tiistai 6. syyskuuta 2016

Suomenhevosen päivänä...

... ratsastetaan ensiksi lamppärillä ja todetaan, että ravi on epäpuhdas. Sitten on suomenhevosen vuoro. Ainakin minun tallilla käynti meni sillein. Olin siis aikeissa tehdä reipasta ravityöskentelyä ja taivuttelua Platinalla. 

Alkukäynneissä ei ollut mitään ongelmaa, mutta sitten kun ruvettiin ottamaan ravia, se oli aivan outoa. Otimme sitten satulan pois, sillä ajattelimme, että satulavyön edessä ollut rupi olisi ollut ongelmakohta, mutta ei. Tällä kertaa Platina ei edes ottanut ravia, sillä se ei ole tottunut ilma´n satulaa ravaamiseen. No oli enää yksi vaihtoehto.


Pieni irtojuoksutus. Vasempaan kierrokseen ravi oli aivan puhdasta, mutta oikeaan kierrokseen se ontui selvästi oikeaa etusta. Siitä lähdettiin sitten pääkuvien oton jälkeen talliin.

Eija sanoi, että voisin mennä vähän aikaa Dolmiksella, ja sehän sopi mainiosti. Eikun Dolmis valmiiksi ja kentälle. 

Alkukäyntien jälkeen kertasimme hieman pohkeen väistöä. Se sujui hyvin oikealle, mutta vasemmalle ei sitten yhtään. Joskus pitää varmastikin ottaa ihan avustaja touhuun mukaan. 


Aloin ravailemaan pääty ympyröitä ja koko kenttää ympäri. Kun olin sitä tehnyt kumpaankin suuntaan, menimme ns. kolmea ympyrää eli iso pääty-ympyrä kumpaankin päähän ja sitten iso keskiympyrä. Niitä siinä ravailin aika tovin, jotta hevonen taivuttaisi itseään huolella. 


Lopuksi otimme vielä hieman kolmikaarista kiemuraa, jonka jälkeen poistuimme loppukäyntien jälkeen talliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti