tiistai 11. lokakuuta 2016

Pörröiset juonittelijat

Ennenkuin mennään Dolmiksen touhuihin saanen kertoa, jälleen kerran, teille Murun irtohypityksestä. Eilen olin tosiaan kentälle tehnyt ihan kolmen esteen estekujan ja sitä lähdettiin sitten näyttämään Murulle.


"Puomin yli voin hypätä, mutta esteitä EN hyppää!!!""Älä luulekaan."


"No okei sitten, onhan tämä hyppääminen aika kivaa."


"Isoa estettä en kuitenkaan hyppää!""Siellä se iso este siintää..."


"...mutta vieläkään en sitä hyppää!"


"Jaahas, ei se ollutkaan niin iso."

 

Uusintakierros."Edessä siintää portin naru. Ihansama! Kyllä siitä tämmöinen pikkuinen tamma mahtuu."


"Olen villi ja vapaa! Syöminen on parasta! Aidan toisella puolen on vihreämpää ruohoa, katsokaa vaikka!"

Hienosti Muru antoi Eijalle kiinni ja tuli takaisin kentälle.


Sitten takaisin hyppyhommiin.

Dolmis oli siis kuumeessa viimekiikon alulla ja sit ei viimeviikolla liikutettu, vaan poni lomaili ja toipui kuumeestaan. Maanantaina Hannu ajoi Dolmiksen ja se irtojuoksutettiin viime lauantaina. Minun piti siis ratsastaa se läpi ja muistutella sille ratsunhommat, ettei se olisi niin kamala lauantaina, jolloinka sillä olisi tunti.


 Alkukäynneissä Dolmis oli ihan OK, aika tahmainen, mutta se ei keksinyt mörköjä. Vähän aikaa ravattuamme Dolmis rupesi testailemaan, ja yhdess vaiheessa se teki pienen uukkarin, mutta käänsin siitä sitten vain takaisin ja matka jatkui. Puomella Dolmis meni toiseen suuntaan hienosti, mutta toiseen se skippasi yhden puomivälin etusellaan, joka johti siihen, että kompurointia tapahtui.Sain Dolmiksen kuitenkin ihan kivasti kuulolle, vaikka se vähän mutkuilikin, ja hidasteli. Talikko oli portin luona semmoinen, että oli aihetta ruveta banaaniksi ja kulkea kylki kaarella epämääräistä ravia. Kentän keskellä ollutta tynnyriä Dolmis ei sitten yhtään edes silmäillytkään, enkä usko, että Dolmis on ollut tunnyrin kanssa aijemmin tekemisissä.


Yhdessä vaiheessa Dolmis näki jotakin aidanpuoleisen estetolpan takana ja veti semmoisen kaarroksen toisen estetolpan edestä puomien ja pönttöjen väliin itseään asetellen. Eikun siitä vain takaisin puomeille ja parin puomienmenon jälkeen hommaa ei enää edes muistettu.

Tässä tapahtuu puomin skippaaminen (vas. etunen)
Lopulta Dolmis toimi tosi hyvin ja siihen lopetettiin. Toivottavasti tämä oli vain sitä energian purkamista ja testailua, ettei Dolmis ole mitenkään saanut päähänsä ruveta hankalaksi ihan kunnolla. Siitä olen kyll tyytyväinen, ettei Dolmis yhtään ainuttakaan kertaa edes yrittänyt tehdä stoppia portin kohdalle (tätä se tekee ravista ja käynnistä, elikkäs se tekee 90asteen käännöksen portineteen tietenkin turpa kotia kohti).

2 kommenttia:

  1. Todella mahtava postaus! Ihania kuvia, etenkin nämä irtohypytyskuvat! :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista