tiistai 1. marraskuuta 2016

Pimeää menoa

Se huono puoli syksyssä on, että loppusyksystä (kyllä, nyt on jo marraskuu) valoa ei oikein riitä sinne puoli neljän-neljän maissa aloitettaviin ratsastuksiin ja muihin puuhiin. Pimeä yllättää äkkiä, eikä kuvat onnistu yhtään, vaan pelkkiä viivoja eri väreissä vilistää ohitse. Ratsastusnäkyvyyttä sentään lisää kentän valot, mutta ne ovat tämmöiset katulamppu tyyppiset, eivätkä ne koko kenttää valaise. Sitäpaitsi lamput ovat tietenkin aitojen ulkopuolella, joten valo keskittyy sinne aidan puolelle, if you know what I mean. Pitää varmaan pyytää Eijaa ottamaan enemmän videota, kuin kuvia. Onneksi kesään on enää 212 päivää.

Silmät kärsii koska laadut ovat 6/5.
Plataas tässä hieman ajassa taaksepäin, nimittäin eiliseen. Eilen oli tarkoituksena ratsastaa kentällä, mutta sen sijasta juoksutinkin Platiniumia. Se teki alkuverryttelyksi kentällä omatoimiset kiitolaukka-luikupysähdys harjoitukset, kun minä laittelin puomeja paikalleen kavaletteja varten. Montaa kertaa en ole liinassa juoksuttanut, mutta ei se niin älyttömän vaikeaa ole. 

Pitihän sitä nyt pukkiakin heittää.
 
Puhelimella koitin jotain kuvia ottaa, mutta näittenkin laadut eivät päätä huimaa. Itse (liinassa)juoksutuksesta en kuvia saanut, sillä raippa ja liina täyttivät kädet, eikä homma oikein onnistunut ilman raippaa. Siinä näkyy tuo puomi "viuhka". Myöhemmin laitoin sen niin, että uloimmat puomit olivat ilmassa oikeasta päästä ja keskimmäinen vasemmasta päästä. Lopuksi laitoin ne vielä kavaleteiksi ja hyvin siitä yli päästiin.
 Sitten tämän päivän treeneihin. Menin ihan tavallisesti ravia ja tulin puomeja koko-rata-leikkaalla. Platinium ei oikein osannut asettaa jalkojaan sinne väliin ja yhden kerran se hyppäskin puomien yli. Jäin aika paljon jälkeen, mutta se oli ihan ymmärrettävää, sillä eihän Platinan pitänyt hypätä puomien yli. Minä horjahdin alastulossa etenpäin, mutta se ei onneksi häirinnyt hevosta.


Lopuksi otettiin vielä laukkaa. Loppuravit onnistuivat hyvin, vaikka portti olikin auki ja muut olivat sisällä syömässä rehuja, kun Platinium joutui vielä kiertämään kenttää.

PS. Ostin Agrimarketista tuollaisen metsänvihreän huovan, hieman on sävyeroa korvahuppuihin, mutta ei se haittaa. Harmi kun suojat ovat siniset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti