torstai 3. elokuuta 2017

Juostaan mörköjä karkuun!


Tänään tallipäiväni alkoi tammojen siirtymisellä uudelle laitumelle. Tammalauma oli todella villi(huomaa sarkasmi ;). Amalia, joka marssi ensimmäisenä laitumelle otti pari askelta ja upotti päänsä ruohikkoon. Näin tekivät loputkin tammat, joten hienoja laukkakuvia ei tullutkaan. 

Hannu haki Dolmiksen tarhasta ja suitsi sen, jonka jälkeen lähdimme uittopaikalle. Sain todella kivoja kuvia uitosta, sillä vesi oli sinistä ja aurinko paistoi tuoden lämpöä.


Dolmis ui reippaasti häiriintymättä viereisellä rannalla olevista lapsista. Dolmiksen ensimmäisellä uintilenkillä lapset huudahtivat iloisesti "Heppa ui!", joka huvitti minua. Rannalla Dolmis pysähtyi katsomaan lapsia ja sain hevosen ollessa paikallaan hyviä kuvia.

Kolme lenkkiä uituaan Dolmis lastattiin koppiin ja ajoimme takaisin tallille, jossa Dolmis pääsi karsinaan syömään väkirehuja ja kuivattelemaan.  Seuraavaksi Eija kävi hakemassa Murun tarhasta. Muru sai uittosuitset päähänsä ja taas mentiin. Muru katseli rannalla pää korkealla vedessä polskivia lapsia ja vilkuili niitä aina välillä uidessakin.

Murukin ui kolme lenkkiä, joiden välissä Eija kävi tietenkin kävelyttämässä sitä. Minä istuin rantapenkalla selaamassa ottamiani kuvia samalla poistaen huonoja otoksia.
Kun Muru oli saatu karsinaan syömään hain Platiniumin laitumelta. Hetken huudeltuani sitä, ruuna huomasi minut ja lähti kävelemään luokseni.

Harjasin hieman likaisen hevosen ja varustin sen. Platina jäi kiltisti käytävälle osottamaan siksi ajaksi kun kävin laittamassa ratsastuskamppeet päälleni. Otin tälläkertaa mukaan myös GoPron.

Suunnitelmana oli laukkailla peltolenkillä, mutta parin (videolla näkyvän) laukan jälkeen totesin, että Platinalla riitti energiaa vaikka muille jakaa. Eija otti parit kuvat ja videot laukkapätkiltä, jonka jälkeen hän lähti takaisin talliin.


Vielä pari laukkapätkää otettuani soitin Eijalle lähteväni maastoon. Se olikin hyvä päätös, sillä kun annoin Platinalle luvan mennä, se meni.

Kovassa vauhdissa Platina on parhaimmillaan, sillä se ei silloin ehdi katsella ja "säikkyä" olemattomia asioita, kuten lentoon lehahtavia pikkulintuja tai oudon värisiä kukkia. Seisoessani jalustimilla totesin taas kerran, ettei ratsastus ole mikään helppo laji, varsinkaan kun hevonen kiihdyttää laukkaan kiitoravin kautta. Tullessamme käyntiosuudelle jalkani huusivat hoosiannaa, mutta vielä oli jaksettava matka tallille.

Kotiinpäin mennessämme Platina meni vielä kovempaa kuin poispäin tallilta. Mutkat oijottiin suoriksi ja niissä kallisteltiin miltei vaarallisesti. Pienet alamäetkään eivät tuottaneet päänvaivaa kun hieman otti hevosta kiinni.


Kun laukkasuorat ja mutkat oli laukattu, rauhoittui Platinium hienosti kävelemään. Se katseli korvat hörössä eteenpäin hikisenä, mutta selvästi iloisena. Platina rakastaa maastoilua!

Kävelimme loppumatkan tallille, jossa hyppäsin heti satulasta ja riisuin sen. Otin Platinan suitsista kuolaimet irti ja kiinnitin riimunnarun suitsista päitsiksi muuntautuneeseen varusteeseen. On matkaratsastussuitset vain niin kätevät!


Köpöttelin rauhallinen hevonen vierelläni kaksi kertaa tallin ympäri, jonka jälkeen Platinan puuskutus oli laantunut. Vein hikisen hevosen pesupaikalle, jossa huuhtelin hiet pois kastellen samalla kenkäni. Vein märän hevosen poikkeuksellisesti ponipuolelle karsinaan, sillä missään hevospuolen karsinoissa ei ole kuiviketta suursiivouksen takia.

Platina söi väkirehunsa karsinassa ja naposteli päälle hieman karsinassa jo ollutta heinää. Laitettuani kaikki varusteet paikoilleen vein Platinan laitumelle, jossa Polo jo odotteli kaveriaan.

Video:

2 kommenttia:

  1. Oho! Menittepä kovaa tuolla maastossa! Uittokuvat olivat tosi hienoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhti kiihtyi hyllä aika kovaksi😊 Kiitos paljon!

      Poista