tiistai 6. kesäkuuta 2017

Sadesäätä ennustettiin, ei satanutkaan!


Suomen kesä yllätti, eikä puhelimessani näkyvät sadesääennustukset toteutuneetkaan. Onneksi! (Ilta)päivän alkajaisiksi ratsastin Platinalla reippaan treenin kentällä. Aloitin työstämään ravia parilla ympyrällä, mutta suurimmaksi osaksi ravasin vain kenttää ympäri ja keskityin omaan kevennykseeni. On vain niin kamalan vaikeaa koittaa pitää jalka takana kippaamatta eteen. En missään nimessä halua enää nojata niin paljon eteen kuin viime vuonna.


 Työskentelimme myös isolla keskiympyrällä soikiolla. Eija otti tästä työskentelystä videota. Platina ei oikein kuunnellut pohkeita, vaan halusi vain oikoa. Pitäisi varmastikin jossakin vaiheessa ratsastaa sillä kokonainen tunti oikein kunnolla. Lopulta sain Platinan kulkemaan ihan hyvin ympyrällä ja annoinkin sille pitkät ohjat ja hetken kävelytauon.

Tauon jälkeen jatkoimme laukannostojen parissa. Nostot menivät ihan hyvin, mutta Platina rupesi taas vain kaahottamaan. Loppuraveissa se kuitenkin rauhoittui, kun huomasi, ettei saanut mennä kovaa.Menin ottamaan kuvia varsoista ja toivoin, että ne olisivat juosseet, mutta mitäpä vielä. Kaikki hevoset vain söivät ja katselivat ympärilleen.

"Hui kamala! Pyörä!"


Kävimme Eijan kanssa esittelemässä Murulle miten tarhasta pääsee vihreälle. Muru tuli ojan yli hienosti pienellä loikalla ja upotti päänsä heti ruohoon.

Tämän jälkeen kävimme ottamassa kuvia Pilinan Pojasta sen metsätarhassa, joka on tosi hieno. PPtä joutui hetken huutelemaan ja sitten se piti houkutella aidan vierestä syvemmälle metsään. Sain napsaistua pari kuvaa PPstä ennenkuin se lähti pois.

Polo, Platinumin uusi laidunkaveri oli maastossa omistajansa kanssa, joten menin kuvaamaan Platinaa laitumen perällä olevaan metsään. Ämpäri kädessä marssin leivistä kiinnostunut hevonen perässäni metsään. Heitin pari leipää maahan, juoksin edemmäs, kutsuin Platinaa luokseni ja otin kuvia. Aluksi minulla ei ollut säädöt kohdillaan, mutta loppua kohden sain ne oikeiksi.

Metsäkierroksen lopuksi houkuttelin Platinan kukkulan päälle ja kaadoin loput leivät sinne, jotta saisin kuvia Platinasta.Selkälihakset käyttöön!

Kukkulan kuningas


Höppänä peruutti alas kukkulalta :D

Polo ja omistajansa tulossa maastosta.

Video:2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia kaikki! Muutenkin tosi hyvä postaus ja hyvä, ettei satanutkaan, vaikka niin sääennuste väittikin! :) Liityin muuten muutama päivä sitten lukijaksi!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon! Oli kyllä kiva, että ei satanut, sillä keväällä ei mitkään ihanat kelit ole ollut. Kiva, että jaksoit kommentoida, piristit mun mieltäni :D

   Poista