torstai 29. kesäkuuta 2017

Millainen on kipeä hevonen?


Tulin tallille huomatakseni, että Eija ja Pilinan Poika olivat lähteneet maastoon seuranaan Muru ja Emilia. Kuvasin odotellessani tallikissaa Jullea.

Kohta kuulinkin kavionkopsetta ja kaksi suomenhevosta ratsastajineen tulivat näkyviin. Jatkoin ratsukoiden matkassa peltolenkkiä pitkin kahlausuomalle, jossa tietenkin otin kuvia. Muru meni ensimmäistä kertaa uomaan, jonne se marssi reippaasti PPn perässä. Toisella kerralla Muru meni  etummaisena uomaan.

Sitten sukelletaan itse asiaan, jonka takia tämän postauksen julkaisen. Asia ei ole mitenkään hyvä, nimittäin Platina on loukannut itsensä. Eija sanoi, että se on luultavasti loukannut vasemman takapolvensa maanantaina, kun Platina ja Polo innostivat juoksemaan laitumella kentällä tapahtuneen irtojuoksutuksen vuoksi.

Platiniumin kipeänä olo huomattiin tiistaina Annukan tunnilla. Itse olin ollut katsomassa Siniä ja Murua, kun he olivat menneet tunnilla, mutta sen jälkeen lähdin kotiin, sillä kello oli jo seitsemän. Platinium oli kuulemma lopputunnista jopa jumittanut kokonaan paikalleen, eikä ollut liikkunut minnekään. Se oli myös pukitellut ja hieman noussut pystyynkin.


Huomatkaa kipuilme!

Tänään Eija sitten laittoi minut ratsastamaan Platiniumilla. Aikeena oli suorittaa ihan pieni, kevyt ratsastelu, jonka aikana tunnustelisin selästä Platinan liikettä ja Eija, Emilia ja Sini katsoisivat sivusta miltä askellus näytti.

Jo käynnissä huomasin, että kaikki ei ole hyvin. Platina ei nimittäin reagoinut oikeastaan yhtään pohkeisiin ja se painoi ohjalle. Askellus tuntui oudon epämääräiseltä, sekä hevosen olemus oli nuutunut. Platinan raviin saaminen teetti huomattavasti normaalia enemmän töitä.

Kun raviin päästiin, Platinalla oli kipuilme, jonka huomaa kuvistakin todella hyvin, se siirtyi luvatta käyntiin aika monesti ja painoi ajoittain todella paljon ohjalle. Tämä ohjalle painaminen ei ole Platinalle ominaista, vain se on normaalisti todella herkkä ja nätin ohjasotteen.

Vasempaan kierrokseen tunsin selvästi, että Platina heitti lantiotaan sisälle päin aina kun sisätakajalka meni rungon alle. Sivustakatsojatkin huomasivat tämän liikkeen.

Lopputulokseksi tuli se, että viikonlopun yli Platina saa levätä. Voin käydä sen kanssa maastakäsin käyntimaastolenkillä. Sen vasempaan takapolveen pitää myöskin laittaa joka päivä linimenttiä.


Nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin, peukut pystyyn ja toivomukset ilmoille, että Platina parantuisi nopeasti. Viikonlopun jälkeen sitten katsotaan miten Platina liikkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti