perjantai 28. huhtikuuta 2017

Rento työskentely on parasta työskentelyä!

Mielestäni joskus pitää pitää rentoja päiviä niin kotona kuin tallillakin. Hevonenkin tarvitsee helppoja ja sille mieluisia asiota tehtäväkseen aina välillä, ettei treenaaminen tapahdu aina nuttura kireällä. 

Viime viikolla sorruin itsekin tähän liikaan hinkkaamiseen, meillä se tapahtui puomeilla. Tämä viikko onkin sitten ollut aika rento viikko, joka on ollut ihan kivaa vaihtelua. Tänään rentoilu jatkui ratsastamisella siirtymisten ja kaulanaruilun merkeissä.


Tähän väliin voisinkin mainita, että tällä hetkellä Platinalla on testissä kolmipalakuolain, sillä totesin nyt kevään koittaessa, ettei perus nivelkuolain ole Platinalle hyvä. Sitä vastaan se protestoi aukomalla suutaan ja minä en mitään alaturparemmejä sille tule pistämään. Tämän ratsastuksen perusteella kolmipalat ovat oikein mainiot Platinalle, ja jos tähdet on kohdallaan niin huomenna mennään maastoon testailemaan näitä.


 Sitten itse postauksen asiaan eli ratsastuksen kulkuun. Aloitimme tietenkin alkukäynneistä, jossa Platina ei oikein jaksanut liikkua, mutta mitäpä sitä hevosta ärsyttämään eteenpäin potkimisella, joten tahti jatkui etanan vauhdilla. Tein kulmiin ympyröitä ja taisin pari pääty-ympyrääkin pyöräyttää.

Kävelyiden jälkeen palattiin takaisin alkeisiin ja ravattiin pelkkiä pitkiä sivuja. Tätä tehtävää jatkettiin yhteen suuntaan vain vähän aikaa. Sitten vaihdettiin suuntaa ja toistettiin sama homma.

Tähän samaan suuntaan (eli oikeaan kierrokseen) jatkettiin hieman vaikeammalla tehtävällä; ravattiin kulman jälkeen pitkä sivu ja kulmaa ennen siirrettiin käyntiin. Kulma jatkettiin käynnissä ja heti kun hevonen oli suora siirryttiin raviin ja tehtiin päätyyn pääty-ympyrä. Kulmaan siirrettiin taas käyntiin ja kulman jälkeen olitiinkin taas pitkällä sivulla.


Pidin ratsastuksen simppelinä, enkä enää näiden tehtävien jälkeen tehnyt mitään vaikeaa. Loppuverryttelyissä otin kaulanarun aidalta ja laitoin sen Platinalle. Ohjailin Platinaa kaulanarulla ympyröille ja hyvin hienoille epämuodostuneille kahdeksikoille. Pysähdyksiäkin harjoiteltiin ja pari pitkää sivua ravattiin.

Hevonen toimi melkein täydellisesti, mitä nyt pariin kertaan oli ratti hieman hukassa, mutta niistäkin tilanteista selvittiin. Platina oli tosi rento ja sen pää viistikin maata useampaan otteeseen, se ei kuitenkaan napsinut kentän laidalta ainuttakaan ruohonkortta matkaevääksi.


Lopuksi menimme tietenkin kaartoon ja sanoinkin ennen kääntymistä Platinalle "kaartoon" -käskyn, ja se meinasi kääntyä omatoimisesti kentän keskelle. Jotain se sentään on oppinut :D

Ratsastus oli hyvä lopettaa upeaan alastuloon. Olen nimittäin opettanut Platinalle, että voin tulla ns. "väärinpäin" satulasta pois, eli vasemmalle laskeuduttaessa oikea jalka hevosen kaulan yli ja siitä hypätään alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti