tiistai 10. lokakuuta 2017

Katsaus menneeseen kesään

Minne kesä ja alkusyksy menikään? Vastahan äsken oli vuorokauden ympäri valoisaa ja hevoset saivat olla laitumella. Nyt iltaisin tulee pimeä ennen kahdeksaa ja viime viikolla alkoi sisäruokintakausi. Vettä tulee taivaalta kuin saavista kaatamalla, eikä sääennusteet näytä yhtään aurinkoista päivää seuraavalle kahdelle viikolle. Bloggajatkin ovat täydessä vauhdissa tekemässä joulukalentereitaan. Minäkin olen suunnitellut omaa joulukalenteria, tosin sellaista, että vain joka adventti tulisi luukku. Saa nähdä, riittääkö aika tällaiseenkaan, en vielä ainakaan lupaa mitään.

Toukokuun alussa, tarkalleen 4. päivä kirjoittelin itselleni tavoitelistan kesälle. Lista sisältää kymmenen kohtaa, jotka koetan toteuttaa kesän aikana. Summer Bucket -listoista poiketen ei tekemättömistä kohdista tullut rangaistusta, sillä en halunnut ottaa paineita tehtävien suorittamisesta. Tässä postauksessa katsotaankin, että mitä on viime kesä pitänyt sisällään ja mitkä kohdat sain suoritettua.1. Kuvaa 5 tallipäivä -videota (X)
Viime kesänä oli yhtenä kohtana, että "Kuvaa My day -video", mutta päätin jättää sen pois ja korvata My dayn Tallipäivä -videoilla, sillä en yleensä tee mitään ihmeellistä kotona.

En ole ihan varma, onnistuinko täyttämään tämän kohdan vaatimukset. Paljon videoita tuli kuvattua, mutta melkein missään niistä ei ollut muuta kuin minun ratsastustani. Tosin päiväni eivät mitään maailman ihmeellisimpiä olleetkaan ja monessa videossa oli kuitenkin uittoa mukana ja muuta, joten laitetaan rasti ruutuun; tehtävä suoritettu!

2. Käy kuvaamassa jotkut kilpailut (X)
Olin ajatellut, että menisin kuvaamaan este- tai kenttäkilpailuja, koulukilpailut kun ovat mielestäni tylsiä katsoa. Vaikean tason koulukilpailut ovat ihan kivaa katsottavaa, mutta täällä lähellä ei varmastikaan sellaisia järjestetä.

Tämä kohta on varmastikin kaikkein onnistunein, sillä kävin toukokuun lopussa kuvaamassa Harjun kenttäkilpailuissa (omat postaukset kummaltakin päivältä: 1 ja 2).

Tämän lisäksi ihan super kivat ihmiset Vuohimäen ratsastuskoululla tarjosivat minulle kuvaajan paikkaa Savonlinna OperaGameseihin, johon tietysti suostuin. Mikä parempaa, kuin viettää kolme päivää kuvaten laadukkaita estehevosia isoilla radoilla. Tapahtuma oli ihan mahtava, joten suosittelen teitäkin lukijoita käymään ensi vuonna katsomassa näitä hienoja kilpailuita!

Kesän kolmansia kilpailuita kävin taas kuvaamassa Harjun oppimiskeskuksella, tällä kertaa löysin itseni koulukilpailuista. Vaikka olin toisin luullut, ei minulle tullutkaan tylsää, päin vastoin, pidin hevosten kuvaamisesta sileällä. Tapahtuma piti sisällään hyviä kouluratoja ja sitten tietenkin niitä hieman huonompiakin suorituksia, mutta erityisesti mieleen jäi kauniit hevoset, jotka loistivat liikkeillään! 3. Kukkaseppelekuvaukset (X)
Kukkaseppele hevosen päässä -kuvia näkee aika paljon ja ne kuvat ovat vain niin kauniita. Tänä kesänä aion toteuttaa tämän Platinalla. Saa nähdä miten se reagoi seppeleeseen päässään.

Näistä kukkasepelekuvauksista tein itse asiassa ihan oman postauksen. Kuvista tykättiin todella paljon ja ne ovat minunkin mieleen. Olin kesän alussa ajatellut, että tämä kohta jää täyttämättä, mutta toisin kävi, onneksi!

4. Saippuakuplakuvaukset (?)
Maalailin kuvia mielessäni ja olisi kiva, jos Platina seisoisi pellolla ja joku puhaltaisi kuplia sitä kohti. Ensin pitäisi tietenkin totuttaa se kupliin.

Tämä kohta on tavallaan onnistunut ja tavallaan epäonnistunut. Olin suunnitellut tekeväni jokaisesta kohdasta oman postauksensa, mutta tämän kohdan kanssa kävi hieman hassusti. Otimme kyllä kuplakuvia, mutta kuvat eivät tuulesta johtuen oikein onnistuneetkaan, joten en viitsinyt alkaa tekemään huonoista kuvista postausta. En edes julkaissut yhtään kuvaa missään! Nyt onkin päätösvalta teillä, onnistuinko vai epäonnistuinko kuplakuvauksissa?

Tässä yksi kuva, minkä otin kuplakuvauksissa. Tätäkin on tosin muokattu aika reippaasti.


 5. Tee Uutelan tallista esittelyvideo (X)
Olisi kiva, jos uudetkin lukijat pääsisivät lyhyen videon avulla näkemään Uutelan tallia. Ei tarvitsisi sitten miettiä, että minkälainen paikka talli on, vain voisi katsoa videon.

Kesän aikana aloitettiin kuvaukset, mutta vielä olisi vähän kuvattavana. Tämä on kuitenkin minullekin niin iso työ koulun ohella, että esittelyvideon kokoaminen luultavati jää syyslomaviikolle. Toivottavasti tulisi edes yksi aurinkoinen päivä, niin voisi kuvata vielä vähän, mutta jos ei näin tapahdu, niin pitää vain koettaa koostaa jotakin jo olemassa olevasta materiaalista.  

6. Käy Vuojalahden radalla rallittelemassa (X)
Sitten kun saadaan alle tarpeeksi paljon vauhdikkaita laukkamaastoja, katsotaan, ettei kukaan ole samaan aikaan radalla ja mennään hieman rallittelemaan Platinan kanssa. Ehkäpä pääsette mukaan GoPron välityksellä.

Platina kävi kesän aikana Vuojalahdessa kaksikin kertaa! Ensimmäisen kerran minun kanssa ja toisen kerran Emilian kanssa. Hauskaa oli ja uudestaan mennään varmasti, sillä radalla on todella mukava mennä. 7. Käy Platinan kanssa maastossa maastakäsin (X)
Mukavaa vaihtelua ainaisiin selästäkäsin mentyihin maastoihin ja samalla hyvää liikuntaa minulle, varsinkin jos juoksisin hieman.

Epäilin, saanko suoritettua tämän kohdan, varsinkin kun Platina joutui kesällä sairaslomalle, eikä minua oikein innostanut enää mennä maastoon maastakäsin. Kuitenkin, elokuun loppupuolella kävimme käppäilemässä Laitisen lenkin Platinan kanssa ja meillä oli tosi kivaa!

8. Ohjasaja Platina (X)
Viimekesänä ohjasajoin Platinan yhden kerran, sitten se vain jäi. Jos edes yksi kerta ohjasajettaisiin tänä kesänä.

Tämä kohta onnistui ihan extra hyvin, sillä ohjasajoin Platinaa aika monta kertaa. Ohjasajo on mukavaa puuhaa ja siinä saa itsekin liikuttua. Platina toimii ohjasajaen myös ravissa, mutta minä en ainakaan jaksa sen perässä juosta pitkiä matkoja. 
9. Ui Platinan kanssa (V)
Tämäkin kohta on sellainen, joka piti toteuttaa viime kesänä. Loppukesästä tajusin, että tämä oltiin unohdettu, mutta silti ei saatu uimista toteutettua enää kesän lopullakaan.

Tämä yhdeksäs kohta epäonnistui aivan täysin, mutta siitä voin syyttää suomen kesän lämpötiloja. Vain pari hevosta sai käydä uimassa kesän aikana, sillä lämpimiä kelejä ei vain ollut tarpeeksi. Platina ei yksinkään käynyt kertaakaan uimassa, mikä harmittaa minua tosi paljon. Toivotaan, että ensi vuonna pääsisi uimaan.

10. Ratsasta pelkällä kaulanarulla (X)
Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on kaikkein eniten harjoittelua vaativa kohta. Tarvitaan vielä paljon toistoja ja minun pitää tehdä uusi kaulanaru, joka olisi hieman ohuempi, jotta avut olisivat tarkemmat.

Ainoa kohta, joka liittyy kaulanaruiluun. Olen niin onnellinen, että tämä kohta toteutui ja pääsin ratsastamaan Platinalla kovan harjoittelun jälkeen ilman suitsia, laukkaakin jopa mentiin, tosin vasta tässä syksyn puolella! Pitääkin pistää tasoa ensi kesälle hieman korkeammalle, ehkä vaikka pelkällä kaulanarulla kaikki askellajit läpi?
Onnistuin mielestäni oikein hyvin tavoitelistassani, vaikka kaikkia kohtia en saanutkaan suoritettua. Tärkeintä kesässä kuitenkin on se, että saa ladattua akkuja tulevaa kouluvuotta varten ja pidettyä hauskaa. Mitä pidit postauksesta ja videosta? Millainen juuri Sinun kesäsi oli ja mikä oli parasta kesässä?


4 kommenttia:

 1. Tosi paljon ehit kyllä kesän aikana tekemään :) Ja toi koostevideo oli tosi kiva lisä!

  VastaaPoista
 2. Olipa todella kiva postaus! Sait tehtyä paljon asioita kesän aikana, ja tuo video oli tähän postaukseen mukava lisäys.

  www.ninnujaviivi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesän aikana tapahtui kyllä paljon :) Kiva, kun pidit videosta, sillä sen tekoon meni aika paljon aikaa :D

   Poista