sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Taitoratailua


Rakensimme tänään kentälle pitkästä aikaa ison tehtäväradan. Noin puoli tuntia radan rakennuksessa meni, mutta oli se sen arvoista! Oli ihanaa päästä selvittämään porttitehtävää ja humputtelemaan kaikessa rauhassa.

Ensiksi Pilinan Poika ja Eija menivät kentälle. He selvittivät kaikki esteet, paitsi naruportin, jota on turha PPllä edes yrittää, ongelmitta. Riman alitukseen lisättiin verho, eikä sekään tuottanut epäröintiä tässä konkariratsukossa.


Punaisella matolla pt. 2

Kun Eija ja PP olivat kentällä pyörineet, menimme vuorostaan minä ja Pia kentälle kera uljaiden ratsujemme. Pia näytti leiskalle ensin esteet maastakäsin ja minä tein samoin. Tämä ei olisi edes ollut tarpeen, sillä Platina löntysteli tylsistyneeltä näyttäen pressun ja mattojen yli.

Kierroksen tehtyämme nousimme ratsaille ja lähdimme harhailemaan tehtävältä toiselle kaavalla helpommista tehtävistä vaikeampiin. Kummatkin hevoset olivat ihan tyynesti, jopa Leiska, joka ei ole koskaan(tietojeni mukaan) ratsastamalla ylittänyt esimerkiksi pressua.

Naruportti oli hankalin tehtävä ja siinä joutuikin tekemään omanlaisia ratkaisuja jos hevonen ei peruuttanutkaan niin, että portin voisi sulkea. Minä heilautin narun Platinan pään yli ja ratsastin sitten tolpan viereen ja suljin portin. Piakin taisi tehdä näin, mutta häneltä naru karkasi, kun Leiska rupesi peruuttamaan. Noh, kukaan ei ole seppä syntyessään!

Komia hevonen <3

Muita esteitä kierreltyämme viivyimme riman alituksessa hieman pidempään. Rima saatiin laskettua alimpaan tappiin ja verhokin laitettiin alitettavaksi, tosin vain ylimpiin tappeihin. Platinaa piti hieman houkutella porkkanalla, mutta se ei mitään suurempia jännittymisiä tai säpsyjä ottanut.

Leiska oli tapansa mukaan rauhallinen, hieman taisi liuskat ihmetyttää, mutta porkkanan voimalla verhon ali selvittiin helposti. Toistimme monta kertaa verhon alitusta.
Radalla oli myös minimini esteet, nimittäin vihreä lankku (entinen penkki, joka mystisesti hajosi ;) ), sekä kolme rangasta. Tulimme niitä ravissa ja Leiska intoutuikin hyppäämään. Platina taas räpiköi hassun näköisesti "esteistä" yli, mutta olin silti todella tyytyväinen siihen.

Pienten hyppyharjoitusten jälkeen alkoi kello olla jo aika paljon, joten kävelimme hetken ja sitten lähdimme talliin purkamaan hevosia varusteistaan.


Video:

            


Loppuun vielä kuvat Elsasta, yllä tissikuva ja alla Elsa ja valtava mahansa. Koittaisikohan varsominen ensi yönä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti