lauantai 25. marraskuuta 2017

Loskaa vaikka muille jakaa...


Kuka haluaa loskaa? Mielelläni nimittäin lähettäisin kaiken loskan täältä pois ja vaihtaisin tilalle lumen tai kuivan kentän. En kuitenkaan valitettavasti ohjaa säätä, joten tällä on nyt pärjättävä.

Lähdin tallille hieman yhdentoista jälkeen ja meninkin heti kentälle kamera kädessä. Eija ja Hannu toivat Elsan ja sen varsan Ellin kentälle kirmaamaan. Tämä kerta oli Ellin ensimmäinen kentällä ja sillä olikin paljon tutkittavaa.

Vaikka kaksikko olisikin varmasti mielellään vain seisoskelleet ja katselleet paikkoja, pistimme niihin hieman liikettä maiskuttamalla. Etenkin Elli näytti todella hienoa ravia ja laukkaa, mutta taisi Elsakin pariin otteeseen innostua laukkaamaan.
Kun Elsa ja Elli oltiin viety takaisin laitumelle, hakivat Eija ja Hannu kentälle Oskun ja Onnin. Kaksikko juoksi vauhdikkaasti kenttää ympäri. Suorilla hevoset kiihdyttelivät, mutta Osku pysyi enimmäkseen etummaisena.

Pari kertaa pukkikin lensi hevosilla kun ne tekivät äkkipysähdyksen kulmaan. Onnilla taitaa olla hieman huono tapa kiilata Osku kulmassa aitaan kiinni, mutta onneksi Osku tajusi pysyä sisempänä.


Irtojuoksutuksen jälkeen hain Platinan sisälle ja annoin sen syödä päiväheinänsä karsinassa ennenkuin otin sen käytävälle. Harjasin märän hevosen niin puhtaaksi, kun vain pystyin ja laitoin sille varusteet päälle. Puettuani itselleni ratsastusvarusteet päälle, lähdimme kentälle.

Eija tuli kentälle kuvaamaan juuri kun olin noussut Platinan selkään. Tämä ratsastus ei ollutkaan tavanomainen, sillä otin mukaan voimistelunauhan. Platina ensin hieman ihmetteli sitä ja koetti napata nauhan suuhunsa, mutta parin ympyrän jälkeen ruuna rentoutui, eikä jännittänyt nauhaa niin paljon.
Käveltyämme hetken nauhan kanssa kokeilimme hieman ravia ympyrällä. Platina ravasi oikein hienosti ja rennosti, vaikka nauhan ottaessa maahan kiinni se piti suhisevaa ääntä. Platina oli ilmeisesti ymmärtänyt nauhan olevan vaaraton.

Tehtyämme parit ympyrät ravissa molempiin suuntiin, keräsin nauhan kokoon ja ojensin sen Eijalle, joka lähti takaisin tallille. Minä ja Platina jäimme kuitenkin vielä tekemään vähän töitä kentälle.

Kävelin hetken, jonka jälkeen aloin taas ravaamaan. Menin kenttää ympäri tehden päätyihin ja kentän keskelle ympyrät. Toistin tämän parin kierroksen jälkeen myös toiseen suuntaan. Platina oli hieman kiireinen, mutta vastasi silti pidätteisiin oikein nätisti.
Kun tämä sama ympyrätehtävä alkoi kyllästyttämään, lisäsin siihen hieman haastetta, nimittäin laukannostot keskiympyrällä. Ensimmäisessä laukannostossa Platina oli aika kiireinen ja meinasi juosta laukkaan. Seuraavilla kerroilla se meni kuitenkin oiken nätisti. Hieman meinasi laukan ylläpitäimisessä kuitenkin olla hankaluuksia, joka johtui osittain loskaisesta kentästä ja osittain (suurimmaksi osaksi) minun huonosta ratsastuksesta. Seuraavalla kerralla pitää kyllä ryhdistäytyä ja istua laukassa hyvin.

Yleisesti ottaen tämä ympyrätehtvä meni kuitenkin hyvin. Platina ravasi päädyt rauhassa ja nosti laukat suurimmaksi osaksi ilman mitään ylimääräisiä liikkeitä. Se myös siirtyi laukasta raviin, eikä käyntiin, miten se joskus tekee. Olinkin hevoseen todella tyytyväinen!
Video:

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus. Tuota samaa loskaa on kyllä täällä meilläkin, tosin tällä hetkellä sen sijasta on lunta. Jospa se kunnon talvi tulisi vielä jossakin vaiheessa.

  Oot kyllä ottanut oikein kivoja kuvia! Niissä näkyy ihana riemu, mikä hevosilla taitaa olla! Siun ja Platinankin meno näyttää oikein hyvälle!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi täälläkin on nyt lunta, kunnon talvi puuterilumineen olisi kyllä aivan mahtavaa!

   Voi kiitos, ihana kuulla kehuja kuvista, kun itse huomaa niistä vain inhottavat rakeet, jotka johtuvat valon puutteesta! Kiitos, kiitos!

   Poista