keskiviikko 17. elokuuta 2016

Vaihteeksi vauhtia

Tänään oli tunti Dolmiksella. Menin nyt koulujen alettua heti bussista tallille ja menin vaihtamaan vaatteet, jolloin Eija haki Dolmiksen talliin. Harjasin sen ja satuloin sekä suitsin. Laitoin omat kamat päälle ja valitsin raipaksi kouluraipan. 


Alkukäyntien jälkeen ravailtiin isoja pääty-ympyröitä puomien kera ja lämmiteltiin ravissa. Dolmis tuntui tosi tosi reippaalta ja Eija ehdottikin, että kokeiltaisiinko tänään laukkaa. Minä vastasin tietysti myöntävästi, koska Dolmis tuntui tänään tosi reippaalta ja se pikkaisen kiihdyttelinkin pitkillesivuille.


Laukat sujui tosi hyvin, mitä nyt Dolmis vähän laittoi päätä alas ja nakkeli niskojaan ensimmäisellä yrityksellä. Toisella yrityksellä meni tosi hyvin ja laukka kantoi koko pitkän sivun. Sitten otettiin laukkaa toiseen suuntaan ja se nousi erittäin hyvin ja jatkui...(katsokaa videolta miten pitkälle laukka jatkui) Laukkojen jälkeen otettiin peipasta ravia, ja Dolmis olisi halunnut laukata lisää, joten kun annoin hieman pohkeita jo reippaassa ravissa niin se nosti laukan, mutta minä otin sen pois, sillä tälläkertaa oltiin jo laukattu ihan tarpeeksi. Tuo pariaskelta vahinkolaukkaa tuntui aivan taivaalliselta. Parikin kertaa sen jälkeen Dolmis meinasi nostaa laukan, mutta minä sain Dolmiksen jatkamaan ravissa, ennen kuin laukka olisi noussut. Luvattomat laukan ovat, no, luvattomia, eikä niitä sallita.

 Video:

                                                        Ravissa alkoikin sitten se testailu, että hui hui tuolla on mörkö. Sitä tapahtui kumpaankin suuntaan, mutta sain asian lopulta korjattua ihan hyvin. Kun menimme, ns kukkaa eli kahdeksikkoa ensin A-C linjalla ja sitten E-B linjalla, Dolmiksen korvat pyörivät hullun lailla, että mikä tämä juttu on. 


Ennen talliin lähtöä fiiliksiä. Eija oli sanonut, että tämä saa olla ihan rankka tunti, niin että hevonen hikoaisi ja olihan Dolmis hionnut niin kaulalta, korvista, satulan alta, kuin takajaloistakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti