. Menin vielä laittamaan itselleni turvaliivin päälle ja kypärän päähän, jonka jälkeen lähdimme kentälle.

Nousin Platinan selkään kentällä ja kävelin sen kanssa hetken. Alkukäyntien jälkeen otin pienen pätkän ravia, jonka jälkeen tunsin, että Platina oli rauhallinen ja kuunteli hyvin, joten otin suitset pois. Kävelin vielä hetken aikaa ennen ravityöskentelyn aloittamista.

Ravissa teimme ihan simppelisti ympyrät päätyihin ja pitkien sivujen keskelle. Platina kuunteli tarkasti apujani ja taipui ympyröillä hyvin. Hieman aktiivisempaa ravia olisin voinut siltä vaatia, jotta ruuna olisi ollut vähän enemmän ryhdissä.

Kiitos näistä ratsastuskuvista kuuluu Pialle <3
Ravattuamme samanlaiset kuviot kumpaankin suuntaan oli laukan vuoro. Otin ensin laukan keskiympyrällä vasempaan kierrokseen. Platina nosti laukan todella hyvin; minun tarvitsi vain maiskauttaa napakasti, että ruuna nosti laukan. Oikeaankin kierrokseen Platina nosti laukan todella helposti.

Näiden parin laukannoston jälkeen kävelimme pienen hetken ennenkuin otimme toiset laukat, tälläkertaa päätyympyrällä. Tavoitteena oli saada yksi kokonainen ympyrä laukkaa molempiin suuntiin, eli siis ihan simppeli tehtävä, joka kuitenkin kuluneen höntsäilyviikon takia oli pienen työnteon takana. Platina nosti laukan taas kerran todella nätisti ja laukkasikin nyt halutun kokonaisen ympyrän. Mielestäni ruuna laukkasi paremmin oikeaan kierrokseen, mutta ei vasempaankaan kierrokseen laukka mitään huonoa ollut.

Laukan jälkeen Platina sai aina pienen porkkananpalan ja paljon rapsutuksia, jotta se tiesi tehneensä oikein. Taas pidimme pienen kävelytauon, jotta Platina sai hieman hengähtää. 


Villihevonen :P

Ylämäkeen!


Lopuksi ravasimme vielä pari kertaa kahdeksikkoa. Platinalle oli ilmeisesti jäänyt päälle laukkamoodi, sillä se oli kokoajan nostamassa laukkaa, vaikka en tehnyt yhtään mitään. Onneksi ruuna kuitenkin lopuksi tajusi rentoutua ja hakeutui päällään alemmas. Silloin siirsin ruunan käyntiin ja löysäsin sen satulavyötä. 

Loppukäynneillä teimme vielä pari pysähdys- ja peruutusharjoitusta, jotka onnistuivat todella hyvin. Kaartoonkin ruuna osasi mennä, kun vain sanoin sille "kaartoon"! Ratsastuksestä kyllä jäi todella hyvä olo ja kuvat etenkin ovat upeita, kiitos Pia!

Muistakaa kehua hevosianne!
 Video: 
4 kommenttia:

 1. Ompas hieno hevonen tuo, joka esiintyy näissä ensimmäisissä kuvissa! :) Ja mahtavaa, että Platina toimi hyvin! Tuo on kyllä ihailtavaa, kuinka hienosti se toimi kaulanarulla! :) Oikein kiva tää postaus ja hienoja kuvia!

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi hieno varsa! Kiitos piristävävtä kommentistasi!

   Poista
 2. Voi kuinka suloinen Emma on, tosi nätti! Teidän meno näyttää Platinan kanssa kyllä tosi kivalta ja kiva kuulla, jos se tuntuikin siltä! Tämä oli oikein kiva postaus ja nämä kuvat olivat todella kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Emma on kyllä nätti minunkin mielestä ja super söpö! Hyvä, että edes jonkun mielestä menomme näyttää kivalta, sillä aina ei ihan siltä tunnu :D Kiva, että tykkäsit postauksesta ja kommentoit <3

   Poista