keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivä ja joulufiilistelyä

Onnea Suomi 100 ja suomenhevonen 110!

Taas on itsenäisyyspäivä, mutta tänä vuonna se onkin todella erityinen, sillä on kulunut jo sata vuotta Suomen itsenäistymisestä. Tämän lisäksi suomenhevonen täyttä 110 vuotta. Lisäksi täytyy vielä mainita, että Kangasniemi täyttää jo 150 vuotta!

Minun itsenäisyyspäiväni ei ole ollut mitenkään ihmeellinen. Kävin tänään tallilla, johon palaamme ihan pian. Kotiin palattuani nukuin vähän aikaa, sillä olin vain kuuden tunnin yöunien jälkeen aika väsynyt. Miksi sitten nukuin vain kuusi tuntia? No katsoin tietenkin hihnaliveä! Ihan loppuun en jaksanut liveä katsoa, sillä meinasin nukahtaa tietokoneeni ääreen, mutta tuli sitä liveä katsottua sentään 11 tuntia.

Herättyäni söimme perheeni kanssa hieman ja nyt kirjoittelen täällä huoneessani tätä postausta ja katson samalla puhelimeltani Linnan juhlia. Sitten mennäänkin tämän päivän talleiluihin. Menin tallille noin puoli 12 ja hain Platinan tarhasta karsinaan. Maa oli jäätynyt ja Platinan ennen hieman kurainen tarha oli muuttunut epätasaiseksi ja kovaksi, eikä Platina olisi halunnut edes kävellä luokseni portille. Inhottavaa, kun maa jäätyy, mutta ei sada lunta. Kenttäkin on ihan jäässä!

Harjailin ja puunasin Platina kaikessa rauhassa. Harjasin sen hännän oikein huolellisesti, kunnes siellä ei ollut lopulta enään yhtään takkuja. Harjasin ruunan harjan yhtä huolellisesti, vaikka siinä ei ollutkaan niin paljon selvittämistä. Kun olin vielä putsannut sen kaviot, pääsin virittelemään suitsia Platinan päähän.


Platinan mielipide poseeraamisesta.

Platinan suitsien niskahihnaan olin jo aiemmin pujottanut tonttulakin, sekä ottanut valkoisen pehmusteen turpahihnasta pois, jotta se ei "loistaisi" kuvissa. Laitoin suitset Platinan päähän ja kiinnitin leukahihnan ennenkuin rupesin asettelemaan tonttulakkia hyvin. En lopulta saanut tonttulakkia aivan täydellisesti, koska en halunnut liian kauan säätää sitä, jotta Platina ei hermostuisi. Sidoin vielä loppusilaukseksi Platinan harjaan ison punaisen rusetin ja laitoin sen kaulan ympärille joulunauhan, joka säihkyi tallin valoissa kauniisti.

Hain tallituvasta kamerani ja kypäräni, jonka päälle olin laittanut tonttulakin. Otin Platinan pois naruista ja talutin sen kentälle. Kentällä nousin Platinan selkään jakkaralta ja ohjasin sen kävelemään uran vierellä.Kävelin pitkin ohjin tehden pysähdyksiä ja ympyröitä. Platina reagoi todella herkästi paino- ja istunta-apuihini, mihin olin todella tyytyväinen. Olin myös iloinen siitä, että Platina ei väkisin vängennyt uralle, vain käveli hieman sisempänä ihan tyytyväisenä. Yleensä Platina nimittäin mielellään kävelisi aidan vieressä, mutta kentän lanauksesta huolimatta ura oli todella kuoppainen, joten siellä ei voinut edes kävellä. 

Kohta Eija jo tulikin kuvaamaan. Otimme ensin pari kuvaa kentällä, jonka jälkeen Eija ehdotti jotta mentäisiin kuvaamaan peltolenkille. Minä pidin ajatusta hyvänä, joten lähdimmekin kentältä pois kohti peltolenkkiä. Käännyimme risteyksestä pohjoisemmalle lenkille, jotta saisimme kuviin hieman metsää.  Kuusien oksilla oli vielä ihan mukavasti lunta, joka toi maisemaan vielä enemmän talvisuutta. Otimme vähän aikaa kuvia tiellä ja Platina poseerasi todella kivasti, kun pari hevosta hirnui tallilla. Kun kuvat oli otettu, lähdimme takaisin kentälle, jossa jalkauduin. Otimme vielä maastakäsin pari yhteiskuvaa, sekä minä otin pelkästä Platinasta pari kuvaa. Platina meinasi vain katsoa Eijaa, mutta lopulta se vilkaisi minuunkin korvat hörössä.

Tämän jälkeen lähdimme talliin, jossa otin Platinalta kaikki jouluhärpäkkeet pois ja annoin sille palkaksi porkkanan. Vein Platinan takaisin tarhaan, johon se jäi tyytyväisenä syömään heinää. 

Vielä lopuksi:
Hyvää itsenäisyyspäivää!


5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiva teksti ja ihania kuvia!🇫🇮❤️ jatka samaan malliin👍🏻

  Unelmistahtiin.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kommenttisi sai hymyn huulilleni, kiitos!

   Poista
 3. Super kivoja kuvia kaikki! Ihana, kun noissa kaikissa kuvissa on edes vähän lunta, niin se toi vähän enemmän joulufiilistä noiden kaikkien koristeiden lisäksi!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lumi kyllä tuo kummasti kuviin valoisuutta ja jouluisuutta!

   Poista