torstai 14. syyskuuta 2017

Voittajafiilis!

Täällä Kangasniemellä on satanut viime aikoina todella paljon ja sen on huomannut blogistakin. Postauksia ei ole tullut, sillä kuvia ei ole sateessa voinut ottaa. Nyt olen kuitenkin hienojen kuvien kanssa päivittelemässä kuulumisia ja tekemisia, joten hypätään asiaan!

Maastoilin Platinalla sekä maanantaina, että tiistaina. Maanantaina purimme energiaa kiitolaukkamaastossa ja tiistaina kävimme rennolla metsäkävelyllä ilman satulaa. Platinalla tosin oli todella kova kiire tallille, joten sain aika paljon rauhoitella sitä. Kummankin lenkin lopuksi kävimme vesiuomassa kahlailemassa.Tänään ratsastin sitten kentällä. Alkuverryttelyissä tein paljon ympyröitä ja tavoitteenani oli saada molemmat pohkeet läpi niin, että Platina olisi herkkä pohkeille ja oikeasti kuuntelisi ístuntaani. Kyllä sai tehdä töitä ja jalkoja rupesikin hieman hapottamaan parinkymmenen minuutin tiiviin ravityöskentelyn aikana.

Kuvaajan, eli Eijan saavuttua otin suitset pois ja laitoin Platinalle kaulanarun. Aloitimme lähes heti ravityöskentelyn kaulanarulla, mikä sujui todella hyvin. Platina ei kyseenalaistanut apujani kertaakaan ja kääntyi suhteellisen kevyillä avuilla. Vaikeissa käännöksissä sai laittaa painetta enemmän, mutta se on ihan ymmärrettävää. 

Jarrutkin toimivat hyvin ja Platina pysähtyi melkein pelkällä istunnalla. Ravin tahtia sain säädeltyä aika helposti omalla kevennykselläni ja sainkin ruunasta esille rennon, mutta silti etenevän vaihteen. Se puksutteli ravia sinne minne pyysin rennosti matalassa muodossa.Kun Eija oli kävelemässä tallille, otti Platina ympyrällä luvattoman laukan, joka olikin yllättävän rauhallista. Tästä rohkaistuneena kokeilinkin, että käyttäytyisikö Platina hyvin, jos minä nostaisin ihan tarkoituksella laukan. Platina nosti laukan hienosti päätyympyrällä ja laukkasi nätisti pienen pätkän.

Teimmekin sitten pienimuotoista laukkatyöskentelyä kaulanarulla niin uralla, kuin keski- ja päätyympyröilläkin. Platina ei kiukutellut yhtään, mitä nyt häntä saattoi hieman pyörähtää nostossa. Vieläkin Platina laukkaa pää todella ylhäällä, eikä ole täysin rento, mutta emme ole laukkaa harjoitelleet yhtä paljon kuin esimerkiksi ravia. Harjoittelu tekee mestarin ja uskonkin, että kyllä se rentous sieltä (toivottavasti) rupeaa työstäessä löytymään. 


Laukkojen jälkeen rapsuttelin Platinaa tovin sen samalla kävellessä kenttää ympäri. Ravasin lopuksi vielä hetken, jonka jälkeen taas kävelimme. Kävelyt tehtyämme ohjasin Platinan kaartoon ja hyppäsin alas satulasta.

Video.

4 kommenttia:

 1. Vitsit, kun onkin ollut ikävä sinun blogiasi ja tekstejä!
  Katselen aina niin ihailevasti sinun ja Platinan yhteistyötä ja näitä kuvia. Olette kyllä niin hieno pari ja olet tehnyt aivan älyttömän hyvää työtä <3 Jatka ihmeessä samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on kyllä nyt pitänyt kiirettä ja postausväli venynyt, mutta koetan silti edes kerran viikkoon kertoa kuulumisia. Kiitos kiitos, samaan malliin jatketaan ja touhutaan uusia asioita :)

   Poista
 2. Vähänkö ihana tää sun ulkoasu, ihanan iloinen yllätys! Ihanan hyvälaatuisia myös tän postauksen kuvat, samoin teksti oli hyvää. Saaraa kompaten, ootte ihana pari Natan kanssa, blogiasi oli ikävä <3

  viisiaskellajia.blgospot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla, että ulkoasu miellyttää! Sitä tulikin väsäiltyä aika kauan... Kiitos kommentistasi, toi hymyn huulille❤️

   Poista