sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Murua kirittämässä

Tänään aamulla herätessäni minua jännitti kovasti, sillä lähtisin ensimmäistä kertaa ratsastamaan Vuojalahden radalle. Murukin tulisi vielä mukaan! 

Äiti ajoi minut tallille, sillä aamulla satoi kuin saavista kaatamalla. Hain kuraisen Platiniumin laitumelta ja harjasin onneksi jo kuivuneet kurat pois. Vein kaikki Platinan varusteet trailerin varustetilaan ja kun Muru oli mennyt koppiin, vein Platiniuminkin sinne.


Matka radalle ei kestänyt kauan. Otimme hevoset heti ulos kopista ja veimme ne valjastuspaikoille. Platinium katsoi ympärilleen innostuneena, se varmastikin muisti ne ajat, kun sitä vielä hiitattiin. Laitoin Platinalle varusteet nopeasti päälle ja odottelin vähän aikaa, että Hannu tulisi traktoria siirtämästä.

Lähdin Platinan kanssa radalle hieman ennen Murua ja kävelimmekin hetken aikaa. Kohtasimme Murun, joka meni eri suuntaan kuin me takasuoralla. Platina hieman ihmetteli, että miksi ei saa mennä kaverin mukaan, mutta se ei kuitenkaan vänkäillyt paljon.Kun olimme ravanneet pari kierrosta yksin, menimme vielä reippaasti vierekkäin. Suuntana oli lämmittelysuunta eli oikea kierros. Käännyimme etusuoran alkupäässä kilpailusuuntaan ja Platina lähtikin matkaan korvat hörössä. Jossakin vaiheessa vauhti kiihtyi reippaasta ravista nopeaan.

Viimeisellä kierroksella en saanut enää pideltyä Platiniumia Murun vieressä, joten päästin sen laukalle. Sainkin Platiniumin takaisin raviin ja hitaampaan tahtiin kun olin antanut sen laukata kaarteen. Tästä ravasimme hikisillä hevosilla vielä takasuoralle ja siellä hiljentelimme.

Olisin vielä halunnut ottaa pari kierrosta laukkaa, mutta en sitten uskaltanut, koska Platina vänkäsi niin paljon Murun, joka oli valjastuspaikalla perään. Oli se hevonen kuitenkin ihan hyvän treenin saanut ilman laukkojakin ja minäkin olin ihan hikinen. Valjastuspaikalla seisoessaan Platina näytti jotenkin todella onnelliselta ja tyytyväiseltä. Se todellakin pitää juoksemisesta!


Video:2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä menoa! Oli varmaan hauska päästä vähän irroittelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Oli hauskaa ja hevonenkin tykkäsi kovasti :D

      Poista