sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Aurinko paistaa ja vettä sataa taitaa tulla...

sateenkaari! Ainakin niin minulle on koulussa opetettu.Viikonloppuisin tallipäivät alkavat melkein aina ratsastustunnilla. Tällä kertaa Platinalla ratsasti Sini, jota en olekaan kuvannut. 


Tunnilla tehtiin puomitehtäviä. Ensimmäisen ideana oli mennä kahdella kaarella kaikkien kolmen puomirykelmien yli. Alkuun Platina joutui ihan kunnolla miettimään, miten jalat laitetaan puomien väliin, mutta loppua kohden se ei enää tehnyt mitään omia askeliaan puomeilla.Toisessa puomitehtävässä Platina ravasi puomien välistä. Alkupäästä kuja oli leveä, mutta loppua kohden se kapeni. Kujaa kavennettiin aika paljon loppupäästä ja Platina asetti jalkansa hienosti puomien väliin.
"Lällällää!" T:Platina

Odotellessani Leiskan ratsastuksen aloittamista kuvailin hieman tallin ympäristöä ja Jullea. Viimeinkin sain siitä sellaisen kuvan, missä näkyy muutakin kuin musta möykky.
Pia ratsasti Leiskalla aika perusjuttuja ja hyödynsi myös puomikujaa, jonka laitoin ihan saman levyiseksi kaikkialta.


Pian jälkeen ratsasti hieman pienempi tyttö, joka ihan käynnissä teki voltteja ja sen sellaista.


Sateenkaari

Kaikki minun ratsastuskuvat on ottanut Pia, kiitos!
Leiskan ratsastajan ja Pian yllätti sade, ja he tulivatkin talliin. Olin juuri harjaamassa Platinaa, mutta tuuli ja sade olivat niin kovat, etten voinut mennä ratsastamaan.

Onneksi tuuli laantui ja sade lakkasi. Aurinkokin tuli esiin.


Minä ratsastin Platinalla ihan vain pikaisesti askellajit läpi. Laukat Platina nosti tosi nätisti, ja se oli muutenkin aika herkkä tänään.

Loppukevennykseksi harjoittelimme vielä kaulanarulla menoa. Löysin tallista hyvän nahkaremmin, johon pistin kaksi solmua selkeyttämään kääntäviä apuja. Platina kun ei viime syksynä/alkutalvena tajunnut kääntymistä, kun meillä oli käytössä kaksi turpahihnaa yhdessä ilman mitään solmuja.

Platina kääntyi hyvin, hieman se yhdessä pysähdyksessä meinasi kääntyä portille omin päin, mutta sain korjattua sen. Ratsastuksesta jäi oikein hyvä fiilis ja tästä onkin hyvä jatkaa harjoituksia ensiviikolla.

Video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti