lauantai 17. kesäkuuta 2017

Osaisinpa ratsastaa...

 Vihdoinkin Eija pääsi kuvaamaan, kun ratsastan Annukan ohjauksessa! On kiva saada istuntatunnista tänne materiaalia ja pitäähän sitä nyt syynätä omaa ratsastusta videoilta. Huoh. Kunpa osaisin ratsastaa... :D


Aloitimme käyntityöskentelyllä ja keskustelimme hieman menneistä treeneistä. Sen lisäksi Annukka kävi asioita läpi Emilian kanssa, sillä hän oli ensimmäistä kertaa Annukan tunnilla.

Tein Platinan kanssa paljon voltteja ja tunnustelin, että missä istuinluuni piilottelevat. Nopeasti ne löytyivät ja sain heti tehtäväksi ratsastaa Platina voltille pelkillä istuinluilla. Platina kääntyi oikein näppärästi ja herkästi.


Emilia aloitti ravityöskentelyn ennen minua ja Platinaa, mutta kohta Annukka tuli ohjeistamaan minua. Homman nimi oli se, että tehtiin voltti ja koitettiin saada (laiska)hevonen käynnissä aktiivisemmaksi. Voltin jälkeen nostettiin ravi, ravattiin sivun loppuun, hidastettiin käyntiin ja toistettiin sama.

Tehtävä oli todella hyvä ja käytän sitä varmastikin itsenäisillä ratsastuksillani. Siirtymiset ovat muutenkin hyvää harjoitusta, sillä niissä niin ratsastajan kuin hevosenkin tasapaino saattaa järkkyä.


Jossakin välissä otimme pienet laukat, sillä Annukka halusi nähdä miten Platina nostaa laukan ja voinkin jo heti aluksi kertoa, että koko juttu meni ihan penkin alle. En saanut kunnon laukkaa Platinasta irti ja se vänkäsi todella inhottavasti Pilinan Poikaan päin. Tästä minun tasapainoni sitten järkkyi ja pakka hajosi täysin...

Yleensähän Platina nostaa laukan todella nätisti ja sen saa ylläpidettyä todella hyvin. Lisäksi nykyään laukan voi nostaa melkein missä tahansa kohtaa ympyrällä.


Ylipäätänsä ratsastuksesta jäi ihan kivat fiilikset (jos laukkaa ei huomioida). Mitäköhän ensi kerta tuo tullessaan?

Video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti