lauantai 29. huhtikuuta 2017

Synttärisankareita kaksin kappalein!

Pyöräilykausi on nyt vihdoi avattu, ainakin minun osaltani! Oli niin ihanaa pyöräillä tallille pitkästä aikaa. Viiden ja puolen kilometrin matka taittui 25 minuutissa. Tällä hetkellä ulkona kylläkin sataa lunta ja maassa on jo viisi senttimetriä lunta, joten huomenna ei taidakaan pystyä pyöräilemään.

Olin tänään aikonut mennä maastoon, mutta oli todella tuulista ja Eija sitten ehdottikin, että tulisin Nellin, joka ratsastaisi Pilinan Pojalla, kanssa tunnille. Suostuin mielelläni, sillä Platinalle olisi hyvää harjoitusta työskennellä kentällä toisen hevosen kanssa samaan aikaan. Lisäksi tallilla oli lankkujen sahaus käynnissä, mutta sitä oli Platina saanut jo koko aamupäivän katsella ja kuunnella, joten se ei haitannut..Menimme huolelliset alkukäynnit tehden ympröitä ja pysähdyksiä. Platina oli päättänyt, että kivet syövät pieniä lämminverisiä, joten pyörimme paljon metsän päädyssä, jossa kivet sijaitsivat. Kun Platina oli tarpeeksi aidan taakse vilkuillut, se totesi, että kivet pysyvät ihan paikallaan, eivätkä hyökkää kohti. Tämän jälkeen oltiinkin rauhallisesti ja kuunneltiin ratsastajaa. Nelli aloitti ravityöskentelyn kiihkeällä Pilinalla ravaten kenttää ympäri ja tehden monia pääty-ympyröitä. Pilina tarjosi laukkaa joka väliin ja Nellillä olikin siinä pitelemistä. Platinalla pitäydyin lähinnä käynnissä, jotta Pilina ei kiihtyisi enempää.

Kun Nelli oli jonkun aikaa ravaillut Pilinalla, aloitin minäkin Platinalla ravaamisen. Nelli työskenteli portin päädyssä ympyrällä ja minä pitäydyin metsän päädyssä. Nelli laukkasi Pilinalla paljon ja sai sen jopa nostamaan oikean laukan, jota Pilina ei osaa hyvin. Pilina jopa vaihtoi kerran väärän laukan oikeaan, vieläpä lennosta!


Kun Nelli oli laukkaillut Pilinalla ja minä olin pyörittänyt ravia ympyrällä, menimme korotettuja puomeja. Nämä puominkorottajat tein Pasin (isäpuoleni) kanssa viime sunnuntaina (23.4.17) ja ne ovat olleet todella hyvät.

Pilinalla oli vauhti jäänyt päälle ja Nelli joutuikin rauhoittelemaan sitä hetken aikaa, ennenkuin pystyi tulemaan puomeille. Pilina selviytyi puomeista hienosti jalkojaan korkealle nostellen. Platina oli sitten eri juttu. Ensimmäisillä kerroilla se pysähtyi ja kolmannella se hyppäsi ensimmäisen puomin yli ja loikki loppujen yli epämääräisesti. Neljännellä kerralla Platina selviytyi jotenkuten puomien yli ja se saikin paljon kehuja suorituksesta.Loppukäynnit menin kaulanarulla ja Platina kääntyikin hienosti sinne minne halusin, vaikka Pilinan luokse olisi ollut tosi kiva mennä. 
Elsan laskettu aika on ensi viikolla, joten otimme siitä ja sen valtavasta mahasta kuvia. Ensin tietenkin harjasimme Eijan kanssa likaisen tamman. Sanotaanpas vain, että harjauksen lopuksi kädessäni oli harmaa sieni, sekä hiekkaa ja karvoja silmissäni, nenässäni ja suussani.
Pitihän sitä nyt yksi tissikuvakin ottaa.


Lopuksi vielä otsikossakin mainittuihin syntymäpäiväsankareihin, nimittäin Larkolla ja Oskulla on tänään syntymäpäivä! Menimme niiden tarhaan ja otimme kuvia. Eija huiskutteli raipalla jotta hevoset olisivat korvat eteenpäin ja minä napsin kuvia minkä ehdin.

Pojat saivat syntymäpäivälahjaksi porkkanoita, joita ne jäivät syömään kuvien oton jälkeen.

Larkko täytti kolme vuotta.

Osku täytti yhden vuoden.

Loppuun vielä kuvia, jotka pysähdyin kotimatkalla ottamaan. Oli siinä ohi ajavilla autoilijoilla ihmettelemistä, kun minä kyykin kamera kädessä veden ääressä. Yksi autoilija jopa hiljensi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti