torstai 4. toukokuuta 2017

Olen kesäihminen

Kesän 2017 tavoitelista.

Sellainen juttu mihin oikeasti haluan panostaa ja tehdä siitä mahdollisimman tapahtumatäyteisen ja ennen kaikkea hauskan. Se juttu on kesä. Kesää on odotettu siitä lähtien, kun se viimevuonna loppui ja koulut alkoivat. Päivälaskuriin laitettiin kesäloman alkamisajankohta. Joka päivä tarkistettiin, olisiko laskurista mystisesti kadonnut viisi päivää, tai viisikymmentä. Nyt ainakin minun odottama kesä on jo ovella kolkuttelemassa, päiviä siihen on jäljellä enää 28. Koulu sen sijaan jatkuu hieman kesäkuun puolelle, mutta loppupelissä se ei oikeastaan haittaa.

Kesä on alkanut ja kaikki ovat lähteneet omille teilleen. Naapurin Pertti kalastamaan ja Liisa mummolaan jäätelöä syömään. Hevosihmiset taas suuntaavat tallille nauttimaan auringonsäteistä ja lämpimästä kelistä. He laittavat hevosensa selkään satulat ja suuntaavat kaverin kanssa vauhdikkaaseen laukkamaastoon. Reissun kruunaa tallilla odottavat kylmät suklaajäätelöt.

Koko kesä hevostellaan. Käydään yömaastossa, otetaan kuvia, kilpaillaan esteradoilla ja tehdään tallitöitä aamukuudelta. Tallilla vietetään päivässä 10 tuntia ja sen jälkeen vielä raahaudutaan väsyneinä, mutta onnellisina kotiin nukkumaan. Tai ehkä jäädään tallille yöksi, ei sitä koskaan tiedä. Seuraavana päivänä lähdetään taas pirteänä kohti tallia ja uusia seikkailuita.

Tämä saattaa olla vain minun mielipide, mutta kesä on parasta aikaa viettää hevosten kanssa!


Alkujaaritteluiden jälkeen käydään purkamaan 10 kohdan tavoitelistaani tulevalle kesälle, kesälle 2017. Listani on hevospainoitteinen, sillä kesällä aion keskittyä hevosteluun ihan täysillä.

1. Kuvaa 5 tallipäivä -videota
Viime kesänä oli yhtenä kohtana, että "Kuvaa My day -video", mutta päätin jättää sen pois ja korvata My dayn Tallipäivä -videoilla, sillä en yleensä tee mitään ihmeellistä kotona.

2. Käy kuvaamassa jotkut kilpailut
Olin ajatellut, että menisin kuvaamaan este- tai kenttäkilpailuja, koulukilpailut kun ovat mielestäni tylsiä katsoa. Vaikean tason koulukilpailut ovat ihan kivaa katsottavaa, mutta täällä lähellä ei varmastikaan sellaisia järjestetä.


3. Kukkaseppelekuvaukset
Kukkaseppele hevosen päässä -kuvia näkee aika paljon ja ne kuvat ovat vain niin kauniita. Tänä kesänä aion toteuttaa tämän Platinalla. Saa nähdä miten se reagoi seppeleeseen päässään.

4. Saippuakuplakuvaukset
Maalailin kuvia mielessäni ja olisi kiva, jos Platina seisoisi pellolla ja joku puhaltaisi kuplia sitä kohti. Ensin pitäisi tietenkin totuttaa se kupliin.


5. Tee Uutelan tallista esittelyvideo 
Olisi kiva, jos uudetkin lukijat pääsisivät lyhyen videon avulla näkemään Uutelan tallia. Ei tarvitsisi sitten miettiä, että minkälainen paikka talli on, vain voisi katsoa videon.

6. Käy Vuojalahden radalla rallittelemassa
Sitten kun saadaan alle tarpeeksi paljon vauhdikkaita laukkamaastoja, katsotaan, ettei kukaan ole samaan aikaan radalla ja mennään hieman rallittelemaan Platinan kanssa. Ehkäpä pääsette mukaan GoPron välityksellä.7. Käy Platinan kanssa maastossa maastakäsin
Mukavaa vaihtelua ainaisiin selästäkäsin mentyihin maastoihin ja samalla hyvää liikuntaa minulle, varsinkin jos juoksisin hieman.

8. Ohjasaja Platina
Viimekesänä ohjasajoin Platinan yhden kerran, sitten se vain jäi. Jos edes yksi kerta ohjasajettaisiin tänä kesänä.
9. Ui Platinan kanssa
Tämäkin kohta on sellainen, joka piti toteuttaa viime kesänä. Loppukesästä tajusin, että tämä oltiin unohdettu, mutta silti ei saatu uimista toteutettua enää kesän lopullakaan.

10. Ratsasta pelkällä kaulanarulla
Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on kaikkein eniten harjoittelua vaativa kohta. Tarvitaan vielä paljon toistoja ja minun pitää tehdä uusi kaulanaru, joka olisi hieman ohuempi, jotta avut olisivat tarkemmat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti