tiistai 23. elokuuta 2016

Takaisin ratsunhommiin

Tänään Platina pääsi töihin, sillä se on nyt terve. Haava on mennyt hyvin umpeen, eikä jaloissa ollut lämpöä taikka turvotusta. Tällä tunnilla menin vain ihan perus askellajit läpi ja parit ympyrät. Huomatkaa huopa! Laitoin sen vain laukkakuvia varten, sillä jompikumpi niistä pääsee uuteen banneriin.


Aloitin ihan kävelemällä rennosti ja ottamalla parit pysähdykset ja pääty-ympyrät. Ensimmäisellä pääty-ympyrällä oli asetus hieman hakusessa, tuli siinä ihan mieleen, että en ollutkaan pitkään aikaan ratsastanut Platiniumilla kunnolla. Ennen ravityöskentelyä otettiin kentällä selästä laskeutuminen ja takaisinmeno, ihan harjoituksen vuoksi. Esimerkiksi jos tipun maastossa, eikä hevonen lähde litomaan kotiin, niin pääsenkö takaisin selkään.


Selkäännousu onnistui hyvin ja kiitos hevoselle, että se ei lähtenyt minnekkään. Sitten otimme ravia ja menin pääty-ympyrää portin päädyssä puomien yli. Tie oli hieman hukassa, sillä hevonen kiemurteli hieman allani, ja aika monta kertaa tuli tosi huonot linjat puomeille, eikä askeleetkaan sattuneet kohdalle. Puomeista selvittiin ihan OKsti, ei mitenkään erinomaisesti, mutta ei hirmu huonostikkaan.

 

Ratsastuksen lopuksi otimme sen kaikkein eniten työstettävän ja sen keskittymistä vaativan, eli laukan. Platinium on tosi huono laukkaamaan kentällä, nostot sujuvat hyvin, mutta laukan ylläpito ei huvittaisi. Sain sillä kuitenkin ihan hyvät laukat.


Laukkojen jälkeen otin vielä loppuraveja rauhoittaaksen hevosen, ja viestittääkseni sille, että kokoajan ei laukata. Laukka nimittäin jää aina hieman päälle Platiniumille. Tallin pihassa otettiin vielä sama ratsasilta pois ja takaisin satulaan harjoitus. Se meni hyvin.

Video:                                                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti