perjantai 25. elokuuta 2017

Kun luottamus on täydellinen

Millaista se on? Luottaa täysin niinkin isoon ja arvaamattomaan eläimeen kuin hevoseen. Minun mielestä se on aivan mahtavaa! Miten minä sitten voin kertoa tämän asian? Koin sen tunteen ensimmäistä kertaa tänään!

Olin suunnitellut ratsastavani Platinalla reippaasti kentällä ja lopuksi hieman kaulanaruilla. Suunnitelmien mukaan ei kuitenkaan (kuten yleensä) menty, ja otinkin Platinalta suitset kokonaan pois ratsastettuani sillä pari kierrosta kentän ympäri. Tein aluksi paljon pysähdys ja kääntymisharjoituksia, jotka menivät todella hienosti. Platina oli juuri oikeassa moodissa kaulanarutyöskentelyä varten; se oli rento, mutta silti kuunteli apujani tarkasti. Koetin jopa tehdä yhden ympyrän pelkillä paino ja pohjeavuilla ja se jopa onnistui!

Harjoittelin myös peruuttamista. Peruutukset sujuivat vaihtelevasti; Platina saattoi peruuttaa pari askelta hienosti suoraan, mutta sitten takapää lähti harhailemaan ihan omille teilleen. Luulen, että Platina ymmärtää kaulanarulla antamani merkin kääntäväksi ja lähtee siksi pakittamaan ihan vinoon. Luulen, että voisi olla hyvä opettaa peruutusta ensin maankamaralta ja sitten siirtyä selkään, jospa peruutus sitten lähtisi toimimaan. 

Ravityöskentelyä aloitin tekemällä siirtymisiä aikomuksenani saada Platina kuuntelemaan vielä tarkemmin apujani. Siirtymisten ja pysähdysten teko kyllä herkisti sitä aika lailla, tosin kun olimme vaihtaneet suuntaa ja oli raviympyrän aika, ei Platinaa olisi millään huvittanut kääntyä. Hetken ajan jouduin neuvottelemaan kääntymisestä, mutta lopulta Platina ravaili taas hienosti kuunnellen. Hieman ennenkuin Eija tuli kentälle kuvaamaan, hyppäsin alas satulasta ja vein kolme pönttöä merkitsemään hieman epämääräisen kiemurauran kaaria. Platina seisoi jakkaran vieressä lonkkalevossa koko operaation ajan. 

En ole juurikaan mennyt Platinalla kiemurauria, joten reittivalinta ei suinkaan ollut helpoimmasta päästä. Ohjasin Platinan kiemuralle ensin käynnissä näyttääkseni sille seuraavaksi ravissa mentävän reitin. Platina kääntyi helposti loivissa kaarroksissa. 

Kääntyminen vaikeutui ihan pikkiriikkisen siirryttäessä raviin ja Platina lisäksi hidasteli aika paljon, joten jouduin käskemään sitä pari kertaa reippaampaan raviin ensimmäisellä kerralla. Toisella yrityksellä kääntymiset onnistuivat paremmin, eikä vauhtikaan loppunut kesken.Koska tehtävät tulee toistaa toiseenkin suuntaan, vaihdoimme ravissa suuntaa lävistäjällä, jonne Platina ohjautui yllättävän hyvin. Hieman olisi Platinan tehnyt mieli valua portille, mutta kehotuksestani se jatkoi suoraan, kunnes käännyttiin taas uralle.

Toiseenkin suuntaan kiemuraurasta suoriuduttiin hyvin, jopa paremmin. Platina ei kyseenalaistanut yhtään apujani ja kääntyi todella mukavasti. Ei tarvinnut kuin hieman painoa siirtää ja kaulanarulla ohjata, niin hevonen jo kääntyi. 

Loppukäynneillä Platina oli todella rento ja minun naamallani oli iso hymy, sillä olin, ja olen edelleenkin, todella iloinen ja onnellinen, että Platina toimii niin hyvin!

 Video:

4 kommenttia:

 1. Tätä olisi kyllä kiva harjoitella Jimpankin kanssa! :) Varmasti mahtava fiilis, ja hevosellekin mukavaa vaihtelua. Mitä kaulanarua käytät?

  Nelistelyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitelkaa vain, se on sen arvoista, sillä fiilis onnistuessa on kyllä ihana!

   Kaulanaruna toimii nahkainen koiran hihna, jonka talutuslenkkiin olen operoinut avainrenkaan, jotta siihen saa linkun kiinni. Olisi kyllä ostoslistalla oikea cordeo. Suosittelen jotakin joustamatonta, esimerkiksi jalustinhihna toimisi varmastikin hyvin!

   Poista
 2. Kiva blogi sulla, hienoa nähdä yhteistyötä hevosesi kanssa. Itselläni on 9v sh-ruuna jota ratsastan sidepulleilla ja kaulanarulla. Matka villistä peikosta luotettavaksi tätikuljettimeksi on ollut huikea :)
  Mukavaa syksyä sinulle ja antoisia hetkiä hevosesi kanssa.
  t. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Varmasti on ollut huikeaa, sillä niin on tämä minun ja Platinan edelleen jatkuva matka ollut! Kiitos paljon kommentista ja rapsutuksia suomenruunallesi!

   Poista