torstai 2. marraskuuta 2017

Pakkaspäivän mietteitäNyt on tullut taas vaihteeksi pidettyä pientä taukoa (!huimat 8 päivää!), jonka aikana lepäilin ja keräilin voimia syyslomalla vielä viimeiseen koulurutistukseen ennen joululomaa. 

Minua epämotivoittaa todella paljon pimeys, joka on nyt saapunut. Aurinko on vasta nousemassa, kun nousen arkena koulubussiin ja aurinko laskee jo kolmen ja neljän välillä iltapäivällä. Tämän takia kuvaaminenkin hankaloittuu, sillä minulla ei ole valitettavasti montaa tuhatta euroa rahaa valovoimaisempiin ja parempiin objektiiveihin. 
Tänään kuitenkin otin kameran mukaan tallille ja menin Platinan kanssa ottamaan kuvia, sillä ruunalla on jalassaan kesäkengät, joilla ei muuten juosta metriäkään jäällä. Kuvauksen lomassa päädyin kuitenkin tekemään suunnanvaihtoja ympyrällä, tietenkin vain käynnissä. Platina kääntyi aina ns. väärinpäin eli ulkokautta, kun oikeaoppinen suunnanvaihdos tapahtuu sisäkautta. Voisinkin koettaa selvittää, miten saisin opetettua Platinan vaihtamaan suuntaa oikeaoppisesti.

Kuvailut kuitenkin jatkuivat pian ja innostuin ottamaan Platinan huurteisesta turvasta kuvia. Monta kertaa Platina puhalsi kameran linssin huuruun, mutta sain jopa pari ihan kelvollista kuvaa. Olinkin aika yllättynyt päivän kuvasaldosta, joka oli yllättävän suuri, vaikka pimeys kolkutteli jo ovella kun aurinko oli laskenut.

Joku puoli tuntia tuli Platinan kanssa puuhattua, ennenkuin lomittaja tuli tallille ja minun piti mennä auttamaan häntä ottamaan hevosia sisälle. Hevoset kävelivät sisälle oikein nätisti, mitä nyt Karkki hieman pyöri ja hyppi, mutta muuten kaikki käyttäytyivät oikein mainiosti.
Sitten asiasta kukkaruukkuun. Jotkut ovatkin varmasti kuulleet tällaisesta haasteesta kuin No Stirrup November, jonka ideana on, että joka viikko ratsastetaan vähintään yksi kerta kokonaan ilman jalustimia, tai sitten joka ratsastuskerralla vähintään kymmenen minuuttia ilman jalustimia. Ensimmäisen kerran kohtasin tämän haasteen viime vuonna Green Eventer -blogissa. Viime vuonna en vielä ottanut osaa haasteeseen, mutta tänä vuonna olen mukana!

Koska Platinalla on kuitenkin vielä kesäkengät jalassa, ei vielä päästä suorittamaan haastetta, vain pitää odottaa. Ehkä ei kuitenkaan haittaa, että suoritamme haasteen ensikertalaisina hieman lyhempänä? Toivotaan kuitenkin, että Platina saisi mahdollisimman pian talvipopot jalkaan, että päästäisiin taas ratsaille ja suorittamaan haastetta, joka tekee hyvää istunnalle ja tasapainolle, ainakin toivottavasti!

Otatko sinä osaa No Stirrup Novemberiin?

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia :D Olispa täälläkin lunta... Toi haaste kuulostaa tosi kivalta, harmi vaan ettei se ratsastuskoulussa välttämättä onnistu. Mutta olen parhaani mukaan mukana haasteessa. Itseltäni luonnistuu ilman jalustimia ratsastaminen paljon paremmin kun jalustimilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kiva, että edes koetat ottaa osaa haasteeseen :) Minullakin onnistuu ilman jalustimia esimerkiksi harjoitusravi paljon paremmin kuin jalustimet jalassa :D

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! Erityisesti tuo neljänneksi viimeisin kuva eli silmäkuva on mieleiseni, siinä on sitä jotakin tunnelmaa!

  Inhottavaa kyllä, että nykyään pimenee niin nopeasti, ettei perus arkena enää ennätä kuvailemaan ulos kouluhommien jälkeen. Toivottavasti sä saisit edes viikonloppuisin kuvia otettua blogiisi, jos arkena sulla ei oo siihen mahdollisuutta.
  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minunkin mielestä siihen sattui jotenkin hämyisä ja mukava tunnelma :)

   Viikonloppuisin on tosiaankin ainoa mahdollisuus kuvailla. Kunhan nyt olisi edes hyvät säät, nimittäin kokoajan tuntuu satavan :( On kuitenkin ehkä ihan hyvä, että saan tässä ottaa vähän rauhallisemmin, niin on sitten päivän pidetessä intoa kuvailla!

   Poista