sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kolmikaarista uraa ja hevoskuiskailua


Saavuin tallille noin puoli yksi, jolloin Pia oli jo siellä odottelemassa minua. Vaihdoin housuni ja menin hakemaan Platinaa. Nähdessäni oikeasti likaisen ruunan tarhassaan rupesi minua naurattamaan. Siellä se katseli minua niin viattomasti ja söpösti! "Minä vain vähän piehtaroin..."

Hain Platinan sisälle ja annoin sen käydä karsinassa juomassa. Kun Platina oli karsinassaan, hain satulan, harjat ja kaulanarun käytävällä olevaan telineeseen ja otin Platinan käytävälle naruihin. Pialla ja minulla oli iso homma saada Platina edes hiukan puhtaammaksi. Hieman märäksihän se lopulta jäi, mutta sille ei nyt voinut mitään. Pääasia on, että satulan alle tuleva kohta saatiin puhtaaksi.

Laitoin Platinalle ensin kaulanarun ja sitten satulan. Eilisen maastolenkin jäljiltä jalustimet olivat aika lyhyet ja sainkin pidentää niitä huimat kuusi reikää! Kun hevosella oli satula selässä, menin laittamaan itselleni turvaliivin ja kypärän, sekä otin kameran kameralaukusta ja annoin sen Pialle. Sitten lähdettiinkin kentälle!
Minulla ei siis ollut suitsia ollenkaan ja olikin todella outoa mennä Platinan selkään ilman käsissä olevia ohjia. Platina pysyi kuitenkin todella hyvin paikallaan ja antoi ottaa riimunkin, jolla olin taluttanut ruunan kentälle, hienosti sen päästä pois.

Lähdin kävelemään alkukäyntejä, jonka aikana testasin tietenkin hieman jarruja ja rattia. Kummatkin toimivat oikein mainiosti kumpaankin suuntaan, joten otin parit ravit pitkillä sivuilla. Ravattuani vähän kysyin Pialta jotta hän keksisi jonkun simppelin tehtävän meidän iloksemme. Hän keksi nopeasti kolmikaarisen uran ja haki oranssit kartiot helpottamaan tien hahmottamista.

Tulin alusta alkaen tehtävää ravissa, jolloin sain oikeasti testattua, kuunteleeko Platina minun apujani. Ruuna kuunteli oikein hienosti istuntaani ja kaulanarua ja selvitimmekin tehtävän ihan mukavasti. Viimeisessä kaarroksessa meinasi olla hieman erimielisyyksiä kääntymisessä, mutta siitä selvittiin kunnialla.Tulin tehtävää oikeaan kierrokseen kolme kertaa, jonka jälkeen vaihdoin suuntaa. Vasempaan kierrokseen Platina hiukan oikoi, joten sain olla tarkkana sisäjalallani. Sainkin korjattua oikomista aika hyvin, enkä päästänyt kaarteita pienenemään.

Vasempaankin kierrokseen menimme kolmikaarisen uran vain kolme kertaa, jonka jälkeen siirsin Platinan käyntiin. Löysäsin pysähdyksessä satulavyötä yhden reiän verran ja kävelimme loppukäynnit. Platina oli oikein rento ja tyytyväinen.

Platina  ratsastuksen jälkeen Pia meni hieman hengailemaan Emman ja Leiskan tarhaan. Minä otin Platinalta varusteet pois ja vein sen tarhaan syömään kesken jääneitä päiväheiniä. Sitten selailin nopeasti Pian ottamat kuvat läpi ja poistelin epätarkkoja tai muuten vain epäkelvollisia kuvia.Kun Pia tuli Leiska mukanaan talliin, menin auttamaan tamman harjaamisessa. Selvitin sen jouhet kammalla ja niistä tulikin oikein nätin näköiset. Pia putsasi tamman kaviot ja harjaili hieman sen karvaa. Leiska ei onneksi ollut kurainen, koska sillä oli ollut loimi päällä tarhassa.

Kohta lähdimme kentälle, tälläkertaa Pia hevosen kanssa ja minä kamera mukanani. Parkkeerasin itseni kentän laidalle katselemaan ja kuvaamaan kaksikon touhuja. Pia teetti Leiskalla joitain seuraamis- ja kääntymisharjoituksia, joita seurasin kiinnostuneena, sillä minuakin on viimeaikoina ruvennut yhä enemmän kiinnostamaan maastakäsittely. Olisi kiva opetella Platinan kanssa hieman seuraamista ja kokeilla vähän naksuttimen avulla vaikka tavaran koskettamista ja nostamista.


Pia koetti saada Leiskaa menemään kolmikaarista uraa kehonkielellä ohjaamalla, mutta tammalla hieman harhaili ajatus, joten Pia sitten käveli kolmikaarista Leiska perässään. Hän teki vielä lopuksi pari ravaamisharjoitusta ja otti Leiska yhden laukankin! Onnistuneeseen harjoitukseen oli sitten hyvä lopettaa ja Pia veikin Leiskan takaisin tarhaan.Video:
4 kommenttia:

 1. O-ou, olen näköjään ottanut ihan päättömiä kuvia... Onneksi sinä kirjoitat kivasti, se kompensoi:)
  T Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviähän nuo on! Et ole kuitenkaan kuvannut vielä paljonkaan ;)

   Poista
 2. Kiva postaus! Teillä näyttää sujuvan aika kivasti tuo ratsastus pelkällä kaulanarulla ja varmasti se tuntuu oudolta, kun ei ole niitä ohjia, mistä pitää kiinni. Tosi kivoja kuvia & muutenkin todella kiva postaus!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa kaulanarulla ratsastamiseen tottui aika nopeasti, vaikka onhan siitä aika erilaista pitää kiinni. Mielestäni kaulanarulla ratsastaminen on jopa ehkä hieman helpompaa :D

   Välitän kehut kuvista Pialle ja kiitän vielä kerran!

   Poista