lauantai 23. heinäkuuta 2016

Ravit Jämsässä

Kello soi jo puoli kahdeksan, eikä sieltä ollut kyllä mikään helppo nousta näiden pitkään nukuttujen sairasaamujen jälkeen. (Olin siis flunssassa.) Nopsasti vain laitoin itseni kasaan ja vaatteet päälle, jonka jälkeen aamu alkoi sämylällä. 

Tallilla olin noin puoli kymmenen ja sitten lähdin Platiaa hakemaan pellosta. Platinan tarhakaverille tuli siinä sivussa nakattua pari leipää, ja hyvin ne näkyi maittavan. Platina on nyt kyllä edistynyt aivan huikeasti, kun se odottaa, että minä laitan portin kiinni. Ennen se oli heti pää vihreässä, mutta nykyään se odottaakiltisti leipäpalkkaansa, jonka se saa siitä odottamisesta.

Kentällä sitten käveltiin alkukäynnit ihan lepposissa merkeissä pääty-ympyrien kera, ja sitten otettiin ravia. Mentiin ravia 5min yhteen suuntaan ja sitten saman verran toiseen suuntaan, pääty-ympyrät pysyivät messissä. Ihmettelin hieman, että miksi tämä hevonen ns. keinuu aina kulmissa ja kaarevilla urilla. No sitten minä tajusin, että laukkaa se tarjoaa. Sittten, kun aloin sanomaan Platinalle, että "ravi pysyy", niin ei tuota "keinumista" esiintynyt. 

Ravailtiin taas välikäyntien jälkeen vähän aikaan ja sitten huomasin Eijan tallin-nurkalla. Huusin Eijalle, että "voiko tällä laukata"? No, Eija tuli siihen sitten ja laittoi portin kiinni, ja sanoi, että saan kokeilla. Ensimmäisellä kierroksella, kun yritin laukkaa, ei laukkaa tullut, mutta toisella kierroksella tuli muutama askel laukkaa. Sitten otettiin hieman laukkaa myös toiseen suuntaan, ja se nousi hienosti.

Laukkojen jälkeen käveltiin loppukäynnit ja aukaistiin naruportti Platinan kanssa, ja on se Platina kyllä aika haka noitten porttien kanssa! Menee juuri sinne minne haluukin ja odottaa paikallaan. Siinä sitten purettiin hevoselta varusteet pois ja sitten karsinaan, jonne se sai puoli kauhallista kauraa ja ruisleipiä. Kun Platina oli syönyt niin  tehtiin vähän venyttelyitä, Eijan opastamana, ja sitten palautin Platinan takaisin peltoon.

---------------------------------------------------Raveissa---------------------------------------------------


 Hyvin sujunut matka takana. Eikä Jämsään nyt niin pitkä matka ollut. Minun matkatekemisenä oli lukeminen.


Tässä lähdössä oli mukana Otto, mikä on Annan hevonen. Otto on nähty joskus aikaisemminkin täällä blogissa, mutta nyt se asuu Annalla.


Toisiksi etummaisena Otto.


Suojien laittoa. Dolmis ei yhtään tykkää suojista, mutta ne on pakko olla, ettei jalkoihin tule haavoja.Vähän tässä kävellään. Tosi rauhallinen oli Dolmis, kun Hannu kävelytti sitä.


Tällä hevosella on paljon harjaa!


Lämmittely kerros. Minä kävin jo katsomassa hyvän paikan, missä voisi sitten kuvata tuon itse startinkin.Tässä sitten 10 lähdön voittaja lämmittelemässä. (Dolmiskin oli 10 lähdössä.) Huomatkaa Dolmiksen omistaja, eli Päivi ja minä siellä kyykyssä.


Volttauskuva.


Kuva on ensimmäiseltä kierrokselta.Maalisuoralla voittajahevonen. Taisi miltei koko startin ajan johtaa tämä hevonen(?)


Dolmiksen lennokas askel. Dolmis juoksi itsensä 5. sijalle, ja ainakin minun käsitysten mukaan kaikki olivat tyytyväisiä, en nyt sitten tiedä, kun en tiedä ravitouhuista muutenkaan oikein mitään. Paitsi, että kannattaa pysyä kärryillä ;)

Video:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti