sunnuntai 20. elokuuta 2017

Tulipahan taas juoksutettua

Juoksuttaminen niin liinassa kuin irtona on tarttunut aika hyvin jopa viikottaiseen aikatauluuni. Se on hyvää vaihtelua, jos ei huvita ratsastaa tai pitää selvitä tallilta mahdollisimman nopeasti. Laitat hevoselle hakiessa riimun, harjaat sitä (ei kylläkään pakollista, jos ei käytä juoksutusvyötä tms.) hieman ja viet kentälle kera liinan ja raipan. 

Itse juoksutuksessakaan ei kestä kauan, sillä kuulemani mukaan juoksuttaa ei pitäisi yli puolta tuntia putkeen. Yleensä minulla juoksutus jää noin 20 minuuttiin, joka sisältää myöskin hevosen irtospurttailut.Tänään harjoitimme taas vaihteeksi niin liinassa kulkemista, kuin juoksentelua irtona. Aloitimme tietenkin liinassa menemisellä ja juoksutinkin Platiniumia parin puominkin yli, mutta valitettavasti unohdin videoida tämän tapahtuman, joten todisteita ei ole. 

Liinassa Platina liikkui oikein mukavasti ja laukkakin nousi ilman suurempia protestointeja. Pari kertaa se nakkeli niskojaansa, mutta pukkeja ei suureksi yllätykseksi tullut. Yleensä Platina nimittäin saattaa pukitella aika paljonkin. Ehkä se on tajunnut ettei pukittelu kannata...Kun Platina oli suorittanut kaikkia askellajeja hienosti kumpaankin suuntaan, päästin sen irti, jolloin suunta oli heti aidan luokse syömään. Pari raipan viuhahdusta sai ruunaan liikettä ja se lähti etenemään ravissa. Pari kertaa meinasi Platinan vauhti tyssätä metsänpäätyyn, mutta kun sinnikkäästi häädin sen pois sieltä, jatkui juokseminen isolla soikiolla. 

Olin tyytyväinen, sillä laukassakaan Platina ei karannut pois soikiolta ja rauhallisemmissa loppuraveissa se ravasi hieman pienemmällä ympyrällä ympärilläni. Lähes koko irtojuoksutuksen ajan Platinan huomiokin oli minussa.

Video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti