keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Puomiongelmia

 Tänään minua odotti tarhassa hyvin hyvin hiekkainen hevonen, jonka turkki oli täynnä irtonaista karvaa. Vaikka harjasin Platinaa tosi kauan, en saanut siitä kaikkia hiekkoja pois. Hiekkaa vain ilmestyi harjatessa lisää, joten jonakin päivänä pitää varmastikin ottaa kunnolla aikaa ja harjata se oikein puhtaaksi.

Kiitos Pialle, joka otti minun ratsastuskuvat ja -videot.

Vaikka harjasin Platinaa reilut 20 minuuttia, ehdin silti ratsastaa tunnin, sillä kyytini tuli vasta kuudelta.

Ennenkuin olin hakenut Platinan tarhasta, olin laittanut kentälle yhden puomin ympyrälle, jota menin kaikissa askellajeissa. Käynnissä ja ravissa Platina meni hyvin, vaikka se ensimmäisillä kerroilla ravissa hieman hypähtikin puomilla.

Laukassa se sitten vain ei halunnut mennä puomin yli. Aina pari laukka-askelta ennen puomia Platina rikkoi raville ja ravasi puomin ylitse. Muuten laukkaaminen ei mikään ongelma ollut; Platina nosti laukat molempiin suuntiin todella hyvin ja siististi.

Sain kuitenkin Platinan menemään puomin laukassa yhden kerran kumpaankin suuntaan ennenkuin oli välikävelyiden aika. Välikävelyiden aikana Pia ja hänen mukanaan ollut tyttö(hänen nuoruutensa vuoksi en julkaise nimeä) lähtivät varustamaan Leiskaa, sillä he ratsastaisivat sillä, kun minun ja Platinan treenit olisivat ohi.

Päätin vielä koittaa mennä puomia laukassa ja sainkin laukattua vasempaan kierrokseen(Platinan huonompaan laukkakierrokseen) yhden kerran puomin yli, sekä oikeaan kierrokseen kaksi kertaa niin, että se laukkasi ne kerrat putkeen rikkomatta välissä raville. Platina saikin tosi-isot kehut suorituksen jälkeen ja pitkät ohjat loppukäyntien merkiksi.


Leiskalla ratsasti ensin Pian mukana ollut tyttö ja sen jälkeen Pia ratsasti Leiskalla. Tyttö harjoitteli ravia liinassa ja sitten hän meni puomia.

Pia taas ravaili ja koitti saada Leiskaa rennoksi, sillä se oli aika kiihkeä. Lopussa Leiska menikin ihan rennosti.Video:

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blogi! :) Mukava päästä seurailemaan myös muiden lämppäreiden touhuiluja!
    http://hulinahullu.blogspot.fi/

    VastaaPoista