perjantai 21. heinäkuuta 2017

Vesileikkejä

Ohhoh! Minne viimeisin viikko ehti kadota? Ei ihmekään, etten ole ehtinyt tänne blogiin mitään päivitellä, sillä kiirettä on pitänyt kuvien kanssa ja suomen kesä ei ole pitänyt sisällään kuin sadetta ja ukkosta, joten kuvatakaan ei ole voinut.

Onneksi tämä päivä on rankan sateen lisäksi sisältänyt auringonpaistetta, sillä olisin varmastikin muuten tullut hulluksi! Lähdetäänpäs katsomaan, että mitä on vauhdikkaaseen perjantaihin sisältynyt.

Tulin tallille vähän kello 12 jälkeen odottelemaan kengittäjän saapumista. Odotellessa tuli juteltua niin Pian kuin Hannunkin kanssa, etsittyä Pian kanssa Leiskan pesuainetta ja puhdistettua Platinan kuolaimettomat suitset. 

(Anteeksi puhelinkuvat, en jaksanut ruveta pelaamaan kameran kanssa :D) Platinan etu(oik.)- ja takakaviot(vas.) kengityksen jälkeen.

Kengittäjä kengitti ensiksi Leiskan, jonka jälkeen koitti Platinan vuoro. Platina oli todellakin kengityksen tarpeessa, sillä siltä oli edellisinä parina päivänä tippunut kummatkin takakengät pois. Etukaviot muistuttivat lähinnä lapioita. Note to myself: Platinan kengitysväli on noin 3 kuukautta.

Kengittäjän tehtyä ihmeitään Platinan kaviot näyttivät taas kavioilta ja uudet popot pääsivätkin testiin, heti kun Polo oli kengitetty ja ohjasajettu.Polo ohjasajettiin ensimmäistä kertaa ja ruuna toimi oikein hyvin! Polo kääntyi hyvin, tosin se oli hieman malttamaton pysähdyksissä, mutta treenillä niitä saa paremmiksi. Nooran kasvoilla oli ohjasajon jälkeen leveä hymy, taisi hänkin olla hevoseensa tyytyväinen.
Polon ohjasajon jälkeen laitoin Platinalle ratsastuskamppeet päälle, sillä lähdimme treenaamaan uomaan menoa. Platina on ollut tänä vuonna todella vastahakoinen menemään uomaan. Hienohelma.

Koitin ensin saanko sen yksin uomaan, mutta Platina lähti heti peruuttamaan ja vänkäämään oikealle, joten Eija joutui kastelemaan kenkänsä, kun hän tuli avittamaan. Kun minut ja Platina saatiin uomaan ei loppumatkassa ollut mitään ongelmaa. Toisellakin kerralla Platina tarvitsi Eijan avun uomaan menemisessä. Minä sitten ehdotin, että kokeilisin menisikö Platina veteen paremmin uoman matalasta päästä. Minä ja Eija saimme yllättyä positiivisesti kun Platina asteli ilman suurempia mutkia veteen. Kehuin sitä vuolaasti ja annoin sille pienen leipäpilpun. 

Onnistuneeseen suoritukseen on hyvä lopettaa treenit! Nyt tiedämme, että monelle hevoselle vaikeampi uomaan menosuunta onkin Platinalle mieleisempi. 

Uomatreenien jälkeen kävin peltolenkillä ravailemassa. Platinalla oli todella paljon virtaa ja se tarjosikin parissa kaarteessa laukkaa, höppänä. En kiertänyt peltolenkkejä enää toista kertaa, vain totesin tämän pienen hölköttelyn riittävän tältä päivältä.

Purin Platinalta varusteet pois ja laitoin sille pöperöt sen ruokakuppiin. Hevosen syötyä tein sille perusteelliset taivutukset ja laitoin linimenttiä sen polveen. Sitten Platina joutikin takaisin laitumelle, jossa se kävi juomassa ja seurusteli hetken aikaa Dolmiksen kanssa.

Kun tulin vähän ajan päästä kuvaamaan hevosia, oli Platina käynyt piehtaroimassa molemmille kyljille mukavat mutaraidat. Huomenna joudunkin sitten hinkkaamaan mutia irti... kiva!


Ratsastuksen jälkeen on hyvä käydä ottamassa kuorrutukset päälle!


Eija ratsasti Pilinan Pojalla pitkästä aikaa ja lähdinkin mukaan ikuistamaan uomassa kahlaamisen. Kun tulimme takaisin uomalta oli taivaalle ilmestynyt sateenkaari. Tai ei se kyllä mikään kaari ollut, mutta ei se mitään :D
Video:
Mitäs teille kuuluu?
Oletteko käyneet kahlailemassa hevosen kanssa?

PS. Tykkäättekö vastailla postauksen loppuun laitettaviin kysymyksiin vai ovatko ne ihan hyödyttömiä? 

4 kommenttia:

 1. Olipas hyvä postaus! Ihania kuvia ja tosi kiva, että oli myös tuollainen hyvin editoitu koostevideo lopussa.

  Ihana oja/uoma jossa on paljon vettä, kelpaisi myös minulle! Me käydään aina kahlaamassa/uittamassa ihan järvessä, joten tommonen ois hauskaa vaihtelua jossain metsän keskellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että pidit videosta ja kuvista!

   Tuo uoma on kyllä todella kiva, kun sinne pääsee maastolenkin tai kentällä pyörimisen jälkeen kahlaamaan. Samalla hevosen jalat viilenevät. Mukavaa, että pääsette kuitenkin rantaan kahlaamaan. Täällä sellaista mahdollisuutta ei ole😊.

   Poista
 2. Mie kyllä tykkään niin kovasti näistä sinun päivistäsi! Kuvat ja tuo lopussa oleva video, en ehkä kestä miten näistä tulee aina hymy huulille :)

  Ja onpa tuo teidän maastoreitti kivan näköinen paikka! Hevosille juuri hyvä mielenvirkistyspaikka kaikkine haasteineen. Vaikka meillä onkin järvi melkein tallin pihassa missä pystyy hyvin kävelyttämään kyllä tuommoinen uomakin kelpaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että joku tykkää näistä postauksista! Kiitos paljon!

   Nuo maastot ovat kyllä tosi kivat! Hauska kuulla, että teillä on järvi siellä :D

   Poista