keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Vauhdin hurmaa

Tänään koitti kauan odotettu päivä, sillä lähdimme Vuojalahden raviradalle! Tälläkertaa kopissa oli vain Platinium, joten luvassa oli hieman reippaampaa menoa.

Kun saavuimme kohteeseen, huomasimme, että radalla oli jo porukkaa. Onneksi heidän treeninsä olivat loppumassa, joten alkuverryttelyiden jälkeen radalla ei ollutkaan ketään häiritsemässä. Alkuverryttelyt tein aika pitkän kaavan mukaan. Ensimmäinen kierros radan ympäri meni käynnissä ja hitaassa ravissa, sillä halusin hevosen katselevan ympärilleen, jotta kovemmassa vauhdissa ei sitten tulisi mitään äkkiliikkeitä. Platina oli tällä ensimmäisellä kierroksella aika jännittynyt ja se katselikin hieman epäilevästi puskia. 

Blurrasin oman naamani pois tästä kuvasta, sillä ilmeeni oli aivan kamala :)


Toisella kierroksella Platina sitten jo päristeli ja rentoutui. Päästin sen menemään hieman reippaampaa ravia. Pysyttelin ulkoradalla, sillä radan keskellä oli todella kovaa. Ei rata muutenkaan ollut missään mahtavassa kunnossa, mutta pystyi siellä silti menemään. 

Kolmannella kierroksella annoin Platinan nostaa laukan takasuoralla ja mennä rauhallista laukkaa seuraavan kierroksen. Tämän kierroksen jälkeen Hannu antoi minulle GPS Timerin, jonka laitoin taskuuni Hannun pidellessä innoissaan olevaa Platinaa.Saatuani Timerin taskuuni, käänsin Platinan kilpailusuuntaan ja nostin sillä ravin. Annoin sen mennä ravilla takasuoran ja kaarteessa nostin laukan. Kannustin Platinaa seuraavan suoran avautuessa, joka sai Platinaan hieman lisää vauhtia. Tulin vielä seuraavan kierroksen samanlaista vauhtia.

Sitten kävelytin Platinaa hieman takasuoralla ja tulin etusuoran laukalla. Eija huusi minulle, että tule ravilla, mutta minä en vastatuulesta johtuen kuullut kuin muminaa, joten käänsin Platinan ympäri kun sain sen käyntiin ja ratsastin Eijan luokse. Eija ohjeisti, jotta minun piti ratsastaa etusuoran päähän ja voltata siellä. Sitten minun piti mennä pari kierrosta ravilla hitaasti kiihdyttäen.

Platina oli sen verran laukkaherkkä, etten viitsinyt paljoa kiihdytellä ravia, joten menimme sitten ne pari kierrosta ravia aika hitaasti. Toisella kierroksella ravatessamme etusuoraa Platina rikkoi kaksi kertaa laukalle, mutta sain sen takaisin raville aika helposti. Ennen tallikaarretta siirsin Platinan käyntiin. Kävellessämme takasuoraa pitkin Hannu tuli meitä vastaan traktorilla, jolla hän lanasi rataa. Platina ei yllättäen reagoinut traktoriin juuri yhtään, vaikka vähän aikaa sitten maastossa kohtasimme traktorin, jota Platina hieman katseli, joten se jouduttiin sitten ohittamaan traktorin ollessa pysähdyksissä. Kävelimme noin puolitoista kierrosta, sillä tullessamme etusuoralle, käänsin Platinan ympäri ja menin takaisin takasuoraa pitkin. 

Oli kyllä todella kivaa käydä radalla, ja hevonenkin tuntui nauttivan!

PS. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, jotka tulivat edelliseen postaukseen! Olette ihania <3

Video:
2 kommenttia:

 1. Vitsi kuin kivoja kuvia ja muutenkin tosi kiva postaus! Pääsispä itekkin joskus laukkaamaan tolleen, näytti hurjan hauskalta :D

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Mukava kuulla, että postaus miellytti :) Se on kyllä kivaa, mutta myös rankkaa! Kannattaa kyllä mennä, jos joskus tulee tilaisuus!

   Poista