maanantai 19. kesäkuuta 2017

Vilskettä ja vilinää

Päiväni alkoi heti aamusta niin, että naapurimme Tanjan kaksi ponia olivat karanneet. Kävin siinä vähän etsiskelemässä niitä, mutta mitään ei näkynyt. 

Ponien etsimisen takia tulin tallille tunnin suunniteltua myöhemmin, juuri sopivasti Onnin ja Larkon irtojuoksutukseen. Olin tietenkin kuvaajan roolissa. Tällä irtojuoksutuskerralla ruunilla oli hieman enemmän vauhtia matkassa, ainakin kun vertaa ensimmäiseen irtojuoksutuskertaan missä ruunat olivat yhdessä kentällä.

Irtojuoksutuksen jälkeen marssin kamera kädessä Onnin ja Larkon laidunlohkolle (ne eivät olleet siellä) ja otin kuvia Tähdestä ja sen varsasta, sillä ne olivat kätevästi viereisellä laitumella ihan aidan takana.

Varsa makoili ruohon seassa, ja sain todella kivoja kuvia siitä. Jossakin vaiheessa varsa nousi ylös ja lähti Tähden mukana edemmäs aidasta ja minusta.


On se vaan söpö!
Jonkin aikaa varsaa kuvailtuani Eija huusi minulle, että nyt on vuorossa Onnin kopitus. Kuinka yllättävää, olin taas kamera kädessä katsomassa harjoitusta (ja kuvaamassa sitä).

Ensiksi Onni ei halunnut mennä koppiin. Se nousi pienesti pystyyn kun sen jalka ensimmäisen kerran kolahti lastaussillalle. Tämän pienen säikähdyksen jälkeen Onni asteli koppiin herkkujen perässä. Koppiin meneminen toistettiin vielä pari kertaa ja nyt Onni asteli koppiin reippaasti.

 
Onnin kopitusharjoituksen jälkeen Elsa ja Elli, sekä Tähti varsansa kanssa tuotiin sisälle. Kävin kengittäjää odotellessa nappaamassa kuvan Murusta päiväunilla. Tamma katseli minua hieman ihmeissään, mutta hiljaa hirnahdettuaan se jatkoi uniaan.

Kengittäjä tuli korjaamaan varsojen jalkojen asentovirheitä. Nämä virheet olivat vain pieniä ja parantuvat korjauksien ja ajan myötä.


Kengittäjän lähdettyä Larkko meni kentälle harjoittelemaan ratsuna olemista. Minä jäin talliin harjaamaan Platiniumia, sillä ottaisimme Larkon ratsastuksen jälkeen minusta ja Platinasta perjantaina olevan vuosipäivämme kunniaksi kuvat. Nämä kuvat julkaisen sitten perjantaina omassa postauksessaan.

Tämä ja alempi kuva on Annukan ottama.


PS. Ponit tulivat illalla pellollemme, josta sain ne kiinni. Onneksi poneilla oli riimut päässä! Päivän karkureissun jälkeen kummallakin oli hyvin virtaa, eikä ollenkaan haavoja. Nyt ponit ovat metsälaitumellamme parin muun ponin kanssa.

Video:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti