keskiviikko 23. elokuuta 2017

Rentouttavalla metsäkävelyllä

Tänään sain vihdoin suoritettua taas yhden kohdan Kesän tavoitelistastani, nimittäin maastolenkin taluttamalla. Päädyin tänään tähän liikuntamuotoon, sillä Platina rokotettiin maanantaina ja pari päivää rokottamisen jälkeen tulee ottaa rauhallisesti. Platina saikin lomailla maanantain ja tiistain omien kiireitteni vuoksi.

Tänään kuitenkin ruuna pääsi liikkumaan muuallakin kuin laitumella, kun laitoin sille suitset ja lähdimme kävelemään. Platina oli aluksi hieman ihmeissään, kun en noussutkaan selkään, eikä suuntana ollut kenttä. Postilaatikon ohitettuamme Platina lähti kuitenkin iloisena astelemaan mukanani.

Pahoittelut kuvien laadusta, ne on otettu puhelimellani...

Minun ei tarvinnut kiristää narua kertaakaan alkumatkasta, ja annoinkin Platinan mennä ihan pitkällä narulla. Metsässä rento meno jatkui, kun pyörähdimme puiden lomassa pienen lenkin.

Löysin metsästä pienen kuusikon, jonka kuuset olivat noin polvenkorkuisia. Harjoittelimme pari kertaa sen läpi menemistä. Ensin Platina ei olisi millään halunnut tulla läpi, mutta herkkujen houkuttelemana se asteli varovasti kuusien lomasta. Toisella kerralla Platina tuli samoja jälkiä kuusikon läpi, mutta hieman reippaammin.


Seuraava tehtävä oli pienen puunrungon ylitys ja risujen läpi luoviminen. Platina selvisi niin puunrugon, kuin risujenkin läpi ongelmitta. Tämän jälkeen lähdimme taas jatkamaan matkaa.

Seuraavaksi kävelimme(luvallisesti) yhden pihan läpi. Platina hieman jännitti pihalla olevia kukkia ja koneita, muttei kuitenkaan todettua niiden olevan vaarattomia enää katsellut niitä. Platina rentoutui täysin, kun pääsimme pois pihasta.

Tästä jatkoimme taas löysällä narulla tallille, jossa otin ruunalta suitset pois ja harjasin sitä hieman. Laitoin sen karsinaan ja lykkäsin väkirehuja ruokakaukaloon. Kun Platina oli syönyt valmiiksi, tein sille pienet venytykset ja vein sen takaisin laitumeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti