sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Maastoilua ja maiseman ihailua

Lähdimme tänään sunnintain kunniaksi Eijan ja Pian kanssa maastoon. Matka taittui rauhallisesti, enimmäkseen kävellen, mutta mikäs siinä istuskellessa ja ihaillessa maisemia, joita illan kultaiset aurigonsäteet hivelivät.

Alkumatkasta ravasimme niin, että Platina oli ensimmäisenä, jonka jälkeen tuli Leiska ja letkan hännillä Pilinan Poika. Pilina kulemma kuumui niin paljon, että sen täytyi mennä etummaisena, joten vaihdoimme paikkoja.

Seuraavalla ravipätkällä minulla ja Platinalla oli aluksi pientä kinaa, että mennäänkö kovaa vai ei, mutta lopulta Platina rauhoittui ravaamaan Pilinan taakse. Aika häntätuntumassa menimme, mutta onneksi Pilinaa ei se häirinnyt.

Normaalisti olisin Luusjoentieltä jatkanut kodalle, mutta nyt oikaisimme hieman ja kävelimme suoraan pienelle mäelle, jonka päällä avautui taas hieno maisema. Auriko paistoi kuusten latvojen takaa ja sai haituvaiset horsmat loistamaan. Tästä jatkoimme taas ravilla.

Kun tulimme laukkasuorien risteykseen lähdimmekin vastakkaiseen suuntaan missä talli sijaitsee. Eija ohjeisti minut ihan uudelle metsäreitille ja voi, kuinka ihana se olikaan. Ruohon peittämää tasaista metsätietä. Täydellinen paikka loppukäynneille. Tulimme metsätieltä pellonreunaan ja taivalsimme ihan pellon reunassa asvalttitielle. Tästä matka jatkuikin sitten talliin aika ripeällä tahdilla. Platinalla taisi olla kiire syömään!

Video:Kun olin vieny Platinan tarhaan, otin hevosista pari kuvaa kultaisessa aurigossa. Platinaa ei olisi oikein huvittanut poseerata, sillä ruoka kiinnostaa tietenkin enemmän, mutta kyllä sekin ryhdistäytyi nähdessään jotakin kiinnostavaa.

Sitten Pia otti Emman tarhasta ja otimme parit vastavalokuvat. Emma pääsi myös tutustumaan kauralastiin, mutta taisi kirkkaanpunainen lava olla sen verran pelottava, ettei sitä menty turvalla tutkimaan. 

Kuvauksien jälkeen Pia koetti vielä juoksuttaa Emmaa taluttaen. Emma juoksi todella hienosti joustavin askelin. On se hieno pikkutamma!

Pasi tuli vielä hakiessaan lentämään kuvaushelikopterilla tilojen ylle. Hän otti parit videopatkät ja toivon todella, että ne onnistuivat, sillä haluaisin kovasti aloittaa tallin esittelyvideon työstämisen. 

Kun yrität ottaa hevosesta hienoja kuvia, mutta hevosta ei huvita...
Pilinaakaan ei huvittanyt poseeraus.
"Emmä siihen lavaan koske, mut voimmä tän lehen täältä ottaa!"

Platina katseli tarkasti Pian ja Emman touhuja."Mikä TOI on!?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti