torstai 13. heinäkuuta 2017

Sävy sävyyn!

Tiedättekö sen tunteen, kun vihdoinkin paita ja satulahuopa ovat täysin saman väriset? Vihdoinkin minä tiedän!

Opera Gameseissa kuvatessani ehdin myös käydä katselemassa varusteita parissa "kojussa" ja löysinkin sieltä kauniin turkoosin huovan, joka oli pakko ostaa! Arvelin, että se saattaisi olla melkein saman värinen kuin turkoosi tallipaitani, mutta en arvannutkaan, että sävyt ovat täysin samat! 

Tänään otinkin huovan käyttöön, sillä Platinan loman jälkeen kokeilin ratsain millaisessa kunnossa sen jalka on. Eilen olin juoksuttanut sitä hetken liinan päässä, enkä ollut huomannut askelluksessa mitään poikkeavaa.


Aloitin ratsastuksen tietenkin alkukäynneillä. Käynnissä Platina oli oma, laiska itsensä ja vaatikin pari napakkaa pohjetta, että se kulki edes inan reippaammin.

Käveltyäni pari kierrosta nostin ravin ja... vau! En tiedä, vaikuttaako yli viikon ratsastustaukoni, vai oliko Platinan ravi niin hienoa, miltä se tuntui? En huomannut liikkeessä mitään tavallisesta poikkeavaa, eikä hevonen ollut yhtään tahmea, vain se kulki halukkaasti eteenpäin.


Toiseen suuntaan ei myöskään ollut mitään ongelmia. Platina puksutti uralla, kuin mitään loukkaantumista ei olisi koskaan ollutkaan, selvästi tyytyväisenä ja iloisena. Hevonen oli aivan eri, kuin parin viikon takaiseen maanantaina, milloin Platina ravasi haluttomasti ja kipuilme naamallaan.

Kokeilin ravia myös hyvin isolla ympyrällä soikiolla, eikä siinäkään ollut mitään ongelmaa. Hevosen askel oli puhdas ja menevä. 

Miten tästä sitten jatketaan?
Mietimme Eijan kanssa, että nyt on parasta jättää laukat kokonaan pois ja keskittyä hitaaseen kuntoutukseen. Kentällä ei saa mennä rankasti ja enemmän pitäisi keskittyä leppoisaan maastoiluun. Ympyröitä olisi välteltävä, mutta vähän voi niitäkin tehdä. Toivotaan, että Platina jatkaa toipumistaan yhtä hyvin ja olisi vähän ajan päästä terve. 

Video:PS. Kiitos kaikille, jotka ovat varanneet aikaa kommentoidakseen postauksiani! Jokainen positiivinen kommentti piristää päivää ja tuo hymyn huulille! Rakentava kritiikkikin on enemmän kuin tervettullutta!  Kiitos tuhannesti kaikille kommentoijille ja lukijoille <3

10 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja toivottavasti Planita alkaa nyt kuntoutua hyvin!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanan huovan löysit! Itsellenikin on muutaman kerran käynyt aika hyvä tuuri ja asiat ovat olleet sävy sävyyn. On se kyllä paljon kivemmankin näköistä, kun matchaa 😉 Hyvännäköinen väri teille 😊

  Todella hienoa, ettei Platinalla ole enää kipuja! Hissukseen eteenpäin niin eiköhän siitä hyvä tule ja voitte taas palata normi treeneihin 😇

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on kyllä kiva, kun paidan ja huovan värit sopivat täydellisesti yhteen! Kiitos!

   Olen kyllä itsekin todella helpottunut! Toivottavasti ei tulisi enempää takapakkia ja hevonen kuntoutuisi entiselleen :)

   Poista
 3. Ihanasti sävy sävyyn! 😍 Meillä ei hevosilla ole värillä väliä, kunhan kaikki on sinistä 😂 hah! Onneksi jalka on parempi!

  Www.lahtohyvaksytaan.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiios! Sininen on kyllä ihana väri, eikä mielestäni haittaa, vaikka olisi sävyeroja :D

   Poista
 4. Hyvän näköistä menoa ja varsinkin tuo ravi, ihanan lennokkaan ja menohaluisen näköistä! Ehkä tuo tauko on tehnyt hyvää molemmille ja varsinkin Platinalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tauko on todellakin tehnyt hyvää, niin minulle kuin hevosellekin! Toivottavasti Platinan parantuminen jatkuu tästäkin eteenpäin hyvin :D

   Poista
 5. Mukavan oloinen blogi ja onpa hyvän näköinen lämppäri! Kivan selkeää tekstiä ja hyviä kuvia :)
  https://hulinahullu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Platina kiittää ja kumartaa :)

   Poista