sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kuusipäiväinen viikko

Tällä viikolla tuli siis oltua tallilla aika paljon, mutta huomenna pidetään välipäivä. Nyt voinkin sanoa, että Summer bucket -listalla ollut viikko tallilla saa nyt luvan täyttyä, sillä sunnuntaina pitää levätä ja kattoa raveja TVstä.

Viime viikolla olin yhden koiristamme kanssa reissussa ja pidin hieman lomaa hevosista.

Maanantai 11.7Epäonnistuneet laukannostoyritykset päättyivät niin, että Nina laitettiin Dolmiksen selkään ja...


Dolmis näytteli rodeo taitojaan. Pisteet Ninalle, joka sai hevosen aisoihin!


 

Kyllä se laukkakin löytyi sieltä!


Sitten vaihdettiin taas minut Dolmiksen selkään. Menimme portin päätyyn kertaamaan pohkeenväistöä. Kuvassa näkyvään suuntaan sujui pohkeenväistö aika hyvin, mutta toiseen suuntaan ei siten ollenkaan.
Tunnin jälkeen lähdimme uittamaan Murua ja Dolmista. Muru kävi ensin uintilenkillä.Otettiin odotellessa Dolmiksesta tämmöinen rakennekuva. Se onnistui tosi hyvin.


Tiistai 12.7


Tiistaina ohjasajoin Platiniumin, ja se olikin ensimmäinen kerta, kun kärryillä istumisen sijasta kävelin hevosen takana. Ensin hieman pelotti olla niin lähellä Platiniumin takapäätä, mutta kohta se pelko unohtui pois.
Platiniumkin sai kokea jotakin ihan uutta, nimittäin riman alituksen. Ensin se hieman katsoi, että tuonko yli pitäisi mennä? Ei vaineskaan, ihan riman alta mentiin, eikä siinä mitään ihmeellistä ollutkaan.

Nina lähti maastoon Murulla.


Keskiviikko 13.7

Olin aamupäivästä jo tallilla ja menin Platiniumin kanssa ilman satulaa PPlle pitämään seuraa tunnille. Riman alituksetkin onnistuivat tosi hyvin, ja pääsimme Platinan kanssa alimmillaan olleen riman ali. Platinium osasi hienosti laskea päätään, kun laitoin toisen käden sen kaulalle, lähelle korvia (ei kuitenkaan ihan niskaan). 


Tässä välissä pyöräilin takaisin kotiin ja olin siellä n. neljä tuntia, jonka jälkeen pyöräilin tallille uudestaan.

Lähdimme kokeilemaan Murulla ihan täysin uusia mäkivöitä. Niissä on hienot hopeakoristeet. Kuvassa Nina valjastaa.


Muru the Työhevosta nukuttaa.

Muru poseeraa.
Minä menin puolijuoksua  edelle, sillä tässä koivikossa on niin hieno tausta kuville.


Aitan seinää vasten oli hyvä poseerata. Nuo keltaiset länget on kyllä niin ihana väripilkku kuvissa.


Hieman ennen tallin tielle kääntymistä tuli vastaan muuta talliporukkaa, koiriensa kera. Muru ei välittänyt koirista pätkän vertaa, onhan se nähnyt niitä ennenkin.

Torstai 14.7

Torstaina kävimme Eijan kanssa käyntimaastossa. Menimme puolet laitisen lenkistä ja menimme sitten metsän läpi takaisin tallin maita kiertävälle radalle. 
Sitten menimme hiitille Vuojalahteen Dolmiksen (vas) ja  Murun kanssa. Muru miltei nukkui, kun sitä valjastettiin, Dolmista taas ärsytti takajalkojen suojat, joten se hieman kiukutteli.


Etujalat melkein samalla lailla.Perjantai 15.7

Perjantaina olin Kertun kanssa ravipainotteisella tunnilla. Saimme ravata oikein paljon, pienestä sateesta johtuen. Minun kunto on kyllä kasvanut ihan kamalasti, kiitos tallille pyöräilyn. Ei ravin jälkeen hengästyttänyt ollenkaan, eikä myöskään kylkeen alkanut sattua.

Lauantai 16.7

Äiti heitti minut tallille, koska satoi aivan kamalasti. PPllä tuli ratsastamaan joku tosi pieni tyttö. Emme kuitenkaan pystyneet menemään kentällä kuin puoli tuntia, ihan vain käyntiä. Olimme tämän puolituntisen jälkeen ihan märkiä. Mutta pisteet tytölle, että ei perunut sateen takia!


Vaikka platiniumia inhotti sade hirveästi, se suostui kuitenkin menemään kuvassa näkyvään isoon lätäkköön.

Nopea yhteiskuva ennen talliin lähtöä.

Siivosin vielä kolme karsinaa ja rasvasin Platiniumin punaiset suitset oikein huolella. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anteeksi, että tämä postaus tulee näin myöhässä, mutta en eilen ehtinyt kuin muokata kaksi kolmasosaa kuvista. Nettiä ei ole meillä ollut koko viikkona, mutta nyt minä sain ihan ikioman netin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti