tiistai 8. elokuuta 2017

Hyppäämistä ja kentän hiekan maistelua

Synttäreideni kunniaksi hyppäsin tänään Platiniumilla. Rakensin kentälle ristikon ja pienen pystyesteen. Laitoin ne reilusti uran sivuun, jotta saisin hieman harjoiteltua esteille ohjaamista. 

Hain Platiniumin laitumelta, jossa se torkkui Polon vieressä. Laiskasti ruuna käveli luokseni ottamaan leivänpalan minulta. Puin Platiniumille riimun ja lähdimme talliin, jossa kiinnitin sen käytävälle. Platina odotteli käytävällä kun hain sen varusteet ja harjat valjashuoneesta. Platina oli piehtaroinut mudassa, joten siinä olikin kuuraamista. Aloitin hieman kovemmalla harjalla ja käytyäni hevosen sillä läpi, viimeistelin sen hieman pehmeämmällä harjalla. Harjaamisen jälkeen putsasin Platinan kaviot ja selvitin sen harjan ja hännän.

Koska hyppäisimme, puin Platinalle sen mustat suojat, jonka jälkeen laitoin sille satulan ja suitset. Eija tuli talliin ja ehdotti, että Platinalle voisi myös laittaa etujalkoihin putsit. Löysimme kaksi mustaa putsia suojalaatikosta. Koetin laittaa niitä Platinan jalkaan, mutta en saanut, joten Eija joutui hoitamaan homman.


Kun minä ja hevonen olimme kummatkin valmiita, ratsauduin ja lähdin käyntiä kentälle. Kentällä tein pienet alkuverryttelyt niin käynnissä kuin ravissakin ja otin hieman laukkaa, joka ei mennyt kovinkaan hyvin, sillä Platina oli todella laiska. Kuuma sää vaikutti varmastikin laiskuuteen, mutten tahkonnut laukkaa kauan, sillä tiesin Platinan innostuvan kunhan se pääsisi hyppäämään.

Aloitimme tietenkin ristikon hyppäämisestä. Tulin sitä ensin oikeaan kierrokseen, joka on Platinalle vaikeampi. Ensin annoin Platinan vain ravata esteelle, mutta sitten koetin saada sen lähestymään estettä laukassa ja hyppäämään sen siitä askellajista. Yhden kerran Platina hyppäsikin esteen laukasta, josta olin todella tyytyväinen, sillä olihan oikeakierros Platinalle huomattavasti vaikeampi!Kun Platina oli hypännyt vaikeampaan suuntaan hienosti, vaihdoimme suuntaa. Vasempaan kierrokseen Platina nosti laukan hyvin, mutta sen ylläpitäminen esteelle asti ei oikein sujunut. Otimme tähän suuntaan hieman enemmän hyppyjä, jotka olivat kaikki ihan hyviä.

Hypittyämme ristikkoa enemmän kuin tarpeeksi siirryimme punaiselle lankkuesteelle, jonka Eija pyynnöstäni laittoi aluksi toiselle tasolle, sillä Platina ei ollut tätä ennen nähnyt punaista estettä, saatikka hypännyt sitä.

Ensimmäinen hyppy meni muuten hyvin, mutta Platina pudotti esteen etusellaan, sillä onhan tuo hirmuisen rankkaa nostella koipiaan ja hypätä 30cm este (huomaa sarkasmi). Toisellakin yrityksellä Eija joutui korjaamaan esteen, tälläkertaa se kuitenkin laitettiin hieman korkeammalle siinä toivossa, että Platina rupeaisi nostelemaan jalkojaan. Vielä kolmannen kerran se pudotti esteen, jonka jälkeen hevonen hyppäsi kuin vettä vain!Kuten varmastikin päättelitte otsikosta, pääsin tänään pitkästä aikaa maistamaan kentän pohjaa. Ei maistunut hyvältä... :D

Tilanne alkoi varmastikin ihan omasta virheestäni, joka oli jättää hevonen ns. "yksin" lähestyessä estettä, jonka seurauksesta se kielsi. Tämä kieltäminen tapahtui toisen kerran, jolloin napautin sitä kevyesti raipalla lavalle.

Kolmannella yrityksellä lähestyimme estettä todella hyvässä tempossa ja Platina kehoitukseni seurauksena hyppäsi ja hyppäsikin aika ison loikan, johon minä en todellakaan ollut varautunut, joten muksahdin alastulossa kaulalle ja siitä maahan.

Muuta ei sattunut, mutta keskisormeni hieman kärsi vahinkoja ilmeisesti pitäessäni ohjista kiinni, joten se oli aika hellänä(tämän takia nousin "väärältä" puolelta Platinan selkään, mikä näkyy videossa). Kipu on hellittänyt, mutta sormi on edelleen aika turvoksissa ja jäykkä, enkä saa sitä kunnolla liikuteltua. Luultavasti sormessani ovat jotkin nivelet ottaneet osumaa tai jotain muuta ei niin vakavaa. Murtunut tuo sormi ei onneksi ole.

Nousin tippumisen jälkeen selkään ja hyppäsin vielä kerran madalletun lankkuesteen, jonka jälkeen kävelimme hetken kentällä ja menimme talliin purkamaan Platiniumin, sekä laittamaan kylmää sormeeni.

Jos nyt joku miettii, niin kyllä, tippumiseni saatiin niin GoPron videolle, sekä Eija sai videoitua sen, joten kiireesti katsomaan postauksen lopussa oleva video!Noin tuntia myöhemmin Sini ratsasti Murulla. Hän teetti tammalla raviympyröitä ja hieman siirtymisiä pohjustaen tunnin tavoitetta, mikä oli laukka ratsastajan kanssa.

Jos joku ei tiedä, niin Sini hieman kouluttaa Murua uudelleen, sillä tamma aloitti viime syksynä temppuilun ratsastaessa. Sini on kuitenkin saanut Murua todella hyvin koulutettua, ja se meneekin ravia jo todella mukavasti.

Sini kokeili laukkaa ensin vapaana ympyrällä, mutta kun se ei onnistunut, otti Eija Murun liinaan. Liinassa laukat onnistuivat paremmin, tosin Muru tarjosi aika paljon väärää laukkaa. Kumpaankin suuntaan saatiin kuitenkin laukat onnistumaan ja Sini pystyi lopettamaan treenin tyytyväisenä.Video:2 kommenttia:

  1. Siulla on kyllä todella kiva blogi, jään seurailemaan! :)
    pakanruutuassa.blogspot.fi

    VastaaPoista