maanantai 17. huhtikuuta 2017

Testissä Platinium

...nimittäin Nealla, sillä hän tuli tänään ratsastamaan Platinalla ensimmäistä kertaa.


Ensiksi uhri piti tietenkin hakea tarhasta, ja voi kuinka söpön näköisenä se meitä vastaan kävelikään. Hieman taisi Platinaa ihmetyttää vieras ihminen mukanani.

Harjasimme ja varustimme Platinan ihan kaikessa rauhassa käytävällä, sillä Muru oli kentällä Sinin kanssa. Platinasta ei enää hirveästi karvaa lähde, ja osittain se onkin ihan pörröinen ja osittain kauniissa kesäkarvassa.


Kenttä oli hieman kuoppainen irtojuoksutusten jäljiltä ja sen lisäksi kentän pinta oli vielä hieman kova kuoppakohdista, sillä yöllä oli ollut vähän pakkasta. Tämän takia Nea työskenteli keskellä kenttää isolla keskiympyrällä ja muilla epämääräisillä kuvioilla.
Ravin Nea aloitti isolta keskiympyrältä, ja siinä ravatessaan naurahtikin, että;"Tuntuu kuin keventäsin metrin korkeuteen!", eikä mikään ihme, sillä onhan Platina ex-ravuri. Lyhyessä ajassa ravi saatin parista pienestä kommelluksesta huolimatta pyörimään ihan hyvin, ja voitiinkin isontaa ympyrää niin, että ravattiin puomien yli. 

Platina oli hieman laiska, tai sanotaan vaikka "löysä", ja se kolautteli pari kertaa puomeille, eikä niille tullessaan oikein keskittynyt, josta johui hieman huonot paikat. Pari viimeistä puomien ylitys kertaa olivat ihan hyviä, ja hevonenkin nosteli enemmän jalkojaan.
Toinen tehtävä piti sisällään  loivan ja vähän tiukemmankin mutkan, sekä kaksi kahden puomin sarjan ylitystä. Aluksi ravi ei millään pyörinyt kaarroksissa, ja se johtui turhan tiukoista teistä. Ongelma korjaantui kuitenkin helposti muistuttamalla Neaa pariin kertaan. Puomeilla Platina nosteli jalkojaan hyvin ja liikkeissä oli kivaa joustoa sekä kaivattua tempoa oli tarpeeksi.Lopuksi Nea teki oikein hyvät pohkeenväistöt Platinalla, ja vaikka Platina astui vain pari askelta ristiin, olin iloisesti yllätynyt. Pohkeenväistöharjoitteluiden jälkeen sai Platina vähän aikaa kävellä pitkin ohin kentällä ristiin rastii ja sitten oli aika mennä talliin. 

Video:


            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti