torstai 14. joulukuuta 2017

Kirpeän pakkaspäivän kuvaukset
Varoitan jo nyt: tämä postaus sisältä PALJON kuvia!

Pitkästä aikaa raahauduin tallille valoisan aikaan. Onneksi olin ottanut  kameran mukaani, sillä hetken tallilla oltuani, huomasin, että aurinko pilkotti pilvien takaa! Oli ihana nähdä taas kauniit auringonsäteet, sillä viime viikkoina taivas on muistuttanut harmaata peittoa, joka eristää kaiken valon. 

Menin kamera kädessäni Platinan laitumelle. Kyllä, Platina on laitumella ja vielä isolla sellaisella! Ruuna on niin iloinen, kun se saa olla isolla laitumella ja juosta siellä niin paljon kun haluaa. 
Platina lähti tietysti kävelemään luokseni, joten sainkin pari kertaa toppuutella sitä, että sain kuvia. On nimittäin hieman hankala ottaa kuvia hevosesta, joka seisoo metrin päässä ja kyselee porkkanoiden perään. 

Kuvauksien lomassa teimme vähän seuraamisharjoituksia, jotka menivät oikein kivasti. Huomasin kuitenkin, että Platinalla riitti energiaa, sillä se viskoi päätään ja lähti ravaamaankin pariin otteeseen. Otettuani kuvia tarpeeksi, hain tallista riimunnarun ja talutin Platinan talliin. Laitoin sen hetkeksi karsinaansa, jotta ruuna saisi juoda. Sitten otin sen käytävälle ja puunasin oikein puhtaaksi. 
Puristelin ja tunnustelin hetken aikaa Platinan vasenta takajalkaa, sillä siinä oli eilen ollut hiukan nestettä. Tänään jalka oli kuitenkin ihan normaali ja kuiva, onneksi. Tämä neste oli varmastikin tullut siitä, kun Platina oli eilen juoksennellut laitumella. Siellä oli sitten saattanut olla joku möykkyisempi kohta jonka takia jalka oli voinut lipsahtaa.

Lähdimme kentälle Platinan ja tietysti kameran kera, sillä kun valoa on kerrankin riittävästi, tulee siitä ottaa kaikki hyöty irti! Päästin Platinan vapaaksi ensin suljettuani portin. Platina meni aidan viereen haistelemaan lunta, mutta minä laitoin sen pian liikkeelle.
Aluksi ruuna ei olisi millään jaksanut ravata, mutta hetken lämmiteltyään rupesi Platina kiihdyttämään vauhtiaan. Kohta minun ei tarvinnut kuin vähän maiskuttaa, kun hevonen jo laukkasi tai ainakin ravasti isoin askelin.

Otin kuvia kaunista, auringon kultaamaa taivasta vasten. Platina otti pari kertaa hyödyn siitä, että kyykistyin keskittyen kuvaamaan ja pysähtyi. Pari kertaa pistettyäni sen vähän reippaampaan vauhtiin pysähdyksen jälkeen Platina tajusi, että helpoimmalla pääsee kun pysyy liikkeessä. 
Juoksutettuani kumpaankin suuntaa parikymmentä minuuttia oli Platina jo todella hengästynyt, joten annoin sille luvan siirtyä käyntiin. Onhan tuo parikymmentä senttisessä lumessa juokseminen oikeasti todella rankkaa, mutta myös todella hyvää treeniä! Platina koetti pari kertaa tulla luokseni ympyrältä, mutta kun tein sille selväksi, että käyntiä on mentävä, siirtyi se kohta isommalle ympyrälle kävelemään.

Kävelyttelin ruunaa kunnes se ei ollut enää hikinen, jonka jälkeen kutsuin Platinan luokseni ja otin siitä vielä pari poseerauskuvaa taivasta vasten. Kuvien oton jälkeen rapsuttelin Platinaa vielä hetken, jonka jälkeen vein sen talliin.Seuraavana oli vuorossa Dolmiksen juoksutus. Otin Dolmiksesta kuvia vähän eri kantilta, sillä kuvista tulee aika tylsiä, kun ottaa ne kentän keskeltä. Olin aluksi portilla kyykyssä ja sen jälkeen menin istumaan yhteen nurkkaan. Dolmis ei pelänyt minua yhtään, mutta ohi juostessaan kuitenkin katsoin minua, mikä oli kuitenkin positiivinen asia, sillä se näytti tosi kivalta kuvissa.

Muutenkin nämä Dolmiksen kuvat onnistuivat todella hyvin, sillä pöllyävä lumi ja kultainen taivas antoivat kuviin tunnelmaa. Hevonenkin on tosi hieno ;)


Dolmiksen irtojuoksutus jäi hiukan lyhyeksi, sillä Eija halusi vielä Oskusta kuvia. Dolmis olisikin halunnut vielä jäädä juoksemaan, mutta kyllä se aika nopeasti valui portille, kun huomasi pääsevänsä talliin.

Eija toi Oskun kentälle ja esitti minulle kuvatoiveen; ravikuvia. Menin kentän keskelle seisomaan ja painoin kameran laukaisijaa sopivalla hetkellä. Osku meni todella kivannäköistä ravia ja sainkin siitä pari onnistunutta kuvaa, jossa sen askeleet näyttävän aivan mahtavilta! Niin hieno varsa!Jouduin lähtemään aika sukkelasti takaisin tallille ja kotiin, sillä kyytini oli tullut tallin pihaan.

Huomenna, kello 3.00 lähdemmekin äidin ja kahden koiran kanssa ajamaan kohti Venäjää. Siellä meillä on edessä kahden päivän koiranäyttelyt, joiden jälkeen tulemmekin jo maanantaina aamuyöstä takaisin tänne Suomeen. Minulla on vielä maanantai vapaata koulusta, joten menen silloin varmasti tallille ja puuhaan jotain Platinan kanssa. Toivottavasti pohjat olisivat hyvät ja sää suosisi, sillä haluaisin kovasti mennä maastoon Platinan kanssa!4 kommenttia:

 1. Wau nää on ihan mielettömän hienoja kuvia, tuo taustakin on niin upea! :o

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, sait mun aamun alkamaan paremmin <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! Todella kiva katsoa näitä kuvia, kun kuvista välittyy se hevosten innokkuus ja riemu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukava kuulla, että pidit kuvista :D

   Poista